Σάββατο 12/6/2021

Ακόμα ένας θάνατος (;) από ηλεκτρονικό τσιγάρο! Από κάνναβη το καπνικό υγρό

Καταγράφηκε κιόλας ο δεύτερος θάνατος από ηλεκτρονικό τσιγάρο στην πολιτεία Όρεγκον των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνθρωπος λύγισε από σοβαρή αναπνευστική νόσο μετά από κατανάλωση ατμικού προιόντος που προμηθεύτηκε από κατάστημα με προϊόντα κάνναβης και έχασε τη ζωή του.

Αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας του Όρεγκον ανέφερε ότι δεν είναι σαφές εάν η ασθένεια που προσέβαλε το δεύτερο θύμα προκλήθηκε από μόλυνση, συστατικά του υγρού ή από την ίδια την συσκευή του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Μετά τον πρώτο επίσημο καταγεγραμμένο θάνατο από ηλεκτρονικό τσιγάρο στα μέσα Αυγούστου στο Ιλινόι, η μυστηριώδης πνευμονική νόσος που συνδέεται με το άτμισμα και έχει προσβάλει 200 άτομα έως τώρα, βρίσκεται στο επίκεντρο ερευνών των επιστημόνων. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ διευκρινίζει ότι στα περισσότερα κρούσματα έχει αναφερθεί χρήση THC, το επικίνδυνο συστατικό της κάνναβης.

Μελέτη που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου UCL πρόσφατα, αναφέρει ότι παρά την αυξημένη συνταγογράφηση κάνναβης για την αντιμετώπιση της διαταραχής μετατραυματικού στρες, απομυθοποιεί την υποτιθέμενη αποτελεσματικότητα και δημοσιεύει αρνητικά αποτελέσματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ