«Σφυροκόπημα» από ρουκέτες στην Ιερουσαλήμ, με δεκάδες Παλαιστίνιους νεκρούς, ανάμεσά τους 9 παιδιά

Η Χαμάς ανακοίνωσε πως στους βομβαρδισμούς σκοτώθηκε και ένας από τους διοικητές της

Must Read

Νέο μακελειό στη Λωρίδα της Γάζας με θύματα τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιους, εννέα εκ των οποίων παιδιά, με τους βομβαρδισμούς να έρχονται ως «απάντηση» των Ισραηλινών στις ρουκέτες που είχαν εκτοξευτεί νωρίτερα από τον παλαιστινιακό θύλακα.  

Παράλληλα, με βάση τον νεότερο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της Γάζας, οι τραυματίες ανέρχονται στους 65, με την οργάνωση Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, να αναφέρει πως στους βομβαρδισμούς σκοτώθηκε και ένας από τους διοικητές της.

Το απόγευμα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχε προϊδεάσει για το αιματοκύλισμα, υποσχόμενος ότι θα δοθεί ισχυρή απάντηση από το εβραϊκό κράτος, καθώς δήλωσε ότι «τρομοκρατικές οργανώσεις στη Γάζα ξεπέρασαν τα όρια το βράδυ της “Ημέρας της Ιερουσαλήμ”, εκτοξεύοντας ρουκέτες στην περιοχή της Ιερουσαλήμ», προσθέτοντας πως «Το Ισραήλ θα αντιδράσει δυναμικά (…), όποιος επιτίθεται θα πληρώνει βαρύ τίμημα».

Νωρίτερα το απόγευμα, οι τοπικές Αρχές είχαν ανακοινώσει πως «μόλις ήχησε συναγερμός στην Ιερουσαλήμ, οι αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν να απομακρύνουν εκατοντάδες ανθρώπους» που είχαν συγκεντρωθεί στο Τείχος και να τους μεταφέρουν σε ασφαλέστερα μέρη.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως εκτοξεύτηκαν επτά ρουκέτες από την Γάζα και συναγερμοί ενεργοποιήθηκαν στην Ιερουσαλήμ και τις γύρω περιοχές. Πρόσθεσε πως συνεχίζεται η εκτόξευση ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα με στόχο το νότιο Ισραήλ.

Μάλιστα, πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για 9 νεκρούς παλαιστίνιους, ανάμεσά τους και τρία παιδιά.

Το απόγευμα, εκατοντάδες Εβραίοι πιστοί εκκένωσαν το Δυτικό Τείχος, γνωστό και ως Τείχος των Δακρύων, στην Ιερουσαλήμ, με την εκκένωση να αποφασίζεται μετά τις συγκρούσεις που έλαβαν χώρα το πρωί στην Πλατεία Τεμενών και έπειτα από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Το περίφημο Τείχος των Δακρύων

Ματαίωση της πορείας στην Παλιά Πόλη

Τη ματαίωση, εξάλλου, της πορείας των χιλιάδων νέων Ισραηλινών που ήταν προγραμματισμένη για το βράδυ της Δευτέρας στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, προκειμένου να γιορταστεί η Ημέρα της πόλης, λόγω των ταραχών που σημειώθηκαν νωρίτερα, ανακοίνωσαν οι οργανωτές. «Η πορεία για τον “χορό των σημαιών” ματαιώθηκε. Δεν θα χορέψουμε σε μια διαιρεμένη Ιερουσαλήμ», ανέφερε η οργάνωση Am Kalavi, που κάθε χρόνο οργανώνει αυτήν την πορεία για να γιορτάσει την κατάκτηση της Ανατολικής Ιερουσαλήμ από τις ισραηλινές δυνάμεις, το 1967.

Η πορεία, στην οποία συμμετέχουν συνήθως χιλιάδες νέοι, επρόκειτο να περάσει από την Πύλη της Δαμασκού, την είσοδο στην Παλιά Πόλη που βρέθηκε στο επίκεντρο των συγκρούσεων τις τελευταίες ημέρες. Προκειμένου να αποφευχθούν νέες ταραχές, η αστυνομία αποφάσισε να αλλάξει τη διαδρομή, ώστε οι συμμετέχοντες να μπουν στην Παλιά Πόλη από την Πύλη της Γιάφα, όμως οι διοργανωτές προτίμησαν να ακυρώσουν την εκδήλωση, η οποία θεωρείται «προκλητική ενέργεια» από τους Παλαιστίνιους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This