Δευτέρα 26/7/2021

Λαιμός εναντίον Λαιμού με “ομηρία” 22 ναυτικών του “Angelic Power”

Παραμένουν 16 μήνες μακριά από την πατρίδα – Έκκληση στα υπουργεία Εξωτερικών και Ναυτιλίας

Η “ναυμαχία” ανάμεσα σε δύο εταιρείες συμφερόντων μελών της εφοπλιστικής οικογένειας Λαιμού, έχει οδηγήσει σε άτυπη ομηρία τους 22 ναυτικούς εκ των οποίων και 9 Έλληνες που έχουν εγκλωβιστεί εδώ και 16 μήνες μεσοπέλαγα στο υπό ελληνική σημαία ποντοπόρο πλοίο “Αngelic Power” ανοικτά του Χονγκ Κονγκ.

Το πλοίο έχει φτάσει στην Κίνα από τον Ιούλιο του 2020 προκειμένου να ξεφορτώσει φορτίο με κάρβουνο, προερχόμενο από την Ινδονησία. Από τότε διαρκεί η ιδιότυπη ομηρία και ο πολύμηνος εγκλωβισμός τους στο καράβι.
Πολλοί από τους ναυτικούς δεν έχουν βγει από το πλοίο όλους αυτούς τους μήνες, έχει απαγορευτεί ο επαναπατρισμός τους στην Ελλάδα, ενώ τα διαβατήρια τους έχουν παρακρατηθεί από τον ατζέντη του πλοίου.
Αιτία “η αντιπαλότητα στην διαχείριση του πλοίου m/v “Αngelic Power” μεταξύ των Ναυτιλιακών εταιρειών Panthalassa Maritime Corp. και της Diamlemos Shipping Co και οι διαφορές που έχουν ξεσπάσει στην εκμετάλλευσή του σε συνδυασμό με εκκρεμότητες προς τις τράπεζες που έχουν δανείσει το πλοίο” αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της η διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).
Πολλοί από τους ναυτικούς αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, ενώ οι τοπικές αρχές και η διαχειρίστρια εταιρεία δεν τους παρέχουν την αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Για το θέμα έχει ενημερωθεί και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, δίχως να έχει δοθεί κάποια λύση.

68A2D009 1B8E 4352 9016 F15EFAFE249A
“Το χειρότερο και το πλέον επικίνδυνο είναι ότι μέλη του πληρώματος αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα υγείας χωρίς η εταιρεία και οι τοπικές αρχές να τους παρέχουν την αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με αποτέλεσμα η υγεία αυτών να έχει επιδεινωθεί και παρά τις επαναλαμβανόμενες αναφορές προς ΥΕΝ – εταιρεία το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται και ο κίνδυνος για την υγεία τους να είναι πλέον εξαιρετικά σοβαρός” αναφέρει η ΠΕΝΕΝ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογο πρόβλημα είχε παρουσιαστεί με το πλήρωμα και του πλοίου “Angelic Glory” της ίδιας διαχειρίστριας εταιρείας Panthalassa Maritime Corp.
Σε εκείνη την περίπτωση οι ναυτικοί είχαν επαναπατριστεί τον Δεκέμβριο του 2020.
Η διοίκηση του ναυτεργατικού σωματείου ενώνει τη φωνή της με αυτές των εννέα Ελλήνων ναυτικών του “Αngelic Power”, καλώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων Εμπορικής Ναυτιλίας, Εξωτερικών και την πρεσβεία μας στη Σαγκάη να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και τον απεγκλωβισμό των ναυτικών, δίνοντας λύση στην πολύμηνη ομηρία τους.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ