Σοβαρή καταγγελία του πρωθυπουργού της Γεωργίας για στημένο πόλεμο με την Ρωσία

Ο σκοτεινός ρόλος του υπόδικού πλέον πρώην προέδρου της χώρας

Must Read

«Ο πρώην πρόεδρος Σαακασβίλι επέστρεψε στη Γεωργία για να προετοιμαστεί για το άνοιγμα ενός δεύτερου μετώπου κατά της Ρωσίας σε περίπτωση στρατιωτικής δράσης στην Ουκρανία».

Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Γεωργίας Irakli Garibashvili. Ο οποίος μάλιστα φρόντισε έγκαιρα να συλλάβει τον πρώην πρόεδρο!

“Υπήρχε μια πρόθεση να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο. Υπήρχαν συγκεκριμένες πληροφορίες ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έπρεπε να ξεκινήσει τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους. Γι’ αυτό ήρθε ο Σαακασβίλι, ώστε όλα να προετοιμαστούν από εδώ για το άνοιγμα του δεύτερο μέτωπο», είπε ο Γκαριμπασβίλι σε συνέντευξή του σε Γεωργιανούς δημοσιογράφους.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν θα υπάρξει δεύτερο μέτωπο και κανείς δεν θα εμπλέξει τη Γεωργία στην αντιπαράθεση.

Τον Οκτώβριο του 2021, ο Σαακασβίλι έφτασε κρυφά στη Γεωργία την ημέρα πριν από τις δημοτικές εκλογές. Στη Γεωργία, ο πρώην πρόεδρος καταδικάστηκε ερήμην σε φυλάκιση. Επιπλέον, σε βάρος του σχηματίστηκαν πολλές άλλες ποινικές υποθέσεις.

Ο Σαακασβίλι συνελήφθη και έκτοτε κρατείται σε φυλακή του Ρουστάβι.

Το 2008 ο πρώην πρόεδρος παρασυρμένος από τις ΗΠΑ είχε ξεκινήσει πολεμική αντιπαράθεση με την Ρωσία για την Νότια Οσετία, με αποτέλεσμα τα ρωσικά στρατεύματα να προελάσουν μέχρι την Τιφλίδα σε λίγες ημέρες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This