Ινδονησία: Στην εξιχνίαση της πολύνεκρης αεροπορικής τραγωδίας αναμένεται να οδηγήσει το «μαύρο κουτί» που βρέθηκε

Αναμένεται να εντοπιστεί και ο καταγραφέας των συνομιλιών στο πιλοτήριο του μοιραίου αεροσκάφους

Must Read

Βρέθηκε το ένα από τα δύο «μαύρα κουτιά» του Boeing με 62 επιβαίνοντες που συνετρίβη ανοικτά της Ινδονησίας, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Το νέο αυτό στοιχείο αναμένεται να βοηθήσει τους ερευνητές να κατανοήσουν τις αιτίες του δυστυχήματος που σημειώθηκε μερικά λεπτά μετά την απογείωση του αεροσκάφους από την Τζακάρτα το Σάββατο 09 Ιανουαρίου. «Το FDR (Flight Data Recorder, καταγραφέας δεδομένων πτήσης) βρέθηκε», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Μπούντι Καρία Σουμάντι σε συνέντευξη Τύπου.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο αρχηγός του στρατού Χάντι Τζαχτζάντο εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο καταγραφέας των συνομιλιών στο πιλοτήριο από το αεροσκάφος της εταιρίας Sriwijaya Air που συνετρίβη στη θάλασσα της Ιάβας θα βρεθεί σύντομα. Προς το παρόν, πάντως, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για το τι προκάλεσε αυτήν την απότομη πτώση. Τα περισσότερα αεροπορικά δυστυχήματα οφείλονται σε συνδυασμό παραγόντων και συχνά περνούν μήνες μέχρι να καταλήξουν σε οριστικό συμπέρασμα οι ειδικοί εμπειρογνώμονες.

Είχαν δεκαετίες εμπειρίας

Μια εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών είπε ότι ο πύργος ελέγχου είχε ρωτήσει τον πιλότο γιατί το αεροπλάνο κατευθυνόταν βορειοδυτικά αντί να ακολουθεί την αναμενόμενη πορεία του, λίγα δευτερόλεπτα προτού αυτό εξαφανιστεί από τις οθόνες των ραντάρ. Όσον αφορά, εξάλλου, στους δύο πιλότους, φέρεται ότι είχαν δεκαετίες εμπειρίας, με τον κυβερνήτη να αποτελεί πρώην πιλότο της πολεμικής αεροπορίας και τον συγκυβερνήτη να ανήκει στο δυναμικό της Sriwijaya Air από το 2013, σύμφωνα με το προφίλ του στον ιστότοπο LinkedIn.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This