Οργισμένοι Λιβανέζοι ζητούν από τον Μακρόν να εκδιώξει την κυβέρνηση (video)

Must Read

Αυτοψία έκανε ο Γάλλος προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην κατεστραμμένη πόλη της Βηρυτού, μετά τη φονική έκρηξη που στοίχισε τη ζωή σε 145 μέχρι στιγμής ανθρώπους, ενώ 5.000 τραυματίες νοσηλεύονται σε αυτοσχέδια νοσοκομεία της πόλης.

Κατά την επίσκεψή του Γάλλου Προέδρου, οργισμένοι Λιβανέζοι «ξεχύθηκαν» ανάμεσα στα συντρίμμια της πόλης, κάνοντας έκκληση για «χείρα βοηθείας» από το γαλλικό κράτος για την εκδίωξη των κυβερνώντων από την εξουσία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το οργισμένο πλήθος αποδοκιμάζοντας τον πρόεδρο Αούν και επαναλαμβάνοντας «ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος», φώναζε «Βοηθήστε μας! Επανάσταση!», την ώρα που ο Μακρόν πραγματοποιούσε περιοδεία στη χριστιανική συνοικία Γκεμαϊζέ, που καταστράφηκε από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν προχθές στο λιμάνι της Βηρυτού.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Γάλλος πρόεδρος, ήρθε σε επαφή με τους οργισμένους πολίτες της Βηρυτού και δήλωσε πως η γαλλική βοήθεια δεν θα πάει σε «διεφθαρμένα χέρια» και ότι θα επιδιώξει μια νέα συμφωνία με τις πολιτικές αρχές.

«Σας εγγυώμαι αυτό – η βοήθεια δεν θα πάει σε διεφθαρμένα χέρια», είπε ο Μακρόν στους διαδηλωτές στο κέντρο της Βηρυτού. «Θα μιλήσω με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και θα τους ζητήσω μια νέα συμφωνία. Βρίσκομαι εδώ σήμερα για να τους προτείνω μια νέα πολιτική συμφωνία», είπε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This