Η αεροπορία του Χαφτάρ εξουδετέρωσε ανώτατο μισθοφόρο πιστό στην Τουρκία και τουρκικά αντιαεροπορικά

Must Read

Πολεμικά αεροσκάφη του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) χτύπησαν αεροπορική βάση της Λιβύης, η οποία ανακτήθηκε πρόσφατα από την Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) και τους Τούρκους υποστηρικτές της. «Θα απαντήσουμε», ήταν η αντίδραση της Τουρκίας μέσω του GNA.

Επίσης, ο Σαντάμ Ταρίκ Αλ-Χαλάμπι, ανώτερος αξιωματούχος της ομάδας Αλ-Χαμάτ, πιστός στην Τουρκία που εστάλη για να πολεμήσει για το GNA ως μισθοφόρος, σκοτώθηκε από μια αεροπορική επίθεση από τη Λιβυκή Πολεμική Αεροπορία στη Δυτική Σύρτη.

Ο LNA ανακοίνωσε ακόμα, ότι η Πολεμική Αεροπορία του κατέστρεψε τα τουρκικά συστήματα εναέριας άμυνας Hawk που είχε αναπτύξει η Τουρκία τις τελευταίες ημέρες στην αεροπορική βάση al-Watiya, βορειοδυτικά της Λιβύης.

Το βράδυ της Κυριακής, ανακοινώθηκε επίσης μια σειρά από νέες αεροπορικές επιθέσεις που στοχεύουν «εχθρικές κινήσεις» κοντά στο γεωργικό έργο Dabwat δυτικά του Wadi al-Shati και στο βουνό al-Hasawna.

Η τουρκική αντίδραση

«Η Λιβύη θα απαντήσει στις πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές στη στρατηγικά σημαντική αεροπορική βάση Al-Watiya», δήλωσε την Κυριακή ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης Σάρατζ που υποστηρίζεται από τον Ερντογάν.

Ο Salah Al-Namroush δήλωσε ότι «οι αεροπορικές επιθέσεις από ξένα μαχητικά αεροσκάφη που υποστηρίζουν τον εγκληματία πολέμου Khalifa Haftar» ήταν μια αποτυχημένη προσπάθεια να αποσπαστεί η προσοχή από τις πρόσφατες νίκες του Λιβυκού Στρατού.

Είπε ότι η απάντηση στις επιθέσεις θα δοθεί στον «σωστό χρόνο και στο σωστό μέρος».

Σύμφωνα με το Anadolu, δεν αναφέρθηκαν θύματα από τις επιδρομές του LNA αλλά «κάποιος εξοπλισμός που μεταφέρθηκε πρόσφατα για την ενίσχυση των δυνατοτήτων άμυνας της αεροπορικής βάσης, έχει καταστραφεί».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πιλάβιος, Παππάς και Σταυρίδης αποκλειστικά στη «Δίκη του Open» για Εθνική και διαιτησία

«Το Καζακστάν τρέχει πολύ, η Ελλάδα να οπλιστεί με υπομονή»

More Articles Like This