Νεκροί οκτώ ομογενείς σε γηροκομείο στην Αυστραλία-Ρεκόρ θανάτων το τελευταίο 24ωρο από τον κορωνοϊό

Must Read

Συνολικά οκτώ ομογενείς τρόφιμοι του ελληνικού γηροκομείου «Βασιλειάδα» που βρίσκεται σε προάστιο της Μελβούρνης έφυγαν από τη ζωή λόγω κορωνοϊού, σύμφωνα με την εφημερίδα “Νέος Κόσμος”. Την ίδια ώρα ακόμη τέσσερις ομογενείς έχασαν τη μάχη με τον «αόρατο εχθρό».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην ομογενειακή εφημερίδα της Αυστραλίας «Νέος Κόσμος», συνολικά στη «Βασιλειάδα» φιλοξενούνται περίπου 120 τρόφιμοι εκ των οποίων οι 71 είναι μολυσμένοι από τον ιό! Μάλιστα, αρκρετοί ήταν οι ασθενείς που χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής τους, ενώ μολυσμένα με τον ιό βρέθηκαν και 21 μέλη του προσωπικού.

Συνολικά αυτές τις μέρες πέθαναν δώδεκα Έλληνες ηλικιωμένοι της Μελβούρνης από κορωνοϊό, την ώρα που αρκετοί συγγενείς των νεκρών αποδίδουν ευθύνες στο ίδιο το ίδρυμα, καθώς το προσωπικό δεν τηρούσε τους κανόνες ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ομοσπονδιακές Αρχές της Αυστραλίας έχουν αναλάβει το ζήτημα, με ειδικό κλιμάκιο, το οποίο πλέον βρίσκεται στο σημείο, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές όπως το Aged Care Quality and Safety Commission, και την κυβέρνηση της Πολιτείας της Βικτώρια.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για την εξυπηρέτηση των ομογενών τροφίμων του γηροκομείου, υπάρχουν ανάμεσα στο προσωπικό και διερμηνείς, ενώ ο αρμόδιος Ομοσπονδιακός υπουργός για τους Ηλικιωμένους Richard Colbeck, δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για για την παροχή πληροφοριών σε τρόφιμους και τους συγγενείς τους και τη μεταξύ τους επικοινωνία.

Η απάντηση του Γηροκομείου

Από την πλευρά του ο επί 20ετία πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Βασιλειάδας» κ. Κωνσταντίνος Κόντης, εξέδωσε την Παρασκευή σχετικό Δελτίο Τύπου, σχολιάζοντας την κατάσταση πανικού που επικρατεί. Μεταξύ άλλων διευκριβνίζει ότι από το πρωί της Τετάρτης, 23 Ιουλίου, τη διαχείριση της μονάδας έχει αναλάβει ομάδα του Υπουργείου Υγείας και ότι όλο το προσωπικό βρίσκεται σε κατ’ οίκον απομόνωση, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι τα αποτελέσματα του τεστ στο οποίο υποβλήθηκαν τα περισσότερα μέλη του ήταν αρνητικά. Όσοι επαναλάβουν το τεστ τις επόμενες μέρες και παραλάβουν αρνητικά αποτελέσματα, θα μπορέσουν να επιστρέψουν στη θέση τους στις 30 Ιουλίου. Απαντώντας στις αιχμές που δέχτηκε το Διοικητικό Συμβούλιο γύρω από τα εργασιακά ζητήματα, ο κ. Κόντης ξεκαθαρίζει ότι όλοι οι υπάλληλοι που παύθηκαν προσωρινά αποζημιώνονται στο ακέραιο και δεν έχουν ενταχθεί στο κυβερνητικό σχήμα Jobkeeper.

Όσον αφορά στις κατηγορίες για μη χρήση ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού από τα μέλη του προσωπικού, η Διοίκηση της «Βασιλειάδας» απαντά ότι η χρήση προστατευτικού εξοπλισμού είχε επιβληθεί στο προσωπικό από τις 9 Ιουλίου, τέσσερις ημέρες πριν την έκδοση της σχετικής κυβερνητικής οδηγίας, ενώ στις κατηγορίες ότι η Διοίκηση της «Βασιλειάδας» δεν ενημέρωσε εγκαίρως τις οικογένειες των τροφίμων για το ξέσπασμα του ιού στη μονάδα, ο κ. Κόντης απαντά, ότι ενημερώθηκε από μέλος του προσωπικού ότι είναι θετικό στη νόσο στις 9 Ιουλίου και ενημέρωσε με ηλεκτρονικό μήνυμα τις οικογένειες την επόμενη ημέρα.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα περιστατικά, για εκείνα ενημερώθηκε στις 14 Ιουλίου, λόγω της παρεμβολής του Σαββατοκύριακου, και απέστειλε μήνυμα στις 15 Ιουλίου. Έκτοτε, υπήρχε τακτή ενημέρωση.

Ρεκόρ θανάτων το τελευταίο 24ωρο στην Αυστραλία

Την ίδια ώρα, ημερήσιο ρεκόρ θανάτων λόγω κορονοϊού καταγράφηκε σήμερα στην Αυστραλία, την ώρα που οι αρχές της πολιτείας Βικτόρια εντείνουν τις προσπάθειες για την ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων και την περαιτέρω διασπορά του ιού.

Ο πρωθυπουργός της Βικτόριας, Ντάνιελ Άντριους δήλωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων ότι στην πολιτεία καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες 10 θάνατοι, ο μεγαλύτερος ημερήσιος απολογισμός θανάτων στην Αυστραλία μέχρι στιγμής. Στην ίδια πολιτεία αναφέρθηκαν επιπλέον 459 νέα κρούσματα, ο δεύτερος μεγαλύτερος ημερήσιος απολογισμός που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής στην Αυστραλία, παρά το γεγονός ότι για δύο εβδομάδες έχε επιβληθεί καραντίνα στη Μελβούρνη.

Οι κυριότερες εστίες μόλυνσης σε αυτό το δεύτερο κύμα της επιδημίας παρατηρούνται σε εργασιακούς χώρους, όπως οίκοι ευγηρίας και ιατρικά κέντρα, μεγάλα κέντρα διανομής, σφαγεία και αποθήκες, επεσήμανε ο Άντριους.

«Αυτό που μας λένε τα στοιχεία είναι ότι μερικοί άνθρωποι νιώθουν άρρωστοι, έχουν συμπτώματα και εξακολουθούν να πηγαίνουν στη δουλειά τους. Αν αυτό συνεχιστεί, απλώς θα εξακολουθήσουμε να βλέπουμε ολοένα και περισσότερα κρούσματα», πρόσθεσε.

Η πιο πολυπληθής πολιτεία της χώρας, η Νέα Νότια Ουαλία, κατέγραψε 14 νέα κρούσματα στη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου, από τα οποία σχεδόν τα μισά συνδέονται με μια εστία σε ένα εστιατόριο στα περίχωρα του Σίδνεϊ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This