Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020

Οι Ρώσοι τα κατάφεραν: Έτοιμο το πρώτο εμβόλιο για το νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας!

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Habemus… εμβόλιο!

Αυτό ισχυρίζεται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, καθώς ανακοίνωσε ότι το πρώτο ρωσικό εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού είναι έτοιμο!

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, στη δημιουργία του εν λόγω εμβολίου συμμετείχαν στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες και επιστήμονες του Εθνικού ερευνητικού κέντρου Γκαμαλέι και τη βαρυσήμαντη ανακοίνωση έκανε ο υφυπουργός Άμυνας, Ρουσλάν Τσάλικοφ, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Argumenti I Fakti.

«Οι δικοί μας εμπειρογνώμονες και οι επιστήμονες των αποτελεσμάτων του Εθνικού ερευνητικού κέντρου Γκαμαλέι έχουν προβεί στις τελικές αξιολογήσεις των κλινικών δοκιμών. Την στιγμή της έξαρσης, όλοι, χωρίς εξαίρεση, οι εθελοντές, έχοντας αποκτήσει ανοσία στον κορωνοϊό, ένοιωθαν φυσιολογικά. Κατά αυτόν τον τρόπο το πρώτο ρωσικό εμβόλιο του νέου κορονοϊού είναι έτοιμο», δήλωσε ο Τσάλικοφ.

Τη Δευτέρα, εξάλλου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι από κοινού με το Εθνικό ερευνητικό κέντρο επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Γκαμαλέι ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο Μπουρντένκο, με την συμμετοχή 43 εθελοντών.

Κι όλα αυτά, την ώρα που ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της πανδημίας στη χώρα αυξήθηκε κατά 5.842 το τελευταίο 24ωρο, φθάνοντας τα 783.328, εκ των οποίων τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται στις 208.364, αντιπροσωπεύοντας το 26,6% των συνολικών.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ