Τετάρτη 16/6/2021

Επιστολή-κόλαφος του μεγαλομετόχου της easyJet! Κάνει λόγο για δωροδοκία από την Airbus

Νέα διαμάχη ξέσπασε μεταξύ του μεγαλομετόχου της easyJet Στέλιου Χατζηιωάννου, η οικογένεια του οποίου ελέγχει το 34% χωρίς να έχει εκτελεστικές εξουσίες, και της διοίκησης της εταιρίας αερομεταφορών.

Σε μια πολύ σκληρή ανοικτή επιστολή, ο Στ. Χατζηιωάννου ζητά να ληφθεί άμεσα από τη διοίκηση απόφαση για ακύρωση της παραγγελίας 107 νέων αεροσκαφών από την Airbus. Αφήνει, μάλιστα, σαφείς αιχμές για την πρακτική δωροδοκιών της τελευταίας, επικαλούμενος απόφαση των βρετανικών δικαστηρίων στις 31 Ιανουαρίου.

Ο κ. Χατζηιωάννου υποστηρίζει ότι από τότε μέχρι σήμερα ο πρόεδρος της easyJet Τζον Μπάρτον αρνήθηκε να προχωρήσει σε βάθος έρευνα, ώστε να διαπιστωθεί «εάν δόθηκαν μίζες από την Airbus, ώστε να εξασφαλίσει τις παραγγελίες» από την αεροπορική εταιρία.

Δείτε επίσης: ΟΟΣΑ: Απώλειες μέχρι και 35% θα επιφέρει το lockdown στο ελληνικό ΑΕΠ εξαιτίας του πλήγματος στον τουρισμό

Παράλληλα ζητά την αποπομπή από το διοικητικό συμβούλιο της easyJet του Ανδρέα Μπιέργουιρθ, ο οποίος, όπως γράφει στην επιστολή του, «είναι ένα αποτυχημένο στέλεχος της Lufthansa (σ.σ.: της γερμανικής αεροπορικής εταιρίας), που κόστισε στον πρώην εργοδότη του πολλά χρήματα και αποπέμφθηκε από τις αυστριακές αερογραμμές, καθώς και παλαιός φίλος της Airbus». Ζητά, επιπλέον, και την απόλυση του οικονομικού διευθυντή της easyJet Άντρεου Φίνταϊ.

Στην ανοικτή επιστολή του ιδρυτή της easyJet αναφέρεται ότι, εάν δεν ακυρωθεί η παραγγελία των 107 νέων αεροσκαφών, ύψους 4,5 δισ. λιρών, η εταιρία θα ξεμείνει από μετρητά το αργότερο μέχρι τον Αύγουστο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ