Και ιδεολογικού χαρακτήρα αντιπαράθεση προκάλεσε η ανακοίνωση που έκανε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης στη Βουλή, ότι ξεκινά παρέμβαση στα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αντέδρασε και ζήτησε διαβούλευση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εκεί μένουν άνθρωποι».
Ο Νίκος Παπαθανάσης ανακοίνωσε απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση, ότι «ξεκινάει υλοποίηση δράσης ανάπλασης τμήματος του συγκροτήματος των προσφυγικών πολυκατοικιών συνολικού προϋπολογισμού 12 εκατομμυρίων ευρώ». Συμπλήρωσε σε αυτά ότι περιλαμβάνεται η αξιοποίηση και η κατασκευή τεσσάρων εκ των οκτώ προσφυγικών πολυκατοικιών, που αποτελούν ιδιοκτησία της Περιφέρειας Αττικής.

Τσακαλώτος: «Δεν μπορούμε να μιλάμε, το 2026, για αντικατάσταση πληθυσμών»
«Μιλήσατε σαν να είναι άδεια, να μην υπάρχουν άνθρωποι. Μιλήσατε σαν να μην ξέρετε το ευρωπαϊκό Δίκαιο. Όταν ο Περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς κι εσείς λέτε ότι πρέπει να είναι ανθρώπινες οι συνθήκες, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι ότι πρέπει να γίνει διαβούλευση, εκ των προτέρων και όχι εκ των υστέρων», διαμαρτυρήθηκε ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Και πρόσθεσε: «Αυτή η σύμβαση που είναι από λεφτά του ΕΣΠΑ που είσαστε εσείς υπεύθυνος, έτσι όπως εξελίσσεται είναι παράνομη. Είναι παράνομη διότι δεν έγινε καμία διαβούλευση με αυτούς τους ανθρώπους. Δεν μπορούμε να μιλάμε, το 2026, για αντικατάσταση πληθυσμών. Να βγάλουμε αυτούς που είναι εκεί και να φέρουμε κάποιους άλλους».
«Ξέρετε κύριε Υπουργέ, για εμάς τους αριστερούς, και να θυμηθούμε τον ποιητή τον Ναζίμ Χικμέτ, το πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο, είναι ένας άνθρωπος που τον εμποδίζουν να βαδίζει. Είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουν. Αυτοί οι άνθρωποι που είναι μέσα αυτή τη στιγμή στα Προσφυγικά, έχουν πάρει τη ζωή τους στα χέρια τους. Έχουν κάνει θαύματα.
Η κοινωνική κουζίνα που έχουν υπηρετεί και όλη την κοινωνία γύρω-γύρω, μιας και έχουμε πολλές φτωχές γειτονιές εκεί. Άρα, εγώ σας ζητώ καθαρά να γίνει η αναστολή της σύμβασης μέχρι να τηρηθούν οι νόμοι, μέχρι να γίνει η διαβούλευση με αυτούς τους ανθρώπους», τόνισε ακόμα ο Ευκλ. Τσακαλώτος.
Παπαθανάσης: «Όλοι οι συμπολίτες μας έχουν τα ίδια δικαιώματα»
Ο Ν. Παπαθανάσης αντέδρασε δείχνοντας μία φωτογραφία από τη σημερινή κατάσταση της περιοχής και επεσήμανε πως «υπάρχουν κανόνες και τους κανόνες αυτούς πρέπει να ακολουθήσουμε. Και επίσης, θέλω να σας πω ότι έχει μεγάλη αξία να συμπεριφερόμαστε με τον ίδιο τρόπο σε όλους τους συμπολίτες μας, γιατί όλοι οι συμπολίτες μας έχουν τα ίδια δικαιώματα. Επομένως, δεν γνωρίζω τι λέτε εσείς οι αριστεροί, αλλά εμείς οι κεντροδεξιοί θα συνεχίσουμε να λέμε ότι όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας έχουν τα ίδια δικαιώματα».
Δείτε επίσης:








