«Τόσα δίνω, πόσα θες»… Η Αναπτυξιακή Τράπεζα δεν προλαβαίνει να δίνει δάνεια!

Must Read

Ακόμη και σήμερα μπορεί να έχει καλυφθεί πλήρως το πρώτο τμήμα της εγγύησης, ύψους 1 δισ. ευρώ, από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, για τη χορήγηση δανείων κεφαλαίου κίνησης μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων Covid-19.

Μόνο την Τετάρτη, πρώτη μέρα λειτουργίας του νέου εργαλείου ρευστότητας, υποβλήθηκαν από επιχειρήσεις αιτήσεις αξίας 2 δισ. ευρώ.

Το υπουργείο Ανάπτυξης έχει ενεργοποιήσει σε πρώτη φάση εγγυήσεις 1 δισ. ευρώ, οι οποίες μέσω μόχλευσης θα οδηγήσουν σε δάνεια 3,6 δισ. ευρώ, ενώ σύντομα αναμένεται να θέσει στη διάθεση των επιχειρήσεων και το δεύτερο μέρος της εγγύησης, ύψους επίσης 1 δισ. ευρώ.

Τα κριτήρια επιλεξιμότητας, τα οποία έχουν θέσει οι 13 συμβεβλημένες τράπεζες με το Ταμείο Εγγυοδοσίας, κρίνονται βατά από την αγορά, επιτρέποντας την πρόσβαση στο πρόγραμμα σε όλες σχεδόν τις «υγιείς» επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον Covid-19. Το κράτος μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας εγγυάται το 80% του δανείου, η διάρκεια του οποίου μπορεί να ανέλθει έως τα πέντε έτη, συμπεριλαμβανομένης τυχόν περιόδου χάριτος.

Το μέγιστο ποσό των εξασφαλίσεων που μπορούν να ζητούν οι τράπεζες ορίζεται στο 40% του ποσού του δανείου, με δεδομένη την κρατική εγγύηση. Το ύψος του δανείου δεν μπορεί να υπερβαίνει το 25% του συνολικού κύκλου εργασιών της επιχείρησης για το 2019 ή το διπλάσιο του ετήσιου μισθολογικού κόστους της επιχείρησης για το 2019.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This