Σύριος γιατρός που ζει στη Γερμανία συνελήφθη γιατί βασάνισε κρατούμενο στη χώρα του!

Must Read

Ένας Σύριος γιατρός που ζει στη Γερμανία συνελήφθη με τις κατηγορίες ότι βασάνισε έναν κρατούμενο σε μια μυστική στρατιωτική φυλακή στη χώρα του, η πράξη αυτή αποτελεί το πιο πρόσφατο παράδειγμα των προσπαθειών των Γερμανικών αρχών να ελέγξουν ποιοί ακριβώς είναι οι πρόσφυγες που μπαίνουν στη χώρα τους.

Ο γιατρός, Αλάα Μούσα, αναμένεται να αντιμετωπίσει κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και πρόκλησης σοβαρών σωματικών βλαβών σε φυλακή όπου εργάστηκε το 2011, δήλωσε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας. Είναι ο τρίτος πρώην Σύριος αξιωματούχος που συνελήφθη στη Γερμανία με τέτοιες κατηγορίες, πρόσθεσε ο εισαγγελέας. Οι άλλοι δύο δικάστηκαν τον Απρίλιο. Σύριοι πρόσφυγες βρήκαν τον Αλάα Μούσα να εργάζεται σε μια κλινική κοντά στην κεντρική πόλη Κάσελ και ενημέρωσαν τις γερμανικές αρχές για το ιστορικό του, δήλωσε ο Ανγουάρ Αλ Μπουνί, ένας Σύριος δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Γερμανία, ο οποίος βοήθησε στον εντοπισμό μαρτύρων για την υπόθεση.

Οι γερμανικές αρχές έχουν επικριθεί πολλάκις για τον ανεπαρκή έλεγχο των πάνω από ένα εκατομμυρίο μεταναστών που εισήλθαν στη χώρα κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης του 2015 και του 2016, πολλοί από αυτούς προερχόμενοι από τη Συρία. Ενώ οι περισσότεροι Σύριοι εγκατέλειψαν την χώρα εξαιτίας της κυβέρνησης του Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, άλλοι είχαν υπηρετήσει στις στρατιωτικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες ασφαλείας του.

Ο Δρ. Μούσα, ο οποίος εξακολουθούσε να ασκεί το επάγγελμα του γιατρού όταν συνελήφθη, κατηγορείται για τον βασανισμό ενός άνδρα που φυλακίστηκε κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης τον Οκτώβριο του 2011 στη συριακή πόλη Έμεσα, σύμφωνα με δήλωση του γερμανού εισαγγελέα. Αφού βασανίστηκε από αξιωματούχους της φυλακής, ο άνδρας υπέστη επιληπτική κρίση, ανέφερε η δήλωση. Ο Δρ. Μούσα κλήθηκε στη σκηνή και σύμφωνα με τη δήλωση, χτύπησε χωρίς έλεος τον άνδρα με σωλήνα μέχρι να πέσει στο έδαφος και στη συνέχεια άρχισε να τον κλωτσάει. Ο Δρ. Μούσα την επόμενη κλήθηκε να θεραπεύσει τον άνδρα, αλλά αντ ‘αυτού τον χτύπησε μέχρι να χάσει τις αισθήσεις του, ανέφερε η δήλωση. Ο κρατούμενος πέθανε λίγο καιρό αργότερα υπό κράτηση

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This