Έκκληση να μην δίνουν νερό στα κοάλα από μπουκάλια 

Must Read

Άπειρες σπαρακτικές φωτογραφίες κάνουν τον γύρο του κόσμου από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία αλλά και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανθρώπων να διασώσουν όσα περισσότερα ζώα μπορούν. Εικόνες στις οποίες βλέπουμε πυροσβέστες και εθελοντές να δίνουν νερό στα κοάλα, είναι πράξεις καλοσύνης αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να αποβούν μοιραίες για τα ταλαιπωρημένα ζώα.

Το καταφύγιο ζώων Animalia Wildlife, δημοσίευσε την περίπτωση πνιγμού ενός κοάλα που σώθηκε από τις φλόγες με πολλαπλά εγκαύματα, αλλά πνίγηκε λίγη ώρα αργότερα αφού οι διασώστες του έδωσαν να πιει νερό από το μπουκάλι.

Οι κτηνίατροι της χώρας κάνουν έκκληση στους διασώστες να μην δίνουν νερό με αυτό τον τρόπο στα ζώα καθώς τα κοάλα καταναλώνουν την μεγαλύτερη ποσότητα νερού από το μάσημα των φύλλων, ενώ σπάνια θα δροσιστούν από κάποια πηγή, με το κεφάλι σκυμμένο προς το έδαφος, καταπίνοντας πολύ μικρότερες ποσότητες νερού που μένουν στην γλώσσα τους. Ο μόνος ασφαλής τρόπος να ενυδατωθούν τα κοάλα είναι να πιουν νερό από μια χούφτα ή ένα μπολ.

Ο Michael Pine, επικεφαλής του Currumbin Wildlife Hospital εξήγησε ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες τα κοάλα δεν πίνουν σχεδόν καθόλου νερό αλλά η θερμοκρασίες και η ξηρασία τα αναγκάζουν να καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα νερού και μάλιστα από όρθια θέση, μπορεί εύκολα να εισέλθει στους πνεύμονες και να προκαλέσει  αναρρόφησης έως και θανατηφόρα πνευμονία.

Δείτε επίσης: O νεαρότερος πιλότος στον κόσμο έχει ελληνικό δίπλωμα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This