Νικόλας Πατέρας: Στο Πάνθεον των Ελλήνων Εφοπλιστών για δεύτερη φορά, ελέω του νέου στόλου του

Επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά τη φήμη του ως χρυσού deal maker, ενώ προσέθεσε ένα νέο λαμπρό κεφάλαιο στην ιστορία της οικογένειας του, πρωτοπόρων του εφοπλισμού

Must Read

Μέσα σε πέντε μόλις χρόνια, ο Έλληνας εφοπλιστής Νικόλας Πατέρας κατάφερε να φτιάξει έναν από τους μεγαλύτερους στόλους πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και τον μεγαλύτερο στον κλάδο των feeders.

Επιβεβαίωσε, έτσι, για μία ακόμη φορά τη φήμη του ως «χρυσού» deal maker, ενώ προσέθεσε ένα νέο λαμπρό κεφάλαιο στην ιστορία της οικογένειας του που έλκει τις αρχές της στον εφοπλισμό πίσω στον 19ο αιώνα (1870).

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ναυλομεσιτικών οίκων για τους στόλους των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, η Contships, εταιρεία που έφτιαξε από το «μηδέν» το 2015 ο Νικόλας Πατέρας, βρίσκεται στην έκτη θέση με 40 πλοία μαζί με τα λιγοστά, ακόμα, μεγάλα ονόματα του ελληνικού εφοπλισμού στα εμπορευματοκιβώτια, όπως οι όμιλοι Κωνσταντακόπουλου (1ος με 72 πλοία), Κούστα (2ος με 63), Γιουρούκου (3ος με 56), Φράγκου (5η με 46) και Λογοθέτη (4ος με 52).

Ναυτιλιακές και αυτές, όλες όμως που λειτουργούν πολύ περισσότερα χρόνια από την Contships του Πατέρα. Ο χαρισματικός εφοπλιστής ελέγχει τα διπλάσια σχεδόν πλοία από τον Λου Κολλάκη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη και πολλαπλάσια από αυτά των Χατζηγιάννη, Πίτα, Εμπειρικού, Λαιμού, Δράγνη και άλλων.

Aποκλειστικός διαχειριστής πλοίων εμπορευματοκιβωτίων από το 2015

Ήταν 2015 όταν ο Νικόλας Πατέρας ίδρυσε την «Contships Management Inc.» (Contships) ως αποκλειστικός διαχειριστής πλοίων εμπορευματοκιβωτίων, προκειμένου να αξιοποιήσει τη μακρά παράδοση και την εμπειρία του ομίλου στη διαχείριση πλοίων εμπορευματοκιβωτίων. Η Contships μπορούσε να βασίζεται στην εμπειρία και τις δεξιότητες του προσωπικού διαχείρισης πλοίων που σχετίζεται με το όνομα Πατέρας στη ναυτιλία για τις τελευταίες 5 γενιές. Η Contships λειτουργεί σύμφωνα με το Ν. 89/1967 στην Ελλάδα, με τα γραφεία της να εδρεύουν στη Λεωφόρο Βασιλίσσης 45, Αθήνα.

Νικόλας Πατέρας

Η εκτελεστική ομάδα διαχείρισης της Contships συνεργάστηκε για πολλά χρόνια και έχει δημιουργήσει ισχυρές επαγγελματικές σχέσεις με τράπεζες, ναυπηγεία, ναυλωτές, μεσίτες, ασφαλιστές και άλλους σημαντικούς συμμετέχοντες στην ναυτιλιακή αγορά. Η ομάδα της Contships έχει μια μέση εμπειρία στη ναυτιλιακή βιομηχανία άνω των 25 ετών και είναι διεθνώς αναγνωρισμένη για την αριστεία της στη στρατηγική, εμπορική και τεχνική διαχείριση των εμπορευματοκιβωτίων.

Η Contships «φιλοδοξεί να γίνει εξέχουσα παράγοντας στη διαχείριση των εμπορευματοκιβωτίων», αναφέρει το mission statement της και «στοχεύει στην παροχή μιας αποτελεσματικής υπηρεσίας σε έναν ανταγωνιστικό κλάδο».

Ο Νικόλας Πατέρας είναι Έλληνας πλοιοκτήτης και πρώην πρόεδρος της ομάδας ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού (2008-2010). Κατάγεται από τις Οινούσσες της Χίου και γεννήθηκε στην Αθήνα στις 26 Αυγούστου του 1963. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου. Ο πατέρας του, Διαμαντής, ένας από τους μεγάλους ευεργέτες της χώρας με πλούσιο φιλανθρωπικό και κοινωφελές έργο, διετέλεσε για χρόνια παράγοντας του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου.

Ο Νικόλας, το 1992, έχοντας προηγουμένως εργαστεί μαζί με τον πατέρα του, Διαμαντή, και το θείο του, Ιωάννη, ίδρυσε τη δική του ναυτιλιακή εταιρεία καταφέρνοντας να διαχειριστεί στόλο έως και 50 πλοίων. Εξήλθε του κλάδου, αποκομίζοντας μυθική ρευστότητα σε ένα από τα υψηλά σημεία του ναυτιλιακού κύκλου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This