Νόρα Βαλσάμη: Το πρώτο εξώφυλλο της καριέρας της, Παραμονή Χριστουγέννων του ’64

Ήταν ακόμη πρωτοετής φοιτήτρια της Δραματικής Σχολής του Γιώργου Θεοδοσιάδη.

Must Read

Η Νόρα Βαλσάμη είναι μία από τις πιο καταξιωμένες ηθοποιούς της χώρας μας. Η ίδια έκανε τα ξεκινήματα της την δεκαετία του 1960. Χαρακτηριστική στιγμή στην καριέρα της ήταν το πρώτο της εξώφυλλο στο περιοδικό «Άλφα» την παραμονή των Χριστουγέννων το έτος 1964.

Ο δημοσιογράφος Άρης Λούπασης, θέλησε να θυμίσει μας αυτή τη στιγμή, δημοσιεύοντας το εν λόγω εξώφυλλο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, συνοδεύοντας το με την διαδρομή στον χώρο της υποκριτικής.

«Η Νόρα Βαλσάμη στο πρώτο εξώφυλλο της καριέρας της στις 24 Δεκεμβρίου του ’64 πρωτοετής φοιτήτρια της Δραματικής Σχολής του Γιώργου Θεοδοσιάδη, όπου εύχεται στους αναγνώστες του περιοδικού ΑΛΦΑ “Καλά Χριστούγεννα”.

Γεννημένη και μεγαλωμένη στο Κάϊρο θα μετακομίσει με την οικογένεια της στην Αθήνα στην ηλικία των 11 ετών. Η μεγάλη αγάπη της για τον χορό θα την οδηγήσει στην Σχολή Χορού της Αγάπης Ευαγγελίδη η οποία θα την αγαπήσει για τον χαρακτήρα, την ευγένεια και το γεγονός ότι μοιάζει πολύ με την κόρη της.

Το ταλαντούχο πρόσωπο που ανακάλυψε ο Φίνος

Το ’63 θα κάνει το πρώτο μικρό κιν/φικό της πέρασμα ως κομπάρσος στην ταινία “Ο Καζανόβας” με τον Κώστα Χατζηχρήστο και ένα χρόνο μετά θα εισαχθεί στην Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη.

Το ’65 η χορογράφος της θα την προτείνει μαζί με την κόρη της ως μέλη του χορού στις “Εκκλησιάζουσες” που ανεβάζει η Άννα Συνοδινού στον Λυκαβηττό όπου κάνει και την πρώτη θεατρική της εμφάνιση. Την μουσική υπογράφει ο Γιάννης Μαρκόπουλος ο οποίος προτείνει να κάνει δοκιμαστικό στον Φίνο για μια μικρή εμφάνιση στο “Τζένη Τζένη” όπου ερμηνεύει με ντουμπλαρισμένη την φωνή από την Καίτη Χώματα το τραγούδι “Το μεγάλο μυστικό μου”. Ο Φίνος διακρίνει αμέσως το νέο, φρέσκο και ταλαντούχο πρόσωπο που επιθυμεί για την εταιρεία του και υπογράφει μαζί της συμβόλαιο για μια σειρά ταινιών που θα την καθιερώσουν ανάμεσα στα πιο αγαπημένα και λαμπερά αστέρια της εποχής.

Στα στούντιο της θρυλικής εταιρείας θα γνωρίσει το ’67 τον σημαντικό σκηνοθέτη Ερρίκο Ανδρέου με τον οποίο θα συνεργαστεί κιν/φικά και θα αποτελέσει τον μεγάλο έρωτα της ζωής της που θα επισφραγισθεί επτά χρόνια αργότερα με ένα γάμο, τον μονάκριβο γιο τους Ερρίκο και υπέροχα οικογενειακά χρόνια μέχρι και σήμερα.

Ιδιαίτερα αξιόλογη και η θεατρική της πορεία σε δυνατούς ρόλους ρεπερτορίου καθώς και η τηλεοπτική ενσαρκώνοντας μοναδικά ρομαντικές ηρωίδες του Ξενόπουλου και μυστηριώδεις γυναίκες στις σειρές του Γιάννη Μαρή. Ένα “αέρινο” και αγγελικό πλάσμα με τεράστιο ταλέντο και ξεχωριστή προσωπικότητα όπου κάθε αναφορά στο πρόσωπο της θα παραπέμπει πάντα σε γλυκά και ρομαντικά συναισθήματα. “Καλά Χριστούγεννα” σε όλους με υγεία!», έγραψε χαρακτηριστικά ο γνωστός δημοσιογράφος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This