27/11/2021

Η Ουγγαρία διεμβολίζει την Ουκρανία, ενώ η Ελλάδα «χαϊδεύει» την Αλβανία

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσιευση:

Πως η Ουγγαρία προστατεύει και διεκδικεί, ενώ η Ελλάδα εγκαταλείπει τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου

Η Ουκρανία την τελευταία δεκαετία, είναι το αγαπημένο παιδί της Δύσης. Χαίρει απόλυτης προστασίας, ατιμωρησίας και ενίσχυσης. Και όμως, η Ουγγαρία παρότι ανήκει τόσο στην ΕΕ όσο και το ΝΑΤΟ, δεν διστάζει, με την βοήθεια του Πούτιν, να επιχειρεί τον ακρωτηριασμό δυτικού τμήματος της χώρας, όπου ζουν εθνοτικά Ούγγροι.

Σε αντίθεση με την Ελλάδα, η οποία παρότι συμμετέχει στις ίδιες συμμαχίες, δεν κάνει απολύτως τίποτα για την εθνική κοινότητα της Βορείου Ηπείρου, αφήνοντας την Αλβανία ανενόχλητη να την απομειώνει με εμφανή πρόθεση να την αφανίσει.

Η Ουγγαρία, αντίθετα, δεν έχει καμμία αναστολή στο να δημιουργεί δυσκολίες στην Ουκρανία. Δεδομένου ότι η Βουδαπέστη είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, μπορεί να εμποδίσει την ένταξη του Κιέβου σε καθεμία από αυτές τις ενώσεις και αυμμαχίες. Η Ουγγαρία επιδιώκει να επανενώσει τον λαό και το έθνος της, και χρησιμοποιεί αριστοτεχνικά την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική της υπόσταση για να το κάνει.

Βάσει της Συνθήκης του Τριανόν του 1920, που ακόμα και σήμερα προκαλεί την οργή των Ούγγρων εθνικιστών, η Ουγγαρία διασπάστηκε. Το ένα τρίτο του ουγγρικού πληθυσμού κατέληξε εκτός των συνόρων της σύγχρονης Ουγγαρίας. Ενώ η χώρα έχει περίπου δέκα εκατομμύρια ανθρώπους, ένα εκατομμύριο Ούγγροι ζουν στη Ρουμανία, 500.000 στη Σλοβακία, 120.000 στην Ουκρανία. Στην Ουκρανία, και στα λεγόμενα «ιστορικά εδάφη» της Ουγγαρίας, τα παιδιά της Ουγγαρίας λαμβάνουν την εκπαίδευσή τους στην ουγγρική γλώσσα και στα ουγγρικά πρότυπα! Σε αντίθεση με τα ελληνόπουλα της Βορείου Ηπείρου, που η παιδιά τους ακρωτηριάζεται αντί να ενισχύεται.

Τα τελευταία τριάντα χρόνια, η Βουδαπέστη έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο σχολείων, υποστηρίζοντας ότι αν κάποιος είναι Ούγγρος, θα πρέπει να έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση στα ουγγρικά από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο. Οι προσωπικές σχέσεις μεταξύ Ούγγρων και Ουκρανών είναι μεν καλές, αλλά οι σχέσεις μεταξύ Βουδαπέστης και Κιέβου είναι ένα άλλο θέμα. Η Ουγγαρία μπλοκάρει τακτικά την περαιτέρω ενσωμάτωση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και δημιουργεί φασαρία για το γλωσσικό ζήτημα στη δυτική Ουκρανία. Σε αντίθεση με την Ελλάδα, που έχει δώσει το πράσινο φως στην Αλβανία τόσο για την ένταξη της στην ΕΕ, όσο φυσικά και για το ΝΑΤΟ. Χωρίς να διεκδικήσει τίποτα για τους  Βορειοηπειρώτες Έλληνες .

C9D09E5F 097A 4088 B11B 176371FCA3B2
Η εγκατάλειψη της Βορείου Ηπείρου προκαλεί θλίψη

Προκειμένου μάλιστα η Ουγγαρία να προασπίσει τα δικαιώματα των Ούγγρων της Ουκρανίας, δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνασπίζεται ακόμα και με την Ρωσία του Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσφατα ανέφερε τα Καρπάθια σε πρόσφατο άρθρο του, χρησιμοποιώντας τον όρο «Pidkarpatska Rus», που ήταν το όνομα της περιοχής κατά την ύπαρξη της Τσεχοσλοβακίας. Η περιοχή έχει ό,τι χρειάζεται ο Πούτιν για να δημιουργήσει ρήγμα και δυτικά της Ουκρανίας: Πολλαπλές εθνοτικές ταυτότητες με αμφισβητήσιμη πίστη στο Κίεβο, πολλές γλώσσες, υψηλό επίπεδα διαφθοράς και ένα από τα ισχυρότερα επίπεδα προσχώρησης στο Πατριαρχείο Μόσχας, κυριαρχία δηλαδή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία.

Επομένως, οι προθέσεις της Μόσχας στην Υπερκαρπαθία δεν είναι δύσκολο να γίνουν αντιληπτές. Η Ρωσία θέλει να αποσταθεροποιήσει τη δυτική Ουκρανία. Όταν η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία και μέρος της ανατολικής Ουκρανίας αποσχίστηκε το 2014, Ρώσοι ορθόδοξοι ιερείς στα Καρπάθια έσπευσαν να περιγράψουν τη σύγκρουση ως εμφύλιο πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτή η ρητορική βοηθά στην ενίσχυση του ισχυρισμού της Μόσχας ότι απλώς διεκδικούσε αυτό που πάντα της ανήκε.

Μέχρι στιγμής, οι γεωπολιτικές αντιπαραθέσεις δεν έχουν φουντώσει στα Καρπάθια και δεν έχουν υπάρξει σοβαρές προσπάθειες απόσχισης από την Ουκρανία. Αλλά χάρη στην διαχρονική, διακυβερνητική ενίσχυση της Βουδαπέστης, η ουγγρική κοινότητα στην Ουκρανία ελέγχει τις ουγγρόφωνες εφημερίδες, ιστοσελίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς στη δυτική Ουκρανία. Πολλοί ντόπιοι φέρουν τόσο ουγγρικά όσο και ουκρανικά διαβατήρια.

Το Fidesz, το πολιτικό κόμμα που συνδέεται άμεσα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν, αντιμετωπίζει με τον δικό του τρόπο τη σύγκρουση στην Ουκρανία. «Οι ενέργειες της ουκρανικής κυβέρνησης δημιουργούν τις συνθήκες ενός νέου εμφυλίου πολέμου στη Υπερκαρπαθία», σύμφωνα με το Fidesz, το κόμμα του Ορμπάν σε πρόσφατη δήλωση. Οι Ούγγροι της Ουκρανίας «Δεν πιστεύουν στο ευοίωνο μέλλον της Ουκρανίας. Δεν αισθάνονται ότι η Ουκρανία είναι κράτος»!

Από τη μία λοιπόν έχουμε ένα κράτος όπως η Ουγγαρία, που εδώ και 30 χρόνια ανεξαρτήτως κυβέρνησης ενισχύει την ουγγρική εθνική μειονότητα εντός της Ουκρανίας, αδιαφορώντας για την επιλογή της Δύσης να παίζει τα ρέστα της για την διατήρηση της ουκρανικής εδαφικής ακεραιότητας.

Από την άλλη έχουμε το ελληνικό κράτος, το οποίο έχει ανεχτεί διαχρονικά τα εγκλήματα των αλβανών κατά της ελληνικής κοινότητας της Βορείου Ηπείρου, χωρίς να εκμεταλλεύεται την ισχυρή της θέση στους ευρωπαϊκούς και ευρωατλαντικούς θεσμούς, ώστε να διεκδικήσει πλήρη δικαιώματα για τους Έλληνες της Αλβανίας.

Η οικονομικά ξεχαρβαλωμένοι Ουγγαρία, μπόρεσε και χρηματοδότησε σχολεία, ΜΜΕ και ιδρύματα εντός ουκρανικού εδάφους για να κρατήσει ζωντανή την μειονότητα. Χρηματοδότησε μάλιστα όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης για τους Ούγγρους, από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο, σε αντίθεση με την Ελλάδα που σήμερα στερεί από τα ελάχιστα σχολεία της Βορείου Ηπείρου, τους δασκάλους.

Θα έπρεπε ως έθνος να ντρεπόμαστε και να διδασκόμαστε…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συναγερμός στη Βρετανία: Εντοπίστηκαν δύο κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες Υγείας στη Βρετανία, καθώς εντοπίστηκαν δύο κρούσματα που συνδέονται...

Ποινές έως και 10 χρόνια για τους αντιεμβολιαστές που διαδηλώνουν έξω από νοσοκομεία στον Καναδά

Την αυστηροποίηση των ποινών που επιβάλλονται στους αντιεμβολιαστές διαδηλωτές, κυρίως σε εκείνους που επιτίθενται...

Παρίσι και Ρώμη έρχονται ακόμη πιο… κοντά!

Μια συνθήκη που αλλάζει τα δεδομένα στην Ευρώπη και ξεδιπλώνει το όραμα και τις...

Παραιτήθηκε από την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος ο Ζόραν Ζαέφ

Την παραίτησή του από την ηγεσία του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDSM) υπέβαλε αργά χθες...

Παγκόσμιος εφιάλτης η παραλλαγή «Όμικρον» με τις 32 μεταλλάξεις!

Η αφρικανική παραλλαγή του νέου κορωνοϊού μεταδίδεται πιο γρήγορα από τη Δέλτα, ενώ φαίνεται πως είναι πιο ανθεκτική στα εμβόλια

Ο Ζελένσκι ανακάλυψε πραξικόπημα εναντίον του, αλλά την… άλλη βδομάδα!

Σε μια πολύωρη συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμιρ Ζελένσκι, άφησε υπόνοιες ότι...

Ο Ερντογάν από τη Μενεμένη κήρυξε τον… πόλεμο στους ιμπεριαλιστές!

Συνεχίζονται στην Τουρκία οι διαδηλώσεις αγανακτισμένων πολιτών, που ζητάνε την παραίτηση του Ταγίπ Ερντογάν...

Παραλλαγή «Όμικρον»: Παγκόσμια ανησυχία για τη μετάλλαξη που θα μπορούσε να… παρακάμψει την ανοσία!

Tην «πιο ανησυχητική που έχουμε δει» χαρακτήρισε τη νέα αυτή παραλλαγή του νέου κορωνοϊού ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της βρετανικής Υπηρεσίας Υγείας και Ασφάλειας

Την δολοφόνησαν στο σημείο που σκοτώθηκε ο γιος της δυο μέρες πριν!

Ένα 14χρονο αγόρι πυροβολήθηκε δώδεκα φορές στο Roseland στο Νιου Τζέρσεϊ και η μητέρα...

Σε ελεύθερη πτώση Χρηματιστήριο και πετρέλαιο εξαιτίας της νέας παραλλαγής του νέου κορωνοϊού

Σε πανικό και οι διεθνείς αγορές εξαιτίας της παραλλαγής «Όμικρον», με τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια...

Παραλλαγή της Μποτσουάνας: Και το όνομα αυτής… «Όμικρον»!

To ελληνικό αλφάβητο αποτέλεσε για μια ακόμη φορά πηγή έμπνευσης για τον Παγκόσμιο Οργανισμό...

Αιφνίδια κλιμάκωση στις σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας με ανακοίνωσή του State Department

«Οι ΗΠΑ καλούν και πάλι την Τουρκία να απελευθερώσει αμέσως τον Καβαλά, οι ψευδείς...

Ο EMA βάζει «φρένο» στην Pfizer: «Πρόωρη η προσαρμογή των εμβολίων στη νέα παραλλαγή»

Την ώρα που οι Pfizer/BioNTech ανακοινώνουν πως σε 100 ημέρες θα έχουν έτοιμες για...

Να απαγορευτούν όλες οι πτήσεις από Νότια Αφρική ζητά η Κομισιόν

Τον τρόμο έχει σκορπίσει στον πλανήτη η νέα μετάλλαξη «Νου» που εντοπίστηκε πρώτη φορά...

Pfizer/BioNTech: Σε 100 ημέρες θα έχουμε έτοιμο το νέο εμβόλιο κατά της νέας μετάλλαξης

Με τον γενικευμένο πανικό που ήδη προκαλεί η νεοφερμένη μετάλλαξη της Μποτσουάνας, χρειαζόμασταν επειγόντως...

Πανικός στο Βέλγιο! Εντοπίστηκαν κρούσματα της μετάλλαξης «Νου» από την Μποτσουάνα

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το Βέλγιο, καθώς πριν λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι βρέθηκαν...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ιατροδικαστική εξέταση «έδειξε» την αιτία θανάτου του 13χρονου Φώτη στις Σέρρες

Βαρύ πένθος έχει σκεπάσει την τοπική κοινωνία της Αμφίπολης...

Ο καρκίνος λύγισε την γυναίκα του δολοφονημένου Μανώλη Καντάρη! Τον είχαν σφάξει Αφγανοί για μια κάμερα στο κέντρο της Αθήνας!

Όλα είχαν γίνει τον Μάϊο του 2011 και ενώ πήγαινε στο μαιευτήριο την γυναίκα του για να γεννήσει!

Ξεσπά η θεία του 13χρονου Φώτη που πέθανε στον ύπνο του: «Δεν είχε κορωνοϊό το παιδί»

Βαρύ πένθος ένα μαύρο σύννεφο με αναπάντητα γιατί έχει...

Η φωτογραφία με την Άννα Μαρία Βέλλη κακοποιημένη από σύντροφό της!

«Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των...

Παυλόπουλος – Ρέβη: Ώρα για… διαζύγιο στο πρωινό του Open

Τι συμβαίνει τελικά με το πρωινό δίδυμο Ακης Παυλόπουλος-...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ