Παρασκευή 30/7/2021

Πνέει τα λοίσθια η Προανακριτική; Που κάνει πίσω η ΝΔ

Επί τάπητος θα τεθεί σήμερα το αν θα κληθούν ή όχι νέοι μάρτυρες στην επιτροπή, με τη Ν.Δ. να κάνει πίσω

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, καθώς επί τάπητος θα τεθεί σήμερα το εάν θα κληθούν ή όχι νέοι μάρτυρες, με τη Ν.Δ. να κάνει πίσω, αποποιούμενη του δικαιώματός της να καλέσει μάρτυρες.

Στη σημερινή συνεδρίαση τα μέλη θα εξετάσουν τον Θανάση Τσάδαρη, πρώην στέλεχος της Attica Bank, ενώ θα αποφασίσουν και για τα επόμενα βήματα της επιτροπής, επομένως θα αποδειχθεί εάν πράγματι η κυβερνώσα παράταξη επιθυμεί να κλείσει άρον-άρον την Προανακριτική.

Η Ν.Δ. αρνήθηκε την κλήση του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας Γιάννη Στουρνάρα και της γραμματέως Καλογρίτσα, ενώ επιφυλάχθηκε να απαντήσει σήμερα για το εάν συμφωνεί ή όχι να κληθεί ο Κώστας Βαξεβάνης. Σημειωτέον ότι πριν από λίγες εβδομάδες η Ν.Δ. είχε προτείνει να κληθούν οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Κώστας Βαξεβάνης, ωστόσο την περασμένη εβδομάδα απέσυρε αυτή την πρόταση χωρίς λόγο και αιτία.

Δεδομένη θεωρείται πάντως η ολιγοήμερη παράταση των εργασιών της Προανακριτικής, προκειμένου να εξεταστεί με άνεση ο Νίκος Παππάς.

Την ίδια ώρα, εξακολουθούν να έρχονται στο φως και νέα στοιχεία, με τον Αντώνη Λιανό, οικονομικό σύμβουλο της λιβανέζικης κατασκευαστικής CCC, συμφερόντων Χούρι, να καταθέτει στο προεδρείο της επιτροπής την ηλεκτρονική αλληλογραφία του με τον Κυριάκο Τόμπρα, μεσολαβητή ανάμεσα στη λιβανέζικη κατασκευαστική και τον Χρήστο Καλογρίτσα, αλλά και εσωτερική αλληλογραφία της CCC.

Μεταξύ άλλων, στα e-mails τα στελέχη της λιβανέζικης εταιρίας φαίνεται πως ενδιαφέρονταν να πάρουν πίσω 3.000.000 ευρώ. Από την πλευρά της Ν.Δ. εκτιμάται ότι τα μηνύματα επιβεβαιώνουν στο ακέραιο την κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα, καθώς εμφανίζουν τα υψηλόβαθμα στελέχη της CCC να ασχολούνται με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Στον αντίποδα, στον ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για αποδόμηση των ισχυρισμών Καλογρίτσα περί «μπροστινού» και περί εικονικής σύμβασης με τους Χούρι, καθώς υποστηρίζουν πως αυτά αποδεικνύουν πως ο εργολάβος αναγνώριζε την οφειλή του, αλλά και πως οι δύο πλευρές συζητούσαν για την αποπληρωμή των 3.000.000 ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ