Πέμπτη 17/6/2021

Απειλές Ακάρ: «Θα προστατεύσουμε το Oruc Reic από τις ελληνικές προκλήσεις! Έχουμε δικαιοδοσία σε Αιγαίο και Μεσόγειο»

Νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΑΜ Χουλουσί Ακάρ για την κάθοδο του Oruc Reis στο Καστελλόριζο

Σε συνέχεια των προκλήσεων της Τουρκίας με φόντο τις διερευνητικές επαφές που ονειρεύεται η ελληνική κυβέρνηση, ο Χουλουσί Ακάρ μίλησε για την κάθοδο του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Με ύφος και θράσος ο Τούρκος ΥΠΑΜ είπε ότι η Ελλάδα προκαλεί και ότι το τουρκικό ναυτικό θα κάνει ότι χρειαστεί για να προστατεύσει το ερευνητικό του, μιας και όπως είπε, η Τουρκία έχει δικαιοδοσία και στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο.

Σε «κόκκινο» συναγερμό ο ελληνικός Στόλος – Εσπευσμένα πίσω στην Αθήνα ο ΥΕΘΑ – Εν πλω για Καστελλόριζο μαζί με πολεμικά το Oruc Reis.

Μιλώντας στην τελετή έναρξης της νέας χρονιάς εκπαίδευσης της στρατιωτικής ακαδημίας του Εθνικού Αμυντικού Πανεπιστημίου, ο Τούρκος ΥΠΑΜ είπε: «Διακυβεύονται τα θαλάσσια δικαιώματα και τα συμφέροντά μας Έχουμε ναυτικές δικαιοδοσίες στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Έχουμε ναυτική δικαιοδοσία καταχωρισμένη από τον ΟΗΕ. Πραγματοποιούμε επιστημονικές και τεχνικές μελέτες σε αυτές τις περιοχές. Αυτό δεν αποτελεί απειλή για κανέναν. Επιτίθενται σε αυτές τις επιστημονικές και τεχνικές μελέτες που κάνουμε».

Ακάρ

Ο Ακάρ είπε ότι η Ελλάδα προκαλεί και προειδοποίησε ότι η Τουρκία θα κάνει ότι χρειαστεί για να προστατεύσει το Oruc Reis: «Κάνουν κάθε προσπάθεια να αυξήσουν την ένταση (σ.σ. η Ελλάδα). Συμμετέχουν σε κάποιες προκλητικές ενέργειες. Ελπίζουμε οι γείτονές μας να μείνουν μακριά. Φυσικά, εμείς, ως τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, πρέπει να προστατεύσουμε και να συνοδεύσουμε αυτές τις προσπάθειες του Oruc Reis και των συνοδευτικών του. Το Oruç Reis συνεχίζει τις σχεδιασμένες και προγραμματισμένες δραστηριότητές του, όπως είναι το πλαίσιο των εργασιών που έχει κάνει μέχρι στιγμής. Η δουλειά μας εδώ θα συνεχιστεί σε αυτό το πλαίσιο, καθώς οι Ναυτικές Δυνάμεις, θα παράσχουμε την απαραίτητη υποστήριξη και προστασία στα εν λόγω πλοία μας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ