Τετάρτη 16/6/2021

Ερντογάν κατά Μπάιντεν: «Έχει αίμα στα χέρια υποστηρίζοντας το Ισραήλ»

«Μας αναγκάσατε να το πούμε αυτό. Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν και αποκάλεσε το Ισραήλ «δολοφόνο Παλαιστινίων»

«Γράφετε ιστορία με τα ματωμένα σας χέρια. Μας αναγκάσατε να το πούμε αυτό. Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν μετά το υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας, εξαπολύοντας επίθεση στον Τζο Μπάιντεν για την υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ (με αφορμή συμφωνία πώλησης όπλων στο Ισραήλ που εγκρίνει το Κογκρέσο).

«Ο κ. Μπάιντεν υποστήριξε τους Αρμένιους στη λεγόμενη γενοκτονία των Αρμενίων. Τώρα, δυστυχώς, γράφει μια ιστορία με ματωμένα χέρια σε αυτό το περιστατικό, στην σοβαρή και δυσανάλογη επίθεση στη Γάζα που προκαλεί το μαρτύριο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων», ανέφερε ακόμα ο Τούρκος και πρόσθεσε: «Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ και άλλες χώρες κήρυξαν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ στα τέλη του 2017 αύξησε την όρεξη αυτού του δολοφονικού κράτους για αίμα».

«Σε αυτό το σημείο, χρειαζόμαστε έναν νέο κανονισμό σχετικά με την Ιερουσαλήμ. Καλούμε τον ΟΗΕ, το UNSC, τον OIC και άλλους διεθνείς οργανισμούς να λάβουν ενεργά μέτρα για την Ιερουσαλήμ και τους Παλαιστίνιους», είπε ακόμα ο Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας αποκάλεσε το Ισραήλ «δολοφόνο Παλαιστινίων» και τόνισε ότι η Τουρκία θα επεκτείνει την πολιτική και στρατιωτική υποστήριξη για διεθνείς προσπάθειες για την απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ και την προστασία του παλαιστινιακού λαού.

Ο Ερντογάν προτείνει επιτροπή που θα αποτελείται από εκπροσώπους 3 μεγάλων θρησκειών για τη διοίκηση της Ιερουσαλήμ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ