Μαίη Ζαννή: Με το σπαθί της, «σιδηρά κυρία» του Μαξίμου

Must Read

Γράφει ο κύριος Μάξιμος

Η Μαίη Ζαννή αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Τον κανόνα που θέλει τα ανώτατα κλιμάκια εξουσίας να καταλαμβάνονται από «ημέτερους» μέσω αναξιοκρατικών διαδικασιών. Στελέχη που αναβαθμίζονται με μόνο κριτήριο τις προσωπικές σχέσεις ή την σχέσεις διαπλοκής, και τελικά εξελίσσονται σε αγκάθια για την κάθε διακυβέρνηση, όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Η Μαίη Ζαννή λοιπόν είναι πλέον η Σιδηρά Κυρία στο Μέγαρο Μαξίμου. Το δεξί χέρι κορυφαίου στελέχους της απολύτου εμπιστοσύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τεράστιες ευθύνες αλλά και αρμοδιότητες. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί την μεγάλη δικαίωση για τον αγώνα που έδωσε όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς ποτέ να κάνει χρήση της καταγωγής της, αφού η οικογένεια της είναι συνυφασμένη με την ιστορία της παράταξης. Χωρίς ποτέ να χρησιμοποιήσει «γνωστούς και φίλους», παρότι τους διαθέτει σε αφθονία. Αντίθετα, κάθε βήμα που έκανε από το 2012 που αγωνίστηκε ως απλή πολιτεύτρια, κάθε θέση που ανέλαβε, κατακτήθηκε με το σπαθί της.

Γι’ αυτό και σήμερα κατέχει ίσως την πιο νευραλγική θέση στην επιχειρησιακή λειτουργία της κυβέρνησης. Είναι η γυναίκα που μεταξύ άλλων αποτιμά το έργο των υπουργών, γίνεται αποδέκτης όλων των στοιχείων ακόμα και των καταγγελιών, τις οποίες τις  αξιολογεί  – σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες χωρίς καμιά εμπάθεια -, αλλά με καθαρό μυαλό και αξιοκρατία. Αυτό φυσικά δεν αρέσει σε πολλούς, που πίστευαν ότι η προσωπική τους σχέση με τον πρωθυπουργό θα αποτελούσε συγχωροχάρτι για τα κακώς κείμενα στο κυβερνητικό τους έργο.

Το γεγονός ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα η Μαίη Ζαννή όχι μόνο δεν έχει κάνει χρήση της θέσης της για να προωθήσει την δική της ατζέντα ή έστω την ατζέντα φιλικών της προσώπων, δικαιώνει το κορυφαίο στέλεχος του μεγάρου Μαξίμου που επέμεινε στην αξιοποίηση της σε αυτή την νευραλγική θέση. Η επιλογή της να μείνει μακριά από την δημοσιότητα, να μην έχει κάνει ούτε μία διαρροή για το έργο της και φυσικά να μην αναλώνεται για τις προσωπικές τις δημόσιες σχέσεις, έχει εκτιμηθεί δεόντως από τον πρωθυπουργό ο οποίος έχει στα χέρια του μία λίστα με τις αποτιμήσεις και τις προτάσεις της «σιδηράς κυρίας». Λίστα που μάλιστα θα αξιοποιήσει άμεσα, αφού έρχονται νέες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Και οι προτάσεις της Μαίης Ζαννή θα αποτελέσουν οδηγό για αυτές.
ΥΓ: Ενδεικτικό του ήθους της κυρίας Ζαννή, είναι ότι ακόμα και τα μικροέξοδα της τα πληρώνει από την τσέπη της. Άρα δεν συμπεριλαμβάνονται στα τερατώδη έξοδα που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα και αφορούσαν καφέδες και είδη ψιλικών στο μέγαρο Μαξίμου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This