Απάνθρωπο τέλος για την θρυλική Ματούλα: Η δυσοσμία οδήγησε την Αστυνομία στο ρετιρέ

Η κακή σχέση με τον γιο της και τα βέλη της στη νύφη της Έλενα Κατραβά

Must Read

Από τα φώτα της δημοσιότητας στο απόλυτο σκοτάδι… Η θρυλική Ματούλα του Κολωνακίου, η γυναίκα-μύθος, δεν μένει πια εδώ… «Εφυγε» πριν από μία περίπου εβδομάδα, χωρίς κανείς να την αναζητήσει!

  • Από τον
    Νίκο Νικόλιζα

Χρειάστηκε να μπουν στο ρετιρέ που είχε νοικιάσει πρόσφατα στην περιοχή της Κυψέλης (πίσω από την Ευελπίδων) άνδρες του Α.Τ. Κυψέλης, μετά την ενημέρωση που είχαν από τον διαχειριστή της πολυκατοικίας για έντονη δυσοσμία στο διαμέρισμά της. Εκεί, με τη βοήθεια κλειδαρά, ανοίχτηκε το διαμέρισμα, με τους αστυνομικούς να τη βρίσκουν νεκρή…

Ο ιατροδικαστής δεν βρήκε ίχνη εγκληματικής ενέργειας, προσδιορίζοντας τον θάνατό πριν από επτά ημέρες. Απάνθρωπο και στενάχωρο για μια γυναίκα που έχει σφραγίσει την ελληνική showbiz όσο ελάχιστοι.

Με τη Ματούλα με συνέδεε απίστευτη φιλία πολλών ετών. Μαζί στα δύσκολα, αλλά και στα εύκολα. Δίναμε πάντα ραντεβού σε ευχάριστα μπαράκια ή μπιραρίες. Και γινόταν έξαλλη όταν αργούσα. «Τι είμαι εγώ, ρε, και με στήνεις;» έλεγε η αθυρόστομη Ματούλα, της οποίας τα βαριά λόγια ξέχναγες με τις πρώτες της ατάκες. Στενές φιλίες η Ματούλα, μετά τον χαμό του αγαπημένου της Τόλη Βοσκόπουλου, δεν είχε, παρά μόνο με τον διεθνή Ελληνα ηθοποιό Γιώργο Βογιατζή και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Κουβελογιάννη, ο οποίος ήταν ο πρώτος που ανακοίνωσε τον τραγικό θάνατό της χθες το απόγευμα. «Δεν είμαι απλά συγκλονισμένος, αλλά και στενοχωρημένος για το πόσο άδοξα «έφυγε» αυτό το καταπληκτικό πλάσμα. Υπήρξαμε φίλοι από τη δεκαετία του ’70 και δεν χωρίσαμε ποτέ. Την προηγουμένη του θανάτου της με πήρε τηλέφωνο. Μου είπε ότι έχει γαστρεντερίτιδα και είναι κουρασμένη. Την επόμενη μέρα, την πήρα και δεν απαντούσε. Ολη τη μέρα επέμενα στα τηλεφωνήματα και δεν μου απαντούσε. Προφανώς είχε πεθάνει. Χθες, μου είπαν από την πολυκατοικία πως ήταν εκεί πολλές ημέρες νεκρή. Αδοξο τέλος. Πολύ κρίμα» λέει, σχεδόν με λυγμούς, ο αγαπημένος της φίλος στην «Espresso».

«“Εφυγε” η Ματούλα;»

Σοκαρισμένος ήταν και ο Γιώργος Βογιατζής, ο οποίος έμαθε από εμάς τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου της επιστήθιας φίλης του. «Τι μου λέτε τώρα; “Εφυγε” η Ματούλα; Αυτό το θηρίο που δεν λογάριαζε κίνδυνο και θάνατο; Θα τρελαθώ ειλικρινά» ήταν τα λόγια του ηθοποιού, ο οποίος μας παρακάλεσε να σταματήσουμε τη συνομιλία εξαιτίας του σοκ που είχε υποστεί στο άκουσμα της δυσάρεστης είδησης. Και, πράγματι, όσοι ήξεραν τη Ματούλα ήξεραν και τι πάει να πει «θρύλος».

Πριν από δύο χρόνια είχε παραχωρήσει μια μεγάλη, αποκαλυπτική συνέντευξη στην «Espresso», μιλώντας για τα κομμάτια της ζωής της. Μιας ζωής που είχε ήδη βάλει σκοπό να γράψει σε βιβλίο με τον τίτλο «Ζω ακόμα», αλλά δεν πρόλαβε… Η συνέντευξη δόθηκε όταν είχε σκάσει το «#ΜeΤoo» και τους γνωστούς καλλιτέχνες να είναι στο αρνητικό προσκήνιο. «Εμένα να μου την πέσουν; Πλάκα κάνεις; Να με βάλει εμένα κάποιος μπρούμυτα χωρίς τη θέλησή μου; Μία στα γεννητικά του όργανα και θα τον άφηνα ξερό! Δεν τόλμησε να μου την πέσει ποτέ κανένας. Ψωμί να μην είχα να φάω, δεν θα πήγαινα, ούτε θα υπέκυπτα. Καταρχάς, φαίνονται οι γελοίοι που σου την πέφτουν. Τι πόρτα να είχε κλειδώσει, τι σε υπόγειο να με είχε βάλει, θα τα έσπαγα όλα! Ευτυχώς, εγώ ήμουν αντράκι, δεν ήμουν γυναίκα (σ.σ.: γέλια).

Λάθος έκανε ο Θεός που με έκανε γυναίκα» μας έλεγε, ενώ, όταν τη ρωτήσαμε αν θα έλεγε δημοσίως αν είχε βιαστεί, είχε αναφέρει: «Εμένα με λένε Ματούλα και είμαι ανοιχτό βιβλίο. Δεν έχω κρύψει απολύτως τίποτα στη ζωή μου. Θα το έκρυβα αν με είχαν βιάσει; Μήπως πρέπει να κάνω μήνυση στον αείμνηστο τον Μπάρκουλη, που με διακόρευσε στα 15,5 μου (γέλια);»

Η ίδια, με το πάθος που τη χαρακτήριζε, δεν έκρυψε το θέμα των ναρκωτικών ουσιών. «Θυμάμαι τα πάντα. Εχω πιει τόση ντρόγκα, που απορώ κι εγώ πώς τα θυμάμαι όλα τόσο καλά (γέλια). Και τα θυμάμαι ακόμα και τώρα, που είμαι 32 χρόνια εκτός ναρκωτικών. Οχι, σε καμιά περίπτωση δεν μετάνιωσα για τα ναρκωτικά. Εμπειρίες γέμιζα τη ζωή μου, γι’ αυτό και μπόρεσα και βγήκα από αυτό το λούκι. Και είμαι περήφανη που λέω τις εμπειρίες μου σε παιδιά που είναι σε αυτόν τον δρόμο και προσπαθώ να τα πάω στον κανονικό. Και στα παιδιά αυτά λέω: “Εκεί που είσαι ήμουνα και εδώ που είμαι θέλω να έρθεις, γιατί είναι η ζωή”. Δεν είναι τίποτα δύσκολο, αρκεί να το θέλεις. Δεν έχω μετανιώσει για κανένα κεφάλαιο της ζωής μου. Τα έζησα όλα όπως ήθελα».

Ο σταυρός

Παιδί πονεμένο, η Ματούλα έφυγε πολύ μικρή από το σπίτι της, όταν η μητέρα της σκοτώθηκε σχεδόν μπροστά της. «Την έχασα όταν ήμουν 12 ετών. Αυτός είναι ο σταυρός που κουβαλάω ακόμα και σήμερα… Δυστυχώς, ήταν άλλες, πολύ σκληρές εποχές εκείνες. Ο πατέρας μου ήταν της γενιάς εκείνης που έλεγε πως, αν ξεπαρθενευτεί η κόρη σου, δεν μπορείς να την παντρέψεις. Ηταν για τον χωροφύλακα πατέρα μου μεγάλη ντροπή που με πήδηξε ο Μπάρκουλης. Οταν έφυγα από το σπίτι έμεινα σε ένα πλυσταριό που είχαμε στην ταράτσα. Είχα κάτι παλιοσανίδες και παλιά πράγματα και το έκανα κρεβάτι. Για να βρω δουλειά, λοιπόν, για να μπορέσω να ζήσω, ξεκίνησα κομμωτική στα κομμωτήρια “Αγγελος”, και από εκεί μεταπήδησα και στο μόντελινγκ. Είχα ανάγκη από λεφτά, όμως ποτέ δεν βγήκα στη βίζιτα. Δεν ήμουν εγώ για πηδήματα και τέτοια. Δεν είχα αυτή την πρεμούρα. Εγώ ήθελα να είμαι μόνη μου, ελεύθερη και να τους γράφω όλους κανονικά. Μετά τραγούδησα με τον Ζαμπέτα, με την Κωνσταντοπούλου και τον Μωράκη, τραγούδησα στη Θεσσαλονίκη, έκανα παρουσιάσεις και πολλές άλλες δουλειές. Ηθελα να είμαι ελεύθερο πουλί, αγάπη μου! Είμαι 74 ετών. Δεν έχω ταυτότητα επαγγέλματος. Ο Ζαμπέτας με έβγαλε στο τραγούδι. Δεν ήμουν ούτε η Κάλλας ούτε η Μοσχολιού».

Τα τελευταία χρόνια της ζωής της η Ματούλα, το κορίτσι που στα νιάτα του τριγυρνούσε στο Κολωνάκι με… άλογο, είχε αποφασίσει να γράψει όλες τις αλήθειες της ζωής της σε βιβλίο. Η αλήθεια είναι ότι είχε αλλάξει πολλές φορές τίτλο. Ο τελευταίος ήταν «Ακόμα ζω». Στις 450 σελίδες που είχε ήδη ξεκινήσει να γράφει και να βρίσκει φωτογραφίες, μέσα από τη ζωή της περνούσαν οι Ανδρέας Μπάρκουλης, Τόλης Βοσκόπουλος, Ζωή Λάσκαρη, Μαρινέλλα, Γιώργος Ζαμπέτας, Αριστοτέλης Ωνάσης, Σταμάτης Κόκοτας και όλα τα θρυλικά πάρτι της εποχής εκείνης στην οποία πρωταγωνίστρια ήταν η ίδια! Η ζωή της αναμφισβήτητα ισοδυναμεί με τις ζωές 100 επωνύμων. Αυτό ήταν η Ματούλα: και αντράκι και ψυχούλα!

Η κακή σχέση με τον γιο της και τα βέλη της στη νύφη της Έλενα Κατραβά

Ενα από τα πικρά κεφάλαια στη ζωή της Ματούλας υπήρξε η κακή σχέση της με τον γιο της Λορέντζο Καριέρε, για την οποία μέχρι που έκλεισε τα μάτια της μιλούσε με πάθος. «Ρώτα τη νύφη μου (σ.σ.: Ελενα Κατραβά) γιατί δεν μιλάω με τον γιο μου και γιατί δεν βλέπω τα εγγόνια μου. Και έχει γίνει και μάνα. Εχω δύο εγγόνια και δεν τα έχω δει ποτέ – ούτε τα ονόματά τους δεν ξέρω. Εχω να δω τον γιο μου 15 χρόνια. Εκλαιγα στην αρχή. Τον πήρα τηλέφωνο τον Αύγουστο, στα γενέθλιά του, για να του πω χρόνια πολλά, και μου το έκλειναν. Ξέρω πολλά… Τη γυναίκα του την ξέρω από παλιά. Να είναι καλά και αυτός και τα παιδιά του. Εχω κάνει λάθη σε σχέση με το παιδί μου. Επεσα στα ναρκωτικά αφού τον γέννησα» μας είχε εξομολογηθεί με πόνο…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This