Κυνηγητό στο Παρίσι για πλαστά προϊόντα ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων

Στο... γαλλικό Μοναστηράκι

Must Read

Τρέχουν και παίρνουν τα μέτρα τους οι Γάλλοι όσο έχουν ακόμη χρόνο…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου) στο Παρίσι κοντοζυγώνουν και οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, ώστε να πατάξουν κάθε είδους παρανομία σχετικά με πλαστά προϊόντα.

Στην υπαίθρια μάλιστα και φημισμένη αγορά Saint-Ouen, ένα τουριστικό αξιοθέατο των Παρισίων, κάτι σαν το ελληνικό Μοναστηράκι ή την Πλάκα, τα πλαστά αντικείμενα αποτελούν εδώ και χρόνια μάστιγα. Λίγους μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες οι αρχές προσπαθούν να αφαιρέσουν από τους πάγκους τις «επώνυμες» τσάντες και τα «πολυτελή» ρούχα που πωλούνται σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές. Με περισσότερους εξάλλου από πέντε εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο η συγκεκριμένη αγορά που διαθέτει επί το πλείστον αντίκες και μεταχειρισμένα είδη, αποτελεί τον παγκόσμιο τόπο μίτινγκ συλλεκτών και διακοσμητών εσωτερικών χώρων.

Τα συγκεκριμένα καταστήματα πουλούν ανενόχλητα πλαστά εμπορεύματα εις βάρος της επικράτειας και των 1.400 παλαιοπωλών που εκτείνονται σε 9 εκτάρια βόρεια του Παρισιού. Η κατοχή απομιμήσεων, όπως και η πώληση, συνιστά αδίκημα που μπορεί να τιμωρηθεί με φυλάκιση τριών ετών και πρόστιμο μέχρι 300.000 ευρώ.

Περιμετρικά, υπάρχουν πλανόδιοι μικροπωλητές, πορτοφολάδες και ασυνόδευτοι ανήλικοι, οι οποίοι κάνουν χρήση «Rivotril», του ισχυρού αντιεπιληπτικού φαρμάκου. Εκεί δεσπόζει η γνωστή ως «αγορά της μιζέριας» κάτω από τις γέφυρες που διασχίζουν το 18ο διαμέρισμα των Παρισίων και του Saint-Ouen. Μέρος που ανταλλάσσονται σάπια τρόφιμα και κλεμμένα τηλέφωνα για μόλις λίγα ευρώ.

Στο Saint-Ouen, μια πόλη στα περίχωρα του Παρισιού που βρίσκεται στο δημοφιλές διαμέρισμα του Seine-Saint-Denis, η αστυνομία βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με την δημοτική αρχή.

Τι ακριβώς βρίσκει κανείς στην αγορά: Στους πάγκους διατίθενται τα πιο πρόσφατα «μοδάτα» αντικείμενα, όπως ένα διάσημο πουπουλένιο μπουφάν από καναδική μάρκα με 100 ευρώ… αντί 1000 ή ένα τσαντάκι με το δημοφιλές λογότυπο στα 10 ευρώ.

«Καλό κι έξυπνο σχέδιο», λέει καυστικά ένας αστυνομικός, διευκρινίζοντας ότι «επαρχιώτες χονδρέμποροι» έρχονται για να προμηθευθούν αντικείμενα από την Κίνα ή την Τουρκία. Με 5 έως 6.000 ευρώ ημερήσιο εισόδημα ανά κατάστημα 10 τετραγωνικών μέτρων, η επιχείρηση είναι εξίσου κερδοφόρα με τα ναρκωτικά και λιγότερο επικίνδυνη», εξηγεί.

Από τον Ιανουάριο του 2023 η αστυνομία έχει κατασχέσει περισσότερα από 40.000 κομμάτια, με την ζημία για το κράτος να υπολογίζεται σε περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Οι αποθήκες του αστυνομικού τμήματος έχουν γεμίσει, ενώ έχουν καταστραφεί 12 τόνοι πλαστών προϊόντων!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This