Εκατοντάδες συλλήψεις στην Τουρκία για τη διασπορά… ειδήσεων για τον κορωνοϊό στα social media!

Must Read

Χειροπέδες σε 410 ανθρώπους πέρασαν οι τουρκικές Αρχές, με τη δικαιολογία πως έκαναν «προκλητικές» αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με την επιδημία του νέου κορωνοϊού!

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, έκανε γνωστό ότι σχεδόν 2.000 λογαριασμοί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ταυτοποιήθηκαν να ανεβάζουν «προκλητικές» αναρτήσεις σχετικά με την επιδημία, με αποτέλεσμα 410 άνθρωποι να τεθούν υπό κράτηση «για απόπειρα πρόκλησης αναταραχής».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περισσότεροι από τους λογαριασμούς συνδέονται με εξτρεμιστικές οργανώσεις, ενώ κάποιες από τις συλλήψεις έγιναν για αναρτήσεις που έδειχναν νεαρούς να χλευάζουν ηλικιωμένους που βγήκαν έξω, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, είπε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού. Τέτοιες αναρτήσεις προκαλούν την οργή της κοινής γνώμης στην Τουρκία.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εσωτερικών επαίνεσε τους Τούρκους, επειδή συμμορφώνονται με τα μέτρα κοινωνικής απόστασης που επιβλήθηκαν για να αναχαιτίσουν την εξάπλωση της νόσου και σημείωσε ότι αυστηρότερα μέτρα, όπως η ολική απαγόρευση κυκλοφορίας, ενδέχεται να μην χρειαστούν.

Η κυβέρνηση έκλεισε σχολεία, καφετέριες και μπαρ, απαγόρευσε τις μαζικές προσευχές, ακύρωσε αθλητικούς αγώνες και ανέστειλε πτήσεις, καθώς ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ιού στη χώρα ανέρχεται σε 1.872, τη στιγμή που 44 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

«Έως τώρα, οι πολίτες μας συμμορφώνονται στον ύψιστο βαθμό με όλα τα μέτρα που επιβλήθηκαν. Αυτό είναι καλό για εμάς», τόνισε ο Σοϊλού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο TV 24. «Όσο οι πολίτες μας τηρούν από μόνοι τους τους έκτακτους κανονισμούς, ίσως να μην καταστεί αναγκαία, προς το παρόν, η λήψη αυστηρότερων μέτρων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This