Δευτέρα 14/6/2021

Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν πρόκειται να έχουμε γενικό lockdown» (video)

Η κατάσταση της πανδημίας στη χώρα μας, το τελευταίο διάστημα φαίνεται να διανύει ένα δεύτερο κύμα έξαρσης, σενάριο το οποίο «τρομοκρατεί» τα κυβερνητικά στελέχη του υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας.

Με μέτρα επί μέτρων, η κυβέρνηση, υπό τις οδηγίες και των λοιμοξιωλόγων, προσπαθεί να εμποδίσει ένα νέο ξέσπασμα του κορωνοϊού στη χώρα και να πείσει τους πολίτες ότι πρέπει να πειθαρχήσουν στα μέτρα για να αποφευχθούν τα τοπικά lockdown τα οποία έχει προμηνύσει.

Παρακολουθείστε την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πανδημία, με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά:

Σύμφωνα με την ενημέρωση,από την 1η Ιουλίου έως την 10η Αυγούστου έχουν πραγματοποιηθεί 266.116 μοριακά τεστ σε 2.162.251 εισερχομένων στη χώρα και διαπιστώθηκαν 508 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού. Από αυτά 164 παραμένουν ενεργά, 243 επέστρεψαν στις χώρες τους, ενώ 101 είναι πλέον μη ενεργοί και παραμένουν στην χώρα μας.

Δεν θα υπάρξει γενικό lockdown

Ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας τόνισε την ανάγκη τήρησης των ατομικών μέτρων προστασίας  ώστε να μην υπάρξει νέα έξαρση του ιού. Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο Νίκος Χαρδαλιάς διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ξανά γενικό lockdown και όσα ακούγονται είναι fake news. 

Σύμφωνα με τις νέες αποφάσεις της Πολιτικής Προστασίας, ανακοινώθηκαν τα εξής:

-Όσοι εισέρχονται από τις 16 Αυγούστου στη χώρα από τα σύνορα της Κακαβιάς θα μπαίνουν σε 7ημερη καραντίνα.

-Στο συνοριοφυλάκιο της Κακαβιάς θα μπει πλαφόν εισερχομένων από τις Αυγούστου με εξαίρεση τα παιδιά έως 10 ετών.

-Αναστέλλονται συναυλίες και παραστάσεις και συμμετέχοντες με όρθιους

-Αναφορικά με το κλείσιμο των μαγαζιών στις 12 το βράδυ διευκρινίστηκε ότι πρόκειται για καταστήματα στις περιφέρειες Κρήτης, Αν. Μακεδονίας και Θράκης,Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας, Κέρκυρας και στους δήμους Ρόδου, Ζακύνθου, Σαντορίνης, Μυκόνου, Πάρου, Αντιπάρου, Κω, Βόλου, Κατερίνης. Η απόφαση αφορά καταστήματα:

  • εστίασης
  • διάθεσης ποτών
  • τροφοδοσίας, κέτερινγκ
  • εκμετάλλευσης κτήματος για κοινωνικές εκδηλώσεις πχ για γάμους και διοργάνωση ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.

Από την απόφαση εξαιρούνται τα ντελίβερι και το take away, που δεν διαθέτουν ποτά.

Το πρόστιμο για τους παραβάτες, ανέρχεται σε 1.000 ευρώ, ενώ θα ακολουθεί λουκέτο για 20 ημέρες, στην επόμενη παράβαση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ