Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

Ελλάς-Γαλλία… γλυκιά συμμαχία μεταξύ Άντζελας Γκερέκου και του διεθνούς φήμης σχεδιαστή μόδας Ζιτρουά

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Τη Διεθνή Ημέρα της Δημοκρατίας γιόρτασε στην κοιτίδα της, την Αθήνα, ο διεθνούς φήμης μόδιστρος Ζαν-Κλοντ Ζιτρουά, έπειτα από πρόσκληση της Άντζελας Γκερέκου και του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Και όχι μόνο ήρθε, αλλά έσβησε και κεράκι σε τούρτα που έφερε την ελληνική σημαία!

Η πρόεδρος, λοιπόν, του έκανε το τραπέζι σε ξενοδοχείο στον Λυκαβηττό, με φόντο την ονειρική Ακρόπολη.

«Συναντηθήκαμε με τον Ζαν-Κλοντ Ζιτρουά, τον διεθνούς φήμης fashion designer και σπουδαίο φιλέλληνα άξιο πρεσβευτή της Ελλάδας και του Ελληνικού Τουρισμού στο εξωτερικό. Το γεύμα παρετέθη προς τιμήν του στο εξαιρετικό ξενοδοχείο “Lycabetus”, με φόντο την Ακρόπολη. Τέλειο φόντο για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Δημοκρατίας», δήλωσε η Άντζελα Γκερέκου.

Το πιο συμμετοχικό πολίτευμα

Η Διεθνής Ημέρα Δημοκρατίας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Σεπτεμβρίου, με πρωτοβουλία της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU), από το 1997, ενώ από το 2007 υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Η δημοκρατία σε όλες τις εκφάνσεις της, από την αρχαία Αθήνα έως τη σύγχρονη εποχή, που συνεχώς διευρύνεται γεωγραφικά, είναι το πιο συμμετοχικό πολίτευμα που γνώρισε η ανθρωπότητα.

«Ο εορτασμός στοχεύει στην ανάδειξη των αξιών που αντιπροσωπεύει η δημοκρατία μέσα από σειρά εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών από κράτη και πολίτες», είπε ο Ζιτρουά μιλώντας σχετικά.

Στη χώρα μας η Παγκόσμια Ημέρα Δημοκρατίας γιορτάζεται από το 2008 και σε όλα τα σχολεία, με απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ