Τον έλεγχο του λιμανιού της Γάζας υποστηρίζει ότι κατέκτησε το Ισραήλ – Μέλος της Χαμάς πιθανόν ο ένοπλος που άνοιξε πυρ σε σημείο ελέγχου

Το Ισραήλ ζητά την εκκένωση της πόλης Χαν Γιουνές

Must Read

Ακόμα ένα τμήμα της Γάζας φέρεται να κατακτούν οι ισραηλινές δυνάμεις καθώς δήλωσαν πως πήραν τον επιχειρησιακό έλεγχο του λιμανιού, μιας υποδομής-κλειδί στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Μια κοινή επιχείρηση τεθωρακισμένων και χερσαίων δυνάμεων επέτρεψε «αυτές τις τελευταίες ημέρες» να «αναληφθεί ο επιχειρησιακός έλεγχος του λιμανιού της Γάζας, που ελεγχόταν από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωση.

 

Ο ισραηλινός στρατός πρόσθεσε ότι η παλαιστινιακή οργάνωση το χρησιμοποιούσε «ως κέντρο εκπαίδευσης για τις θαλάσσιες δυνάμεις καταδρομέων με στόχο να σχεδιαστούν και να εκτελεστούν θαλάσσιες ναυτικές επιθέσεις».

Αφού δήλωσε ότι περικύκλωσε το βόρειο τμήμα του θύλακα, ο στρατός υποστηρίζει ότι διεξάγει μάχες στην καρδιά της πόλης της Γάζας και έχει ανακοινώσει αυτές τις τελευταίες ημέρες ότι πήρε τον έλεγχο πολλών κυβερνητικών κτιρίων της ισλαμιστικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων του κοινοβουλίου και της στρατονομίας.

Η ισλαμιστική οργάνωση υποβάθμισε την ανακοίνωση αυτή κάνοντας λόγο για «κενά» κτίρια.

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει σήμερα την έφοδό του στο βασικό νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας, το αλ Σίφα, όπου βρίσκονται χιλιάδες Παλαιστίνιοι άμαχοι, κάτι που προκαλεί έντονες ανησυχίες και επικρίσεις σε διεθνές επίπεδο.

Μέλος της Χαμάς ο ένοπλος που εξουδετερώθηκε στην Ιερουσαλήμ;

Στο μεταξύ, μέλος της Χαμάς υποστηρίζει το Ισραήλ ότι ήταν ο ένοπλος που άνοιξε πυρ νωρίτερα σήμερα σε σημείο ελέγχου στη Νότια Ιερουσαλήμ.

Δείτε φωτογραφία του νεκρού ενόπλου:

(πηγή ΕΡΤ)

Δείτε βίντεο:

 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αρχές ασφαλείας, υποστήριξαν πως «η οργάνωση ετοίμαζε κάτι μεγαλύτερο στη συγκεκριμένη περιοχή».

Η επίθεση

Σε κόκκινο συναγερμό τέθηκε νωρίτερα σήμερα η αστυνομία του Ισραήλ καθώς ένας δράστης άρχισε να πυροβολεί κοντά σε σημείο ελέγχου μεταξύ της Ιερουσαλήμ και της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία ο δράστης «εξουδετερώθηκε» ενώ τραυματίστηκαν πέντε άτομα, το ένα από τα οποία βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Δημοσιογράφος του AFP που βρισκόταν στο σημείο δήλωσε ότι άκουσε πυρά από αυτόματο όπλο από την περιοχή όπου βρίσκεται το σημείο ελέγχου.

Πιο συγκεκριμένα, το άτομο που τραυματίστηκε σοβαρά είναι ένας 20χρονος ενώ δύο άλλοι άνθρωποι είναι ελαφρά τραυματισμένοι. Όλοι οι τραυματίες είναι μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε κατά την 41η ημέρα του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

https://twitter.com/misra_amaresh/status/1725062925273178266

 

Να εκκενωθεί η πόλη Χαν Γιούνες θέλει το Ισραήλ

Οι ισραηλινές αεροπορικές δυνάμεις έκαναν ρίψη φυλλαδίων στη διάρκεια της νύχτας μέχρι σήμερα τα ξημερώματα σε περιοχές ανατολικά της πόλης Χαν Γιούνες στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, προειδοποιώντας τους πολίτες να εκκενώσουν την περιοχή και να μεταβούν σε καταφύγια για την δική τους ασφάλεια, αφήνοντας να εννοηθεί ότι επίκεινται στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή.

Παρόμοια φυλλάδια έχουν ήδη ριφθεί πριν από περίπου δύο εβδομάδες αλλά αυτή τη φορά ακολούθησε ισραηλινό σφυροκόπημα στις ανατολικές συνοικίες.

Δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας έχουν ήδη βρει καταφύγιο στην Χαν Γιούνες, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα, σε σχολεία και σκηνές με αποτέλεσμα να προκαλείται συνωστισμός εν μέσω ελλείψεων σε τρόφιμα και πόσιμο νερό.

«Για την δική σας ασφάλεια, πρέπει να εκκενώσετε άμεσα τα σπίτια σας και να κατευθυνθείτε σε γνωστά καταφύγια», έγραφαν τα φυλλάδια αναφέροντας τις συνοικίες Χουζάα, Αμπασάν, Μπανί Σουχάιλα και Αλ Καράρα.

«Όποιος βρίσκεται κοντά σε τρομοκράτες ή στις εγκαταστάσεις τους εκθέτει σε κίνδυνο τη ζωή του και κάθε σπίτι που χρησιμοποιείται από τρομοκράτες θα στοχοθετηθεί», έγραφαν τα φυλλάδια.

Τα δύο τρίτα του πληθυσμού των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας έχουν μείνει άστεγοι εξαιτίας του πολέμου και κάθε διαθέσιμος χώρος στην Χαν Γιούνες και σε άλλες νότιες πόλεις είναι ήδη κατάμεστος.

Ο επικεφαλής της ‘Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε σήμερα ότι το ξέσπασμα μολυσματικών νόσων και η πείνα φαντάζουν αναπόφευκτα δεδομένων των τραγικών συνθηκών διαβίωσης και του συνωστισμού.

Το Ισραήλ έχει επίσης κάνει ρίψεις φυλλαδίων στη βόρεια Γάζα για να αυξήσει την πίεση στους πολίτες να μετακινηθούν και εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι το έχουν κάνει –ένα μαζικός εκτοπισμός που πολλοί Παλαιστίνιοι φοβούνται ότι μπορεί να γίνει μόνιμος.

Δείτε επίσης:

Οι ισραηλινές δυνάμεις χτύπησαν το σπίτι του ηγέτη της Χαμάς – Χέρτσογκ: «Πρέπει να έχουμε ισχυρή παρουσία στη Γάζα στο μέλλον»

Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού μπαίνουν στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This