Τετάρτη 16/6/2021

Ιταλία: Ροζ μαξιλαράκια σε πινακίδες και φανάρια για όσους χαζεύουν στο κινητό

Ευαισθησία, καινοτομία ή μια δόση ειρωνείας;

Ο δήμος του Μπολτσάνο, στη βόρεια Ιταλία, αποφάσισε να τοποθετήσει μαξιλαράκια σε εμφανές φούξια χρώμα στις πινακίδες και τους φανοστάτες (τα φανάρια που υπάρχουν στα πεζοδρόμια), προκειμένου να προστατεύσει τη σωματική ακεραιότητα όσων περπατούν στον δρόμο, κοιτάζοντας το κινητό τους.

Η ιδέα αυτή της επένδυσης των στύλων εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας συνειδητοποίησης #staysmart, που προωθεί η περιφέρεια του Άλτο Άντιτζε, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τον πληθυσμό για μία ορθολογική και συνετή χρήση του κινητού τηλεφώνου.

Πάνω στα ειδικά μαξιλάρια-«προφυλακτήρες κεφαλιών», εκτός από την εικόνα με το ανθρωπάκι που έχει μάτια μόνο για το κινητό του, αναγράφεται η διεύθυνση της ιστοσελίδας της πρωτοβουλίας, www.staysmart.it,  όπου βρίσκονται πέντε συμβουλές για να βελτιωθεί η σχέση που έχει ο άνθρωπος με τις ηλεκτρονικές συσκευές του.

Οι συμβουλές έχουν ως εξής:

  • να «σερφάρετε» στο διαδίκτυο μόνο με τη χρήση του wi-fi, ώστε να αποφεύγετε την υπερβολική έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά κύματα από τη χρήση του δικτύου 4G του κινητού,
  • να κλείνετε τη συσκευή σας το βράδυ,
  • να κλείνετε τη συσκευή σας την ώρα του φαγητού,
  • να μην τη χρησιμοποιείτε ενώ οδηγείτε
  • και να έχετε ενεργοποιημένη την εφαρμογή του γεωεντοπισμού σε περίπτωση εκτάκτων φαινομένων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ