Πέμπτη 29/7/2021

Καίρια η συμβολή του Μακάριου Λαζαρίδη στην υλοποίηση της Ανατολικής Σιδηροδρομικής Εγνατίας

Ένα από τα έξι μεγάλα σιδηροδρομικά έργα σύνδεσης σημαντικών λιμανιών με το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Η υλοποίηση του πρότζεκτ για σιδηροδρομική σύνδεση της Καβάλας με τη Θεσσαλονίκη και τους Τοξότες Ξάνθης, αρχίζει να παίρνει μορφή, μετά την εξαγγελία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την προώθηση της διαδικασίας κατασκευής.

Η Ανατολική Σιδηροδρομική Εγνατία θα αποτελεί κομβικό κομμάτι του ολοκληρωμένου Αναπτυξιακού Σχεδίου του Υπουργείου και θα είναι ένα από τα έξι μεγάλα σιδηροδρομικά έργα σύνδεσης σημαντικών λιμανιών με το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Οι προμελέτες μάλιστα έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί σύμφωνα με το kavalawebnews.gr και οι υποψήφιοι ανάδοχοι θα αναλαμβάνουν την ωρίμανση του έργου έως την τελική του φάση.

Σημαντική συμβολή στην πραγματοποίηση αυτής της ιδέας που έγινε εξαγγελία, είχε ο βουλευτής της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης, ο οποίος πριν τις τελευταίες εκλογές έλεγε ότι η Καβάλα πρέπει να βγει μπροστά στο χώρο των μεταφορών και να συνδεθεί με τους σημαντικούς συγκοινωνιακούς κόμβους.

Λιγότερο από δύο χρόνια μετά, η πρόταση του κ.Λαζαρίδη αρχίζει να υλοποιείται, μετά και από επίμονες προσπάθειες του ίδιου και συνεχείς επαφές τόσο με το αρμόδιο Υπουργείο, όσο και με το Μαξίμου, συζητώντας όλες τις λεπτομέρειες μελέτης και κοστολόγησης ενός τέτοιου πρότζεκτ.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ