Ξεκίνησε η επιχείρηση «δενδροφύτευση» στη Θεσσαλονίκη

500 νέα δέντρα «πρασινίζουν» την πόλη

Must Read

Επιχείρηση «δενδροφύτευση» στην Θεσσαλονίκη, σε πλήρη εξέλιξη!

Έπειτα από την φύτευση 700 δένδρων στον Ζωολογικό Κήπο του περιαστικού δάσους της πόλης, σειρά πήρε σήμερα η Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, καθώς ξεκίνησαν να φυτεύονται 500 νέα δένδρα.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης βρέθηκε στην παραλιακή ζώνη, φυτεύοντας συμβολικά και ο ίδιος ένα από τα 500 δένδρα.

«Για εμάς η υπόθεση της πράσινης και βιώσιμης Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει μέχρι την τελευταίας μέρα της θητείας μας να αποτελεί άμεση προτεραιότητα», είπε ο ίδιος ευχαριστώντας την εταιρία Mel που προχώρησε στην χορηγία μεγάλου αριθμού δένδρων προς τον δήμο. «Ένας πνεύμονας οξυγόνου δημιουργείται με πολύχρωμα δέντρα μέσα στο κέντρο της πόλης δήλωσε ο ίδιος καλώντας του πολίτες να συμβάλουν έτσι ώστε η πόλη να γεμίσει με δένδρα».

Όπως μάλιστα ανέφερε, αναμένεται να εγκαινιστούν δύο ακόμη “πάρκα τσέπης” εκ των οποίων το πρώτο που θα δοθεί προς το κοινό βρίσκεται στην οδό Αμφιπόλεως στην Τούμπα.

Η αρχή της δενδροφύτευσης έγινε από το ύψος του Βασιλικού Θεάτρου, ενώ στόχος είναι να πρασινίσει το μεγαλύτερο μέρος της παραλιακής μέχρι το ύψος της Καλλιδοπούλου. Με επιδίωξη να αυξηθεί το πράσινο στο παραλιακό μέτωπο το οποίο αποτελεί πόλο έλξης.

Σήμερα φυτεύτηκαν περίπου δέκα είδη δένδρων μεταξύ αυτών καλλωπιστικές δαμασκηνιές, κερασιές, κουτσουπιές, ακακίες. Σύμφωνα με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο για θέματα πρασίνου Βασίλη Διαμαντάκη, τα συγκεκριμένα δένδρα είναι ηλικίας 4-5 χρονών, έχουν διάμετρο 12-16 εατοστα, ύψος 2-4 μέτρα και και θα δώσουν μια πολυχρωμία στην παραλιακή.

«Οι πολίτες και οι εταιρίες θα συμβάλουν προκειμένου να φτάσουμε στον στόχο μας που είναι μέχρι το τέλος της θητείας μας να φυτευθούν 10.000 δένδρα» εξήγησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας, Πρόδρομος Νικηφορίδης.

Όπως τόνισε, η δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να ενισχύει με νέα δένδρα τα πάρκα και τις γειτονιές.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει από πλευράς δήμου, για να πρασινίσει η Νέα Παραλία στο σύνολό της, μέχρι και το Μέγαρο Μουσικής, απαιτούνται άλλα 500 δένδρα. Θα υπάρξει δεύτερος γύρος φυτεύσεων από το φθινόπωρο.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This