Παρασκευή 7/5/2021

Η αεροπορία του Χαφτάρ εξουδετέρωσε ανώτατο μισθοφόρο πιστό στην Τουρκία και τουρκικά αντιαεροπορικά

Πολεμικά αεροσκάφη του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) χτύπησαν αεροπορική βάση της Λιβύης, η οποία ανακτήθηκε πρόσφατα από την Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) και τους Τούρκους υποστηρικτές της. «Θα απαντήσουμε», ήταν η αντίδραση της Τουρκίας μέσω του GNA.

Επίσης, ο Σαντάμ Ταρίκ Αλ-Χαλάμπι, ανώτερος αξιωματούχος της ομάδας Αλ-Χαμάτ, πιστός στην Τουρκία που εστάλη για να πολεμήσει για το GNA ως μισθοφόρος, σκοτώθηκε από μια αεροπορική επίθεση από τη Λιβυκή Πολεμική Αεροπορία στη Δυτική Σύρτη.

Ο LNA ανακοίνωσε ακόμα, ότι η Πολεμική Αεροπορία του κατέστρεψε τα τουρκικά συστήματα εναέριας άμυνας Hawk που είχε αναπτύξει η Τουρκία τις τελευταίες ημέρες στην αεροπορική βάση al-Watiya, βορειοδυτικά της Λιβύης.

Το βράδυ της Κυριακής, ανακοινώθηκε επίσης μια σειρά από νέες αεροπορικές επιθέσεις που στοχεύουν «εχθρικές κινήσεις» κοντά στο γεωργικό έργο Dabwat δυτικά του Wadi al-Shati και στο βουνό al-Hasawna.

Η τουρκική αντίδραση

«Η Λιβύη θα απαντήσει στις πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές στη στρατηγικά σημαντική αεροπορική βάση Al-Watiya», δήλωσε την Κυριακή ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης Σάρατζ που υποστηρίζεται από τον Ερντογάν.

Ο Salah Al-Namroush δήλωσε ότι «οι αεροπορικές επιθέσεις από ξένα μαχητικά αεροσκάφη που υποστηρίζουν τον εγκληματία πολέμου Khalifa Haftar» ήταν μια αποτυχημένη προσπάθεια να αποσπαστεί η προσοχή από τις πρόσφατες νίκες του Λιβυκού Στρατού.

Είπε ότι η απάντηση στις επιθέσεις θα δοθεί στον «σωστό χρόνο και στο σωστό μέρος».

Σύμφωνα με το Anadolu, δεν αναφέρθηκαν θύματα από τις επιδρομές του LNA αλλά «κάποιος εξοπλισμός που μεταφέρθηκε πρόσφατα για την ενίσχυση των δυνατοτήτων άμυνας της αεροπορικής βάσης, έχει καταστραφεί».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ