Τηλεφώνημα Φιντάν-Μπλίνκεν με την Άγκυρα να μιλάει για συνεργασία των ΗΠΑ με «τρομοκράτες»!

Νέα εμπλοκή στις αμερικανοτουρικές σχέσεις μετά την κατάρριψη τουρκικού drone

Must Read

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν και οι δύο συζήτησαν για την κατάρριψη τουρκικού drone από αμερικανικές δυνάμεις στη Συρία, ανέφερε μια πηγή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Ουάσιγκτον ανέφερε χθες ότι ένα αμερικανικό F-16 κατέρριψε ένα τουρκικό drone που πετούσε κοντά σε περιοχή όπου είχαν αναπτυχθεί Αμερικανοί στρατιώτες στη βορειοανατολική Συρία. Νωρίτερα σήμερα η Άγκυρα τόνισε πως έχασε ένα τουρκικό drone στη διάρκεια επιχειρήσεων εναντίον Κούρδων μαχητών στη βορειοανατολική Συρία λόγω «διαφορετικών τεχνικών εκτιμήσεων».

Στην τηλεφωνική τους επικοινωνία, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν να βελτιώσουν τη λειτουργία των μηχανισμών αποφυγής σύγκρουσης μεταξύ Τουρκίας-ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των τουρκικών επιχειρήσεων στη Συρία και το Ιράκ, ανέφερε η τουρκική πηγή.

Ο Φιντάν κάλεσε επίσης τις ΗΠΑ να σταματήσουν να συνεργάζονται με τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), τη συριακή-κουρδική οργάνωση που η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική, πρόσθεσε η πηγή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This