Πρωτοφανής δήλωση Μητσοτάκη: Αν δώσει λεφτά η Γερμανία δεχόμαστε μόνιμα τους πρόσφυγες!

Το πρόβλημά του Πρωθυπουργού δεν είναι να μη γίνουμε (αν δεν είμαστε ήδη) η αποθήκη της Ευρώπης, αλλά το να πληρώσουν οι ξένοι για τα σπίτια των προσφύγων/μεταναστών!

Must Read

Χωρίς ίχνος εθνικής συνείδησης και χωρίς κανέναν δισταγμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για το προσφυγικό/μεταναστευτικό, παραδέχθηκε ουσιαστικά ότι δεν τον ενδιαφέρει τίποτα εκτός από τα λεφτά! Ακόμα και αν αυτό οδηγεί στη μόνιμη δημογραφική αλλοίωση της Ελλάδας.

Μιλώντας στη εφημερίδα Bild και τους δημοσιογράφους Paul Ronzheimer και Λιάνα Σπυροπούλου (έχει στραφεί στο παρελθόν πολλάκις κατά της Ελλάδας με δυσφημιστικά ρεπορτάζ στη γερμανική εφημερίδα για κακομεταχείριση προσφύγων στα hot spots), ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης των προθέσεών του.

Δήλωσε ότι «θα συζητήσει» την προσφορά του Βερολίνου για επιστροφή στην Ελλάδα των δεκάδων χιλιάδων μεταναστών που βρίσκονται στη Γερμανία κι έχουν περάσει από τα χώρα μας, «αν η Γερμανία τους χτίσει σπίτια»!

Για μόνιμη εγκατάσταση δηλαδή (σ.σ. δεν χτίζεις σπίτι αν δεν είναι για μόνιμα), αφού αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης, η οποία ταΐζει σανό τον κόσμο με δήθεν αποσυμφορήσεις (σ.σ. το να μεταφέρεις από δω κι από κει μετανάστες δεν είναι αποσυμφόρηση, είναι κοροϊδία) και δήθεν διαμαρτυρίες στην ΕΕ για έλλειψη αλληλεγγύης. Άμα πέσει το ευρωπαϊκό παραδάκι εξαφανίζονται όλες οι αναστολές.

Ρωτάει συγκεκριμένα ο Paul Ronzheimer: «Την προηγούμενη εβδομάδα η γερμανική κυβέρνηση σας προσέφερε κεφάλαια για να δεχτείτε πίσω πρόσφυγες από τη Γερμανία. Οικονομική βοήθεια. Θα δεχτείτε την προσφορά;»

Και απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις, αλλά αυτό δεν είναι απλώς θέμα επιστροφής προσφύγων που έφτασαν στη Γερμανία περνώντας από την Ελλάδα. Θα ζητήσω από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να βοηθήσουν την Ελλάδα και τις άλλες νότιες χώρες στη διαχείριση του μεταναστευτικού. Η Γερμανία έχει όντως αναλάβει το δικό της μερίδιο».

Δεύτερη ερώτηση από τον Paul Ronzheimer για όποιον δεν έπιασε το νόημα: «Έγινε μια συγκεκριμένη προσφορά από τον Γερμανό Υπουργό Εσωτερικών Horst Seehofer, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα πληρώσουμε αν η Ελλάδα δεχθεί τους πρόσφυγες».

Η απάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού: «Αν η Γερμανία μπορέσει να χτίσει σπίτια για τους πρόσφυγες αυτούς, θα συζητήσω βεβαίως την προσφορά. Αλλά δεν μπορώ να προσφέρω στους πρόσφυγες κάτι που δεν μπορώ να προσφέρω στους Έλληνες πολίτες. Είμαι πολύ ξεκάθαρος ως προς αυτό. Διότι έχουμε περιορισμένη δυνατότητα κοινωνικής στέγασης στην Ελλάδα».

Δηλαδή το πρόβλημά μας δεν είναι ότι θα γίνουμε (αν δεν είμαστε ήδη) η αποθήκη της Ευρώπης, αλλά το να πληρώσουν οι ξένοι για τα σπίτια των προσφύγων/ μεταναστών, για να μην έχουν να λένε οι Έλληνες!

Αυτή είναι η λογική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία αποκάλυψε ξεκάθαρα πια τους σκοπούς της, για όποιον είχε καμία αμφιβολία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This