Θρήνος για την αθλητική δημοσιογραφία! Έφυγε από τη ζωή ο Τάσος Παπαχρήστου

Must Read

Σε ηλικία 63 ετών απεβίωσε ο αθλητικός συντάκτης του ΕΘΝΟΥΣ, Τάσος Παπαχρήστου, ύστερα από πολύμηνη μάχη με τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Η δημοσιογραφία θρηνεί τον γνωστό δημοσιογράφο από τη Θεσσαλονίκη. Αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός, πως ο Τάσος Παπαχρήστου ήταν ο άνθρωπος, που αποκάλυψε το ντοπάρισμα του Μπεν Τζόνσον, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ.

Την θλιβερή αυτή είδηση την αποκάλυψε, σήμερα, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου με τη σχετική ανακοίνωση:

«Η αθλητική δημοσιογραφία και ο ΠΣΑΤ πενθούν την απώλεια ενός εκ των κορυφαίων αθλητικών συντακτών. Ο Τάσος Παπαχρήστου “έφυγε” από τη ζωή πρόωρα, σε ηλικία 63 ετών, χτυπημένος από την επάρατη νόσο.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και αφού έκανε τα πρώτα βήματά του στον κλασικό αθλητισμό, στράφηκε στο αθλητικό ρεπορτάζ, το οποίο και υπηρέτησε με συνέπεια και αφοσίωση. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 1982 από τον “Φίλαθλο” και συνέχισε για πολλά χρόνια στο “Έθνος” από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Εργάστηκε επίσης στον “ ΑΝΤ1”, στη “Goal News”, ενώ υπηρέτησε για περίπου 30 χρόνια το γραφείο Τύπου της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών και για αρκετά χρόνια το αντίστοιχο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με απόλυτη επιτυχία.

Ξεχώρισε για τις άρτιες δημοσιογραφικές του καλύψεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σε μεγάλα γεγονότα στίβου και βεβαίως στη μεγάλη του αγάπη, στην άρση βαρών και διακρινόταν για την επαγγελματική του πληρότητα, το ήθος, την ευγένεια και τη συναδελφικότητά του.

Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ τον αποχαιρετά με οδύνη και απευθύνει στους οικείους του τα πιο θερμά του συλλυπητήρια.

-Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί αύριο, Πέμπτη 6 Αυγούστου και ώρα 16:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος, στην Παλλήνη».

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε στην οικογένεια του εκλιπόντος, μέσω Twitter και ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρει στη σχετική ανάρτηση στο λογαριασμό του: «Η απώλεια του Τάσου Παπαχρήστου αφήνει πιο φτωχή την αθλητική δημοσιογραφία & στερεί από τον ερασιτεχνικό μας αθλητισμό έναν σημαντικότατο υποστηρικτή. Η διάδοση των σπορ στη χώρα μας ήταν για δεκαετίες το καθημερινό μέλημα της πένας του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This