Ανατριχίλες προκαλούν οι προβλέψεις του Νοστράδαμου για το 2024

Must Read

Το 1555 ο Νοστράδαμος, ο διασημότερος αστρολόγος όλων των εποχών, είχε γράψει το βιβλίο «Les Profecies» (Οι Προφητείες), στο οποίο ανέφερε ότι έχει προβλέψει το μέλλον μέχρι και το έτος… 3797!

Ο Mario Reading, ένας από τους μελετητές του θρυλικού βιβλίου του Νοστραδάμου, το 2005 έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Νοστράδαμος: Οι πλήρεις προβλέψεις για το μέλλον», στο οποίο επιχείρησε να αποσαφηνίσει τις αινιγματικές προφητείες του. Ο Reading υποστηρίζει πως το βιβλίο του είναι η μόνη ακριβής ερμηνεία των προβλέψεων του Γάλλου μάντη, καθώς αποτελεί το μοναδικό σύγγραμμα που εφαρμόζει μια ειδική μέθοδο, σύμφωνα με την οποία τα τετράστιχα του Νοστραδάμου είναι αριθμημένα, έτσι ώστε να συσχετίζονται με τις ημερομηνίες.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Βρετανό συγγραφέα, οι προβλέψεις του Νοστραδάμου για το σωτήριον έτος 2024 είναι, φυσικά, δυσοίωνες, με τις πλέον χαρακτηριστικές εξ αυτών να έχουν ως ακολούθως:

  • Πλημμύρες και λοιμοί

«Η ξερή Γη θα αρχίσει να διψάει ολοένα και περισσότερο και θα υπάρχουν τεράστιες πλημμύρες. Όλα αυτά θα φέρουν ένα κύμα μολυσματικών ασθενειών και πείνας», προειδοποιεί ο Νοστράδαμος. Η εν λόγω πρόβλεψη είναι εξαιρετικά ανησυχητική, εάν λάβουμε υπόψη τα συμβάντα του περασμένου καλοκαιριού, με τις καταστροφικές πλημμύρες και τους επακόλουθους κινδύνους μόλυνσης από τα νεκρά ζώα που ήρθαν στην επιφάνεια μετέπειτα.

  • Πόλεμος και ναυμαχία

Ένα απόσπασμα των προφητειών για το 2024 κάνει αναφορά σε «ένα όραμα για έναν πόλεμο και μια θαλάσσια μάχη. Ο κόκκινος αντίπαλος θα γίνει κάτασπρος από το φόβο του, τρομοκρατώντας τον Μεγάλο Ωκεανό». Σύμφωνα με ορισμένους ερμηνευτές, η φράση «κόκκινος αντίπαλος» παραπέμπει στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, οι σχέσεις της οποίας με τις ΗΠΑ και αρκετές άλλες χώρες της Δύσης είναι τεταμένες αυτή την περίοδο.

  • Θα παραιτηθεί ο βασιλιάς Κάρολος από το θρόνο;

«Ο βασιλιάς των Νησιών, που είχε ένα αμφιλεγόμενο διαζύγιο, εξαναγκάστηκε να φύγει. Θα αντικατασταθεί από κάποιον που δεν θα έχει το σημάδι του βασιλιά», γράφουν οι «Προφητείες».

Όπως εξηγεί ο Reading, αυτό σημαίνει πως ο βασιλιάς Κάρολος (το Ηνωμένο Βασίλειο είναι, εξάλλου, ένα σύνολο από νησιά), θα αναγκαστεί να παραιτηθεί από τον θρόνο, λόγω επικρίσεων προς τον ίδιο και τη σύζυγό του. Μάλιστα, προβλέπει πως ο αντικαταστάτης του δεν θα είναι ο πρωτότοκος γιος του και διάδοχος, Ουίλιαμ, αλλά ο δεύτερος γιος του, Χάρι, που «δεν έχει το σημάδι του βασιλιά».

Σε γενικές γραμμές, πάντως, οι προβλέψεις του Γάλλου αστρονόμου είναι αρκετά ασαφείς και έτσι μπορούν εκ των υστέρων να ερμηνευτούν διαφορετικά, ώστε να ταιριάζουν με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα. Πάντως, οι περισσότερες εξ αυτών είναι τρομακτικές, καθώς αναφέρονται σε θανάτους, λοιμούς και διάφορες φυσικές καταστροφές.

Οι φορές που ο Νοστράδαμος «δικαιώθηκε»

Οι οπαδοί του Νοστραδάμου παραμένουν χιλιάδες, με την επίσημη ιστοσελίδα των λατρών της αστρολογίας (Yearly Horoscope) να ισχυρίζεται ότι, μέχρι στιγμής, έχουν υλοποιηθεί πάνω από το 70% των προβλέψεών του.

Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι ο διάσημος αστρολόγος κατάφερε να προβλέψει με ακρίβεια την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, την επίθεση στους διδύμους πύργους και την εφεύρεση της ατομικής βόμβας, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως ο ίδιος είχε μιλήσει και για την πανδημία του νέου κορωνοϊού που ξέσπασε το 2020.

Παράλληλα, ο Reading υποστηρίζει ότι ο Νοστράδαμος είχε προβλέψει και τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ το 2022. Όπως αναγράφεται στο βιβλίο του, «η πρόβλεψη είναι πως η βασίλισσα Ελισάβετ θα πεθάνει το 2022, περίπου στην ηλικία των 96 ετών, πέντε χρόνια μετά από το θάνατο της μητέρας της».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This