Ένταση στις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας μέσω Τσετσενίας: Υποστηρίζει δημόσια τρομοκράτες!

Ούτε 24 ώρες δεν πέρασαν και αντέδρασε η Μόσχα στην προκλητική κίνηση της Τουρκίας

Must Read

Νέα κρίση στις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία προκάλεσαν τα εγκαίνια πάρκου στον Σαγγάριο με το όνομα του Τζοχάρ Ντουντάγεφ.

Πρόκειται για τον πιστό κομμουνιστή που όταν διαλύθηκε η ΕΣΣΔ, το 1991 ανακήρυξε την ανεξαρτησία της Τσετσενίας και την απόσχισή της από τη Ρωσία και αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρός της. Μετέτρεψε τη χώρα σε εκκολαπτήριο τζιχαντιστών, καλώντας τους αδερφούς μουσουλμάνους να του συμπαρασταθούν και υιοθέτησε ακραίες ισλαμιστικές θέσεις.

Μάλιστα τον στήριξε και η Τουρκία, παρέχοντάς του υλική και στρατιωτική βοήθεια. Τον Ντουντάγεφ σκότωσαν οι Ρώσοι στις 21 Απριλίου του 1996, όταν τον εντόπισαν την ώρα που χρησιμοποιούσε δορυφορικό τηλέφωνο. Αυτόν λοιπόν τον ακραίο τζιχαντιστή διάλεξε η Τουρκία για να δώσει το όνομά του σε πάρκο!

Υποστηρίζει δημόσια τους τρομοκράτες η Τουρκία, την κατηγορεί ο Τσετσένος ηγέτης

Έξαλλος με την κίνηση της Τουρκίας ο ηγέτης της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, πιστός σύμμαχος του Πούτιν, που απείλησε την Άγκυρα ότι θα δώσει το όνομα του ιδρυτή του PKK, Αμπντουλάχ Οτζαλάν, σε πάρκο.

«Απευθύνομαι ανοιχτά στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Αποφασίστε! Είτε θα αποκτήσετε το καθεστώς ενός κράτους που υποστηρίζει δημόσια τους τρομοκράτες, είτε υποστηρίζετε διαφανείς και έντιμες σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία, χωρίς να αλλάζετε τις πεποιθήσεις σας πίσω από την πλάτη της», έγραψε ο Καντίροφ στον λογαριασμό του στο Telegram.

Δεν δίστασε να δηλώσει ότι τρομοκράτες βρίσκουν καταφύγιο στην Τουρκία και συνεχίζοντας: «Θα μπορούσατε να φανταστείτε η Ρωσία επισήμως να δώσει καταφύγιο σε ολόκληρη οργανωμένη συμμορία, η οποία, για παράδειγμα, διέπραξε τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία και σκότωσε τον πρόεδρο και κατόπιν από το έδαφος ενός φιλικού κράτους στέλνει απειλές, προσβολές στη σύζυγο του νεκρού, σε μέλη της οικογένειάς του, σε όλο τον λαό; Προσωπικά δεν μπορώ να φανταστώ μια τόσο κυνική πολιτική πράξη».

Η αντίδραση της Μόσχας

Λίγες ώρες αργότερα από τις δηλώσεις Καντίροφ η Μόσχα αντέδρασε, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά της για την ονομασία που έδωσε η Τουρκία στο πάρκο στον Σαγγάριο.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε: «Παρόμοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες και πρέπει να καταδικαστούν σκληρά από σύσσωμη τη διεθνή κοινή γνώμη. Χρειαζόμαστε ενότητα. Η κίνηση αυτή βλάπτει τις σχέσεις και τη συνεργασία της Ρωσίας με την Τουρκία για την οποία εργάζονται σκληρά οι ηγέτες των δύο χωρών. Ελπίζουμε ότι η Τουρκία θα λάβει σοβαρά υπ’ όψη της αντιρρήσεις αυτές της Ρωσίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This