Η Ινδονησία δείχνει το (σωστό;) δρόμο: Οι πρώτοι που εμβολιάζονται στη χώρα είναι οι… influencers!

Ηθοποιός και influencer με 49,6 εκατομμύρια ακoλούθους, ένας από τους πρώτους Ινδονήσιους που εμβολιάστηκαν

Must Read

Τι κι αν στις περισσότερες χώρες του πλανήτη οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, οι ηλικιωμένοι και όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού είναι οι πρώτοι που εμβολιάζονται κατά του νέου κορωνοϊού; Στην Ινδονησία προτεραιότητα δίνεται στους… influencers των μέσων κοινωνικής δικτύωσης!

Και, για του λόγου το αληθές, ο Ινδονήσιος ηθοποιός και influencer Ράφι Άχμαντ, ήταν ένας από τους πρώτους ανθρώπους στη χώρα που εμβολιάστηκαν κατά της νόσου Covid-19. Μάλιστα έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου την ίδια μέρα με τον πρόεδρο της Ινδονησίας! Σε βίντεο που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Instagram, στο οποίο εμφανίζεται να κάνει το εμβόλιο, ο Άχμαντ συνέστησε στους 49,6 εκατομμύρια ακoλούθους του: «Μην φοβάστε τα εμβόλια».

Όσον αφορά στην επιλογή της κυβέρνησης της Ινδονησίας να δώσει προτεραιότητα στους influencers, στη στρατηγική της για τον εμβολιασμό, σχετίζεται με την απόφασή της να δώσει προτεραιότητα στον εργαζόμενο πληθυσμό. Ενώ μπορεί να φαίνεται αντίθετο με αυτό που κάνουν άλλες χώρες, ο εμβολιασμός, δηλαδή, των ευάλωτων ηλικιωμένων πληθυσμών και των επαγγελματιών υγείας, υπάρχει μια βάσιμη λογική πίσω από αυτό το σκεπτικό, δήλωσε στο «Vice» η Τζένιφερ Γιανγκ Χούι, ερευνήτρια στη Σχολή Διεθνών Σπουδών «Σ. Ρατζαράτναμ» της Σιγκαπούρης.

Ιστορικά, ορισμένα επεισόδια κοινωνικών αναταραχών στην Ινδονησία συνδέονται με την οικονομική ύφεση, συνέχισε η Γιανγκ, επικαλούμενη τις ταραχές του Μαΐου 1998, που ήρθαν ως αποτέλεσμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Ασία. «Η διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19 είναι ζωτικής σημασίας για την Ινδονησία. Η αξιοποίηση των influencers για να προσεγγίσoυν τον εργαζόμενο πληθυσμό που μπορεί να έχει την τάση να εμπιστεύεται τα μηνύματά τους, θεωρείται τρόπος να διατηρηθεί η οικονομική σταθερότητα και να αποφευχθούν μακροπρόθεσμα τυχόν ανεπιθύμητες παρενέργειες μιας οικονομικής ύφεσης», κατέληξε.

Μόνο το 37% επιθυμεί να εμβολιαστεί

Σύμφωνα, πάντως, με το Reuters, μόνο το 37% των Ινδονήσιων έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να εμβολιαστεί, ενώ το 40%, δηλαδή η πλειοψηφία, αναφέρει ότι «θα το σκεφτεί». Από την άλλη, υπάρχει και ένα 17%, που απαντά ότι δεν πρόκειται να εμβολιαστεί.

Κι όλα αυτά σε μια χώρα όπου τα κρούσματα ξεπερνούν τα 900.000, ενώ τα θύματα του φονικού ιού ανέρχονται σε 26.000.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This