Δευτέρα 21/6/2021

Τραμπ: «Οι παγκόσμιοι ηγέτες ζητούν τη βοήθειά μου με τον Ερντογάν γιατί μόνο εμένα ακούει»

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες ζητούν τη βοήθειά του με τον Ταγίπ Ερντογάν: «Αρχηγοί των χωρών την περασμένη εβδομάδα μου τηλεφώνησαν, ‘θα μπορούσες να μιλήσεις στον Ερντογάν’ μου είπαν», σχολίασε ο Αμερικανός Πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Fox News, μη κατονομάζοντας ωστόσο, αυτούς τους ηγέτες.

Ο Τραμπ είπε ότι «ασχολούμαι με παίκτες σκακιού παγκόσμιας κλάσης» σε αυτούς τους διαλόγους με τους παγκόσμιους ηγέτες, ξεχωρίζοντας τον Ερντογάν μεταξύ των ηγετών αυτών.

Τόνισε επίσης πως ρώτησε τους συγκεκριμένους ηγέτες  που τον πήραν τηλέφωνο γιατί πρέπει να είναι αυτός που θα μιλήσει στον Τούρκο πρόεδρο και σύμφωνα με τον ίδιο του  απάντησαν: «Είσαι ο μόνος που θα ακούσει. Εμάς δεν μας ακούει. Είσαι ο μόνος».

«Είπα τότε, ‘αυτό οφείλεται στις Ηνωμένες Πολιτείες;’ Και μου είπαν ‘όχι, αυτό οφείλεται σε σένα. Αυτό οφείλεται στην προσωπικότητά σου. Είσαι ο μόνος που θα ακούσει’», είπε ο Τραμπ και πρόσθεσε: «Δεν μου αρέσει να το λέω δημοσίως, αλλά συμβαίνει να είναι αλήθεια. Τα πάω καλά μαζί του και ακούει»!

Δεν είναι σαφές σε ποιους ηγέτες αναφερόταν ο Αμερικανός Πρόεδρος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, αλλά οι κλήσεις έγιναν εν μέσω αυξημένων εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο με εμπλεκόμενους πολλούς συμμάχους των ΗΠΑ, όπως η Τουρκία, η Ελλάδα, η Γαλλία και η Αίγυπτος.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ