Qatargate: Αγωνία στην Ελλάδα για τα επόμενα ονόματα που θα αποκαλυφθούν!

«Η Καϊλή δεν είναι το κέντρο του κυκλώματος» - Έρχεται με… φόρα το Μαρόκο-gate! - Παραμένουν προφυλακισμένοι Παντσέρι και Ταλαμάνκα

Must Read

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου ανακοίνωσε ότι ο «εγκέφαλος» του σκανδάλου διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Αντόνιο Παντσέρι και ο λομπίστας Νικόλο Ταλαμάνκα, θα παραμείνουν προφυλακισμένοι, μετά τη σημερινή παρουσία τους ενώπιον του εφετείου των Βρυξελλών.

Πιο συγκεκριμένα, η ακρόαση του Παντσέρι αναβλήθηκε για τις 17 Ιανουαρίου και μέχρι τότε θα παραμείνει στη φυλακή, ενώ για τον ιδρυτή της ΜΚΟ «No peace without justice» η εισαγγελία απέρριψε το αίτημά του να μείνει ελεύθερος με «βραχιολάκι», διατηρώντας τον προφυλακισμένο.




Από την… παρέα του Qatargate, ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, σύντροφος της Εύας Καϊλή, δεν άσκησε έφεση και παραμένει προφυλακισμένος.

Αναφέρει μεταξύ άλλων σχετική ανακοίνωση των Βέλγων:

«Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία για φερόμενη ως εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ο N.Φ-T. και ο Π.Π εμφανίστηκαν σήμερα ενώπιον του εφετείου Βρυξελλών … Η χρήση ηλεκτρονικού βραχιολιού που επιβλήθηκε στον Ν.Φ-Τ από το συμβούλιο (σ.σ. άσκησε κατόπιν έφεση κατά της απόφασης ο εισαγγελέας) τροποποιήθηκε σε απλή παράταση της προφυλάκισης … Μετά από αίτημα του Π.Π., η εκδίκαση της υπόθεσής του αναβλήθηκε για τις 17 Ιανουαρίου 2023 … Για το συμφέρον της έρευνας, προς το παρόν δεν θα δοθούν (στη δημοσιότητα) περισσότερες πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή μέσω δελτίων Τύπου».




Μαροκινός «ιδρώτας» λούζει ορισμένους στην Ελλάδα – «Δεν θεωρώ τόσο έξυπνη την Καϊλή»

Εν τω μεταξύ, η πρώην Ευρωβουλευτής Άνα Γκομέζ μιλώντας στο Open εκτόξευσε «βόμβες» μεγάλης ισχύος, τόσο για την εμπλοκή της Εύας Καϊλή, όσο και για την ενδεχόμενη ανάμειξη και άλλων ονομάτων, τόσο στο σκάνδαλο του Κατάρ, όσο –κυρίως- σε αυτό του Μαρόκο που είναι ante portas.

Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν τρεις ακόμη ευρωβουλευτές, οι Μαρία Αρένα, Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα να βλέπουν την ασυλία τους να αίρεται, καθώς έχει ήδη γίνει έφοδος στα γραφεία τους.

Σε ότι αφορά τον Αντόνιο Παντσέρι και το τι άνθρωπος είναι, η Γκόμεζ περιέγραψε τη σιγουριά της πως αυτός ήταν το επίκεντρο του κυκλώματος και πως η επόμενη «νάρκη» που θα σκάσει θα είναι αυτή του Μαρόκο:

«Ο Παντσέρι με πλησίασε ως κάποιον που ενδιαφέρεται πολύ για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και τις θέσεις του Μαρόκου. Υπήρχαν και άλλοι που συμπεριλαμβάνονται με αυτόν, αλλά ήταν σίγουρα ο πιο έξυπνος, ύπουλος και επίμονος. Σε αυτό το θέμα διαφωνούσαμε και μπορούσα να διαισθανθώ ότι αυτή η εμπλοκή του δεν ήταν φυσιολογική, δεν ήταν θέμα άποψης, ήταν πολύ αυταρχικός σε βαθμό που όταν άκουσα για το Qatargate και άκουσα ότι εκείνος εμπλέκεται, αμέσως σκέφτηκα ότι σίγουρα εκείνος ήταν το επίκεντρο του κυκλώματος. Φυσικά, το Μαρόκο θα προκύψει μετά, γιατί είναι κάτι που ήταν εκεί πολύ καιρό, πριν ξεκινήσει να υπερασπίζεται τα ενδιαφέροντα του Κατάρ».

Συνέχισε κάνοντας αναφορά και στον σύντροφο της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, λέγοντας πως δεν εξεπλάγην από τη συμμετοχή του στο σκάνδαλο:

«Πολλοί από αυτούς τους καυγάδες γίνονταν πρώτα από τους βοηθούς μου με τους βοηθούς του Παντσέρι και φυσικά ο επικεφαλής αυτών ήταν ο Φραντζέσκο Τζιόρτζι. Ο Φραντζέσκο Τζοόρτζι ήταν ο άνθρωπος που ήταν στο πλευρό του για να τον βοηθά να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις που γίνονταν κυρίως στα αγγλικά η στα γαλλικά. Δε μιλούσε καμιά άλλη γλώσσα εκτός από ιταλικά, οπότε εξαρτιόταν από μεταφραστές και ο Φραντζέσκο Τζοόρτζι ήταν ο διερμηνέας του, ο διαπραγματευτής του.

Οπότε, ναι ήξερα τον Φραντζέσκο Τζόρτζι και είχα την εντύπωση ότι ήταν ένας υπάλληλος που εκπληρώνει τις επιταγές του κυρίου Παντσέρι. Αλλά ήταν πολύ επιμελής στο να εκπληρώνει τις διαταγές από τον αφέντη του, οπότε δεν εξεπλάγην που ήταν το χέρι του στο δίκτυο που δημιούργησε, όταν έφυγε από το Ευρωκοινοβούλιο και τοποθέτησε τον Τζόρτζι δίπλα σε άλλο μέλος, τον Κοτσολίνο».

«Η Καϊλή δεν είναι το κέντρο του κυκλώματος»

Τα… καλύτερα ωστόσο, η Άνα Γκόμεζ τα άφησε για το τέλος, όταν αναφέρθηκε στην Εύα Καϊλή. Είπε αρχικά:

«Φυσικά, είδα ότι ήταν πανέμορφη, αλλά ποτέ δεν εντυπωσιάστηκα από οτιδήποτε είπε. Ποτέ. Ό,τι έλεγε ήταν πολύ φτωχό και ρηχό για οποιοδήποτε αντικείμενο συζήτησης, αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι έπαιρνε θέσεις, γιατί ήταν πολύ όμορφη. Έτσι το πέτυχε».

Όσον αφορά το κύκλωμα του Qatargate, η Γκόμεζ θεωρεί –με μια όχι και τόσο κολακευτική εξήγηση για την Ελληνίδα Ευρωβουλευτή- ότι η πρώην Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δεν είναι το κέντρο, καθώς «εγκέφαλος» είναι ο Παντσέρι:

«Αυτή δεν είναι το κέντρο του κυκλώματος. Από αυτά που ξέρω από όλους αυτούς ανθρώπους, ναι συμφωνώ ότι η ίδια δεν είναι ο εγκέφαλος, δεν την θεωρώ τόσο έξυπνη, ώστε να είναι στο κέντρο της οργάνωσης. Προφανώς, η ίδια επωφελείτο και σίγουρα ήταν ενήμερη, όπως παραδέχτηκε και επέτρεψε στον εαυτό της να εμπλακεί σε όλο αυτό, αλλά προφανώς ο εγκέφαλος της οργάνωσης είναι ο Παντσέρι».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This