Τετάρτη 28/7/2021

Έκκληση να μην δίνουν νερό στα κοάλα από μπουκάλια 

Άπειρες σπαρακτικές φωτογραφίες κάνουν τον γύρο του κόσμου από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία αλλά και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανθρώπων να διασώσουν όσα περισσότερα ζώα μπορούν. Εικόνες στις οποίες βλέπουμε πυροσβέστες και εθελοντές να δίνουν νερό στα κοάλα, είναι πράξεις καλοσύνης αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να αποβούν μοιραίες για τα ταλαιπωρημένα ζώα.

PRI 113686311

Το καταφύγιο ζώων Animalia Wildlife, δημοσίευσε την περίπτωση πνιγμού ενός κοάλα που σώθηκε από τις φλόγες με πολλαπλά εγκαύματα, αλλά πνίγηκε λίγη ώρα αργότερα αφού οι διασώστες του έδωσαν να πιει νερό από το μπουκάλι.

PRI 118740995

Οι κτηνίατροι της χώρας κάνουν έκκληση στους διασώστες να μην δίνουν νερό με αυτό τον τρόπο στα ζώα καθώς τα κοάλα καταναλώνουν την μεγαλύτερη ποσότητα νερού από το μάσημα των φύλλων, ενώ σπάνια θα δροσιστούν από κάποια πηγή, με το κεφάλι σκυμμένο προς το έδαφος, καταπίνοντας πολύ μικρότερες ποσότητες νερού που μένουν στην γλώσσα τους. Ο μόνος ασφαλής τρόπος να ενυδατωθούν τα κοάλα είναι να πιουν νερό από μια χούφτα ή ένα μπολ.

PRI 113694407

Ο Michael Pine, επικεφαλής του Currumbin Wildlife Hospital εξήγησε ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες τα κοάλα δεν πίνουν σχεδόν καθόλου νερό αλλά η θερμοκρασίες και η ξηρασία τα αναγκάζουν να καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα νερού και μάλιστα από όρθια θέση, μπορεί εύκολα να εισέλθει στους πνεύμονες και να προκαλέσει  αναρρόφησης έως και θανατηφόρα πνευμονία.

PRI 115179123

Δείτε επίσης: O νεαρότερος πιλότος στον κόσμο έχει ελληνικό δίπλωμα!

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν παραιτείται!