Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

Έξαλλοι οι τουριστικοί πράκτορες με τον Χ. Θεοχάρη, ζητούν άμεσα εξηγήσεις

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Διασαφήνιση το συντομότερο δυνατό για ποιες αγορές θα ανοίξουν για την Ελλάδα και πότε ζητούν από το υπουργείο Τουρισμού οι τουριστικοί πράκτορες της χώρας, μεταφέροντας παράλληλα τον προβληματισμό των tour operators του εξωτερικού σχετικά με το άνοιγμα των ελληνικών ξενοδοχείων.

Σημειώνουν επίσης πως αν δεν ανοίξουν τα περιφερειακά αεροδρόμια πριν από την 1η Ιουλίου, θα αυξηθούν περαιτέρω οι ακυρώσεις και θα ανοίξει ο Ιούλιος με μηδενικές κρατήσεις, δεδομένου ότι η 4η Ιουλίου είναι Τετάρτη και ακατάλληλη ημέρα για πτήσεις, αν χαθεί το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Σε τηλεδιάσκεψη που είχαν με τον αρμόδιο υπουργό Χάρη Θεοχάρη οι μεγαλύτεροι τουριστικοί πράκτορες (εισερχόμενου και εξερχόμενου τουρισμού) της Ελλάδας, μέλη του ΗΑΤΤΑ, ύστερα από  πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας FedHATTA, αναφέρθηκαν στην έλλειψη υγειονομικών πρωτοκόλλων για τα τουριστικά γραφεία, τα συνέδρια, τα τουριστικά λεωφορεία και άλλες υπηρεσίες που άπτονται της λειτουργίας των τουριστικών γραφείων, οι οποίες χρειάζεται να είναι και αυτές πιστοποιημένες για να εξασφαλιστεί η εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών.

Χαρακτήρισαν, επίσης, αναγκαία τη στρατηγική διαχείρισης των κρουσμάτων Covid-19 μεταξύ των διεθνών τουριστών στη χώρα μας, η οποία θα πρέπει να γνωστοποιηθεί στους επαγγελματίες, αφού αποτελεί σημαντικό ζήτημα για τους tour operators του εξωτερικού.

Μέτρα ελάφρυνσης

Οσον αφορά τα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης των επιχειρήσεών τους, ζήτησαν -μεταξύ άλλων- απαλλαγή από τον ΦΠΑ στις μεταφορές και μείωση του ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο στο 13% για φέτος, να αναλάβει το κράτος την καταβολή του μισού μισθού των εργαζομένων στα τουριστικά γραφεία και το υπόλοιπο να καταβάλλεται από την επιχείρηση, την επανεξέταση του ζητήματος της πληρότητας στις επίγειες μεταφορές, κατά το πρότυπο των αερομεταφορών.

Επίσης, να παραταθεί το μέτρο της αναστολής των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων στον κλάδο μέχρι τον Μάρτιο του 2021 και σταδιακή επιστροφή του προσωπικού στην εργασία ανάλογα με τις ανάγκες κάθε επιχείρησης.

Την ίδια στιγμή, από τον Ιούλιο θα ξεκινήσουν τα προγράμματά τους προς την Ελλάδα TUI, FTI και Alltours τρεις από τους βασικότερους «τροφοδότες» επισκεπτών για τον ελληνικό τουρισμό. Η επανέναρξη της ταξιδιωτικής κίνησης από τους «μεγάλους» ανεβάζει τις προσδοκίες των επιχειρηματιών της αγοράς για ουσιαστικό restart του τουρισμού. Τα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης ανοίγουν στις 15 Ιουνίου για πτήσεις από 29 χώρες.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ