Κόντρα Φάμελλου – Βελόπουλου – Χατζηδάκη για τα Τέμπη

Must Read

Πίεση στην κυβέρνηση να απαντήσει αν αποδέχεται την σύσταση προανακριτικής για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή άσκησε ο Σωκράτης Φάμελλος στη Βουλή, ενώ ο Κυριάκος Βελόπουλος ζήτησε προανακριτική για όλους τους υπεύθυνους. Δεν απάντησε στα ερωτήματα ο Κωστής Χατζηδάκης κάνοντας συμψηφισμό με το Μάτι.

Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε ότι ήταν υπεύθυνος ο Καραμανλής για τα Τέμπη, αλλά όχι ο Παππάς ή ο Φάμελλος για το Μάτι που δεν λειτούργησε το 112, ισχυρίσθηκε ο υπουργός Οικονομικών. Ο Κ. Χατζηδάκης είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο ούτε πρόκειται να κάνει καμία συγκάλυψη. «Θα ήταν μικρονοϊκό» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι σε πολιτικό επίπεδο μόνο η αντιπολίτευση θα έβγαινε κερδισμένη από κάτι τέτοιο. «Πρέπει να σεβαστούμε τις διαδικασίες της Βουλής και της Δικαιοσύνης καθώς και το τεκμήριο αθωότητας κάθε πολίτη, είτε είναι υπάλληλος του Δημοσίου είτε υπουργός», ανέφερε.

Φάμελλος: Στο Μαξίμου λειτουργεί παράκεντρο εξουσίας υπό τον Μητσοτάκη

«Περιμένουμε μία απάντηση. Θα το δεχθείτε;», επανέλαβε πολλές φορές ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην πρόταση να συσταθεί προανακριτική επιτροπή που θα στείλει τον Κ. Αχ. Καραμανλή στη Δικαιοσύνη.  Υπενθυμίζεται ότι χθες ο ΣΥΡΙΖΑ απέστειλε στη ΝΔ το κατηγορητήριο για τον πρ. υπουργό που ζητούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν υπάρχει παράκεντρο εξουσίας. Πολύ ισχυρό κέντρο εξουσίας υπάρχει και είναι στο Μαξίμου και λειτουργεί υπό τις οδηγίες του Κ. Μητσοτάκη. Το ερώτημα δεν είναι ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο. Αλλά το πώς κυβερνάει ο Κ. Μητσοτάκης αυτό τον τόπο. Για να μην συνεχιστεί αυτή η πολιτική κατηφόρα», τόνισε ο Σ. Φάμελλος και συνέχισε: «σας προτείνουμε αυτό που και ο Κ. Μητσοτάκης είχε πει για το Τέμπη στο ΣΚΑΙ στις 12 Μαρτιου 2024: Να δώσει τις απαντήσεις η δικαιοσύνη! Να συμφωνήσουμε όλα τα κόμματα για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής και παραπομπή στη δικαιοσύνη του Κ. Αχ. Καραμανλή. Για να διερευνηθούν οι ευθύνες του για συγκεκριμένα αδικήματα που συνδέονται αιτιωδώς με το έγκλημα των Τεμπών. Αυτό δεν λέγατε;».

Βελόπουλος: Όχι μία Ιφιγένεια για τα Τέμπη

«Να κάνετε τώρα προανακριτική επιτροπή. Όχι για έναν υπεύθυνο. Γιατί βλέπω ότι όλοι κοιτάτε τον Καραμανλή. Θέλετε μια Ιφιγένεια. Όχι δεν θα έχουμε μόνο μία Ιφιγένεια. Θα γίνει προανακριτική για όλους τους υπεύθυνους», τόνισε ο Κ. Βελόπουλος θυμίζοντας ότι «εμείς από την πρώτη στιγμή μιλήσαμε για το μπάζωμα, για την έκρηξη, για το ξυλόλιο, για όλα. Κανείς σας δεν μίλησε. Κανείς δεν έχει το πολιτικό θάρρος να πει, να παραδεχτεί ότι εμείς ξεκινήσαμε την ιστορία για το ξετύλιγμα του κουβαριού». Μάλιστα επεσήμανε ότι «τις προάλλες ο Γ. Φλωρίδης αναφερόμενος σε εμένα, όταν μιλούσα για την μεταφορά των μπάζων, έλεγε ότι είμαι για τα μπάζα. Και σήμερα στον ΑΝΤ1 παραδέχθηκε την ύπαρξη των μπάζων»! Ο Κ. Βελόπουλος πρότεινε να ζητηθεί «από έναν εισαγγελέα να ψάξει τον κομιστή του μονταρισμένου βίντεο στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ». «Θα ασχοληθεί κάποιος;», ρώτησε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This