Πέμπτη 17/6/2021

Σήμερα η νεκροψία στο άψυχο σώμα της λεχώνας που κατέληξε στο Ιπποκράτειο

Σήμερα αναμένεται η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στη σορό της λεχώνας από την Κατερίνη, η οποία πέθανε μετά από χορήγηση αντιβίωσης στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης. Η 29χρονη γυναίκα έλαβε την αντιβίωση στην οποία παρουσίασε αλλεργικό σοκ μετά από γέννα με καισαρική.

Η νεκροψία θα γίνει από δικαστή που έχει διοριστεί απ’ το κράτος, ενώ η οικογένεια, όπως είπε η δικηγόρος που την εκπροσωπεί, θα αναθέσει σε δικό της ιατροδικαστή το καθήκον να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα για το θάνατο της 29χρονης.

Δείτε επίσης: Στην εντατική λεχώνα λόγω αλλεργικής αντίδρασης μετά από καισαρική

Στο μεταξύ, η αδελφή της θανούσας είναι εγκλωβισμένη στην Αλβανία και δεν μπορεί να έρθει στην Ελλάδα άμεσα, επειδή έχει λήξει το διαβατήριό της. Ταυτόχρονα, η επικοινωνία έχει καταστεί δύσκολη λόγω του φονικού σεισμού.

Η κατάσταση δεν έχει διαλευκανθεί πλήρως και οι συγγενείς της γυναίκας, που δεν πρόλαβε να χαρεί το μωρό της, είναι αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά.

Οι ίδιοι κάνουν λόγο για εγκληματική αμέλεια των γιατρών του νοσοκομείου Κατερίνης, αφού όπως υποστηρίζουν η 29χρονη τους είχε ενημερώσει πως ήταν αλλεργική στη συγκεκριμένη αντιβίωση που της χορηγήθηκε. «Ξέρω ότι πάνω στο βιβλιάριο ή στο χαρτί του ασθενή υπήρχε με μαύρα ή κόκκινα γράμματα ότι η ασθενής είναι αλλεργική στην αντιβίωση. Το θέμα είναι ότι υπάρχει κατά τη δικιά μας άποψη ένα ιατρικό λάθος το οποίο είναι κρίμα σε ένα δημόσιο ίδρυμα να συμβαίνει» ανέφερε στο newsit.gr o θείος της 29χρονης, Ηρακλής Τσίντζιρας.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή και το υπουργείο Υγείας, που έδωσε εντολή, ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβησαν όλα. Ήδη διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση στο νοσοκομείο Κατερίνης, ενώ η οικογένεια της 29χρονης δεν αποκλείεται να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου.

Ο θείος της κοπέλας περιγράφει το περιστατικό στο newsit.gr:

«Η κοπέλα βγήκε από το χειρουργείο, μεταφέρθηκε στο θάλαμο, συνομίλησε με τους γονείς της. Ήταν μέσα στη χαρά για το ότι έγινε μητέρα. Αργότερα μια νοσηλεύτρια μπήκε στον θάλαμο να της χορηγήσει αντιβίωση» λέει ο θείος και συνεχίζει: «Μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα η κοπέλα παρουσίασε σπασμούς, φώναζε «πονάω», άρχισε να χάνει τις αισθήσεις της και κατέρρευσε.

Διέκοψαν αμέσως την αντιβίωση και κατάφεραν να την επαναφέρουν μετά από μιάμιση με δύο ώρες. Καταλαβαίνετε, όμως, ότι η ζημιά είχε γίνει. Το κορίτσι νοσηλεύτηκε μέχρι την Παρασκευή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της Κατερίνης και εκείνη την ημέρα μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης όπου κατέληξε».

«Έχουμε όχι ενδείξεις, αλλά ομολογίες γιατρών του νοσοκομείου ότι της χορηγήθηκε η αντιβίωση στην οποία είχε δηλώσει αλλεργική. Ο διοικητής του νοσοκομείου είπε ότι χορηγήθηκε αντιβίωση παρόμοια με αυτή στην οποία είχε αλλεργία. Ευτυχώς το παιδάκι είναι καλά. Τέτοια ανευθυνότητα από ανθρώπους που έχουν δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη δεν μπορεί να μένει ατιμώρητη. Μας πληροφόρησαν ότι έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Εμείς σε κάθε περίπτωση, αφού αποχαιρετήσουμε το κορίτσι, θα κινηθούμε νομικά εναντίον του νοσοκομείου» καταλήγει ο ίδιος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ