Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

Επιστρεπτέα προκαταβολή 6: Θα δοθεί παράταση – Τι θα ισχύσει με τις προηγούμενες

Είναι επίσημο, και μάλιστα δια στόματος του Υπουργού Οικονομικών. Δίνεται παράταση 2 ημερών στην επιστρεπτέα προκαταβολή 6, η οποία ήταν να πληρωθεί 3-5 Μαρτίου, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε και παράταση των προθεσμιών υποβολής δικαιολογητικών μέχρι 30/6/2021 σε όλες τις επιστρεπτέες.

«Θα διορθωθούν όλες οι αδικίες από όπου κι αν προέρχονται», δήλωσε στον ΣΚΑΙ, ο Χρήστος Σταϊκούρας. Τόνισε, μάλιστα, πως η εστίαση θα λάβει το μεγαλύτερο μερίδιο της 6ης επιστρεπτέας. «Έχουμε δώσει 850 εκατ. μέσω της επιστρεπτέας στην εστίαση», διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Τι θα γίνει με λάθη στα ενοίκια

Σχετικά με τα λάθη που έχουν γίνει στις δηλώσεις ιδιοκτήτων ώστε να αποζημιωθούν για τα μειωμένα ενοίκια, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι θα αξιολογηθεί το άνοιγμα της πλατφόρμας για διορθώσεις. «Το κράτος θα είναι κοντά στην κοινωνία όσο διαρκεί η πανδημία», τόνισε.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι στην πρώτη φάση έχουν συμψηφιστεί 227.887 υποχρεώσεις. «Για το Δεκέμβριο πληρώσαμε 205.646 καταβάλλοντας 22,1 εκατ. Ευρώ. 35.000 πολίτες δεν έχουν σωστό IBAN για το Νοέμβριο. Αρχές Μαρτίου θα πληρώσουμε τον Ιανουάριο. Πρώτη μας προτεραιότητα να πληρώσουμε τις εκκρεμότητες και μετά η ΑΑΔΕ να δει που υπάρχουν σφάλματα από το παρελθόν και να τα διορθώσουμε», ανέφερε.

Τι γίνεται με τις ρυθμίσεις οφειλών

Ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι όσοι είναι σε ρυθμίσεις, τότε οι δόσεις, οι οποίες είναι μέσα στην περίοδο του κορωνοϊού, πάνε στο τέλος της περιόδου.

Καμία παράταση για τα τέλη

Για τα τέλη κυκλοφορίας, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι, δεν υπάρχει κάποια σκέψη για περαιτέρω παράταση.

Τι θα γίνει με την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Όσο αφορά, στα δάνεια και τις επιδοτήσεις, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι, σε συμφωνία με τους θεσμούς, αποφασίστηκε «πρόγραμμα 8 μηνών για επιχειρήσεις μικρές και μεσαίες, με επιδότηση 90% του ενήμερου δανείου και 80% του “κόκκινου”, με προυπολογισμό της τάξης των 300 εκατ. ευρώ».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ