Τρίτη 22/6/2021

Την Κυριακή ο Τραμπ θα «μπλοκάρει» το TikTok! Ποιες είναι οι εναλλακτικές;

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε την έκδοση μιας εντολής την Παρασκευή που θα απαγορεύσει στους πολίτες που βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες να κατεβάζουν την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WeChat που ανήκει στην Κίνα και τη γνωστή εφαρμογή βίντεο TikTok από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Αξιωματούχοι του υπουργείου εμπορίου δήλωσαν ότι η απαγόρευση των νέων λήψεων του TikTok από τις ΗΠΑ θα μπορούσε ακόμη να ακυρωθεί από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ πριν τεθεί σε ισχύ αργά την Κυριακή, καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρεία του TikTok ByteDance αγωνίζεται για να επιτύχει μια συμφωνία που θα τις επιτρέψει να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά τις εφαρμογές της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ByteDance έχει συνομιλήσει με την Oracle Corp και με άλλα επιχειρηματικά σχήματα για να δημιουργήσει μια νέα εταιρεία, την TikTok Global, η οποία στοχεύει να πείσει τις ΗΠΑ πως δεν χρειάζεται να ανησυχεί για την ασφάλεια των δεδομένων των πολιτών της.

Αξιωματούχοι του υπουργείου εμπορίου δήλωσαν ότι δεν θα απαγορεύσουν πρόσθετες τεχνικές συναλλαγές για το TikTok έως τις 12 Νοεμβρίου, γεγονός που δίνει στην ByteDance επιπλέον χρόνο για να δει εάν μπορεί να καταλήξει σε κάποια συμφωνία που θα τις επιτρέψει να συνεχίσει τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ. «Το TikTok από λειτουργική θα παραμείνει ανέπαφο μέχρι τις 12 Νοεμβρίου», δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου Wilbur Ross στο Fox Business Network.

Το υπουργείο ανέφερε ότι οι ενέργειες του θα «προστατεύσουν τους χρήστες εφαρμογής στις Η.Π.Α, μέσω της απαγόρευσης της πρόσβασης σε αυτή».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ