Σάββατο 12/6/2021

Η Εισαγγελία Αργυροκάστρου διέψευσε το δημοσίευμα περί ύπαρξης πορίσματος που μιλάει για αυτοκτονία του Κατσίφα

Προβοκατόρικο χαρακτήρισε το δημοσίευμα της αλβανικής εφημερίδας, που δήθεν -όπως αποδείχθηκε- αποκάλυπτε το πόρισμα της Εισαγγελίας Τιράνων για τη δολοφονία Κατσίφα, ο δικηγόρος της οικογένειας, Ευθύνης Ναυρίδης.

Το δημοσίευμα, που έλεγε ότι το πόρισμα μιλά για αυτοκτονία, και παρέσυρε σχεδόν όλα τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, διέψευσε κατηγορηματικά η Εισαγγελία Αργυροκάστρου, που έχει αναλάβει την υπόθεση του αδικοχαμένου Κατσίφα,

Το παραπάνω ανέφερε στο ethnos.gr ο δικηγόρος της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Ευθύμης Ναυρίδης, εκφράζοντας, παράλληλα, την εκτίμηση ότι το πόρισμα των αλβανικών δικαστικών Αρχών για το περιστατικό δε θα εκδοθεί πριν από το ερχόμενο καλοκαίρι.

«Λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα η Εισαγγελία Αργυροκάστρου, στα χέρια της οποίας βρίσκεται η υπόθεση, προχώρησε σε διάψευσή του. Άλλωστε, αυτή τη στιγμή είναι πρόωρο να μιλάμε για έκδοση οποιουδήποτε επίσημου πορίσματος, αφού πριν από περίπου τρεις μήνες καταργήθηκε η υπηρεσία Βαρέων Εγκλημάτων της Εισαγγελίας Τιράνων και η υπόθεση για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα μεταφέρθηκε στην Εισαγγελία Αργυροκάστρου. Η τελευταία είναι πλέον αρμόδια για την υπόθεση και πρέπει να τη μελετήσει, πριν πει το οτιδήποτε. Για όλο αυτό χρειάζεται χρόνο.

Η εκτίμησή μου είναι, χωρίς να γνωρίζω κάτι από τις αρχές της γειτονικής χώρας, ότι το πόρισμα για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα θα εκδοθεί το καλοκαίρι. Δεν πιστεύω ότι θα φτάσουν το φθινόπωρο, δηλαδή στο τέλος της διορίας, που έχουν οι εισαγγελικές αρχές για να εκδώσουν το πόρισμα. Με βάση τον αλβανικό νόμο πρέπει να εκδοθεί αυτό το αργότερο στα δύο χρόνια από το τραγικό γεγονός, δηλαδή στις 28 Οκτωβρίου 2020», τόνισε ο κ. Ναυρίδης.

Ο ίδιος είπε, μάλιστα, πως θεωρεί ως πιο πιθανό το ενδεχόμενο το δημοσίευμα να αποτελεί προβοκάτσια της αλβανικής εφημερίδας, να είναι υποβολιμαίο ή να εξυπηρετεί σκοπιμότητες. «Είναι αδύνατο να πρόκειται για αυτοκτονία, όταν έχουν βρεθεί πάνω του δύο σφαίρες σε κοντινή απόσταση», πρόσθεσε.

«Προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας»

Παράλληλα με τους Έλληνες, το δημοσίευμα της αλβανικής εφημερίδας αναστάτωσε, φυσικά, πρωτίστως τους βορειοηπειρώτες.

«Τέτοια δημοσιεύματα προσβάλλουν τη νοημοσύνη των Βορειοηπειρωτών αλλά και όλων των Ελλήνων, καθώς και τη μνήμη του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου Κατσίφα. Αλοίμονο, αν τους πήρε 16 μήνες, για να καταλήξουν ότι πρόκειται για αυτοκτονία. Είναι και δικονομικά αστείο αυτό, αφού μία αυτοκτονία αποτελεί συνήθως ξεκάθαρη υπόθεση και το πόρισμα μπορεί να βγει μέσα σε μία μέρα», δήλωσε ο πρόεδρος του παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Συντονιστικής Φοιτητικής Επιτροπής Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΣΦΕΒΑ), Φιλόθεος Κεμεντζετζίδης.

Δείτε επίσης: Ανακοίνωσε «πάγωμα» των επιτάξεων ο Μηταράκης – Δίνει μια βδομάδα προθεσμία στους δήμους να υποδείξουν άλλους χώρους (video)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ