7-7-2020

Πουλούν ξανά ζωντανά σκυλιά για σφαγή και κατανάλωση στο φεστιβάλ της ντροπής στην Κίνα (video)

Παρά τις προσπάθειες της Κινεζικής κυβέρνησης να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων και να περιορίσει τους κινδύνους από το εμπόριο και την κατανάλωση άγριων ζώων, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, το φεστιβάλ για την κατανάλωση σκύλου ξεκίνησε και φέτος!

Χιλιάδες επισκέπτες συρρέουν από σήμερα και δέκα ημέρες στην στην πόλη Γιουλίν να αγοράσουν εξαθλιωμένα σκυλιά μέσα σε κλουβιά για να τα καταναλώσουν! Ορισμένες κινεζικές πόλεις έχουν απαγορεύσει το εμπόριο σκυλιών και την κατανάλωσή τους, όμως ο εφιάλτης δεν έχει εξαλειφθεί. 

Ακτιβιστές δηλώνουν ότι κυβέρνηση σύντομα για προχωρήσει σε καθολική απαγόρευση και ευελπιστούν να είναι και η τελευταία χρονιά που λαμβάνει χώρα το φεστιβάλ σκυλοφαγίας.

«Ελπίζω η Γιουλίν να αλλάξει, όχι μόνο για χάρη των ζώων αλλά και για την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων της», δήλωσε ο Πίτερ Λι ειδικός σε θέματα πολιτικής στη Humane Society International, μια οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων. «Το να επιτρέπονται οι μαζικές συγκεντρώσεις για την αγοραπωλησία και την κατανάλωση κρέατος σκύλου σε αγορές με συνωστισμό και σε εστιατόρια στο όνομα ενός φεστιβάλ αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κορωνοϊός, που πιστεύεται ότι προήλθε από τις νυχτερίδες προτού περάσει σε ανθρώπους σε μια αγορά στην πόλη Ουχάν, ανάγκασε την Κίνα να επανεξετάσει τη σχέση της με τα ζώα και πλέον το Πεκίνο έχει δεσμευθεί να απαγορεύσει την πώληση άγριων ζώων. Τον Απρίλιο η Σενζέν έγινε η πρώτη κινεζική πόλη που απαγόρευσε την κατανάλωση σκύλων, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες.

Επίσης το υπουργείο Γεωργίας της Κίνας κατέταξε τα σκυλιά στα οικόσιτα ζώα από ζώα φάρμας που θεωρούνταν μέχρι πρότινος, αν και δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσο αυτή η αλλαγή θα επηρεάσει την αγορά στη Γιουλίν.

Ο Ζανγκ Κιανκιάν, ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, εκτίμησε ότι είναι θέμα χρόνου να απαγορευθεί το φεστιβάλ κατανάλωσης κρέατος σκύλου: «Από τα όσα συνάγουμε από τις συζητήσεις μας με εμπόρους κρέατος, οι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι στο μέλλον δεν θα επιτρέπεται η κατανάλωση κρέατος σκύλου», επεσήμανε.«Όμως η απαγόρευση της κατανάλωσης κρέατος σκύλου θα είναι δύσκολη και θα πάρει χρόνο», πρόσθεσε.


ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ