Πόλεμος μέχρις εσχάτων για το «πόθεν έσχες» του Μητσοτάκη!

Νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η σύζυγός του πρωθυπουργού συνεχίζει να είναι διαχειρίστρια της εταιρίας, παρότι το απαγορεύει ο νόμος

Must Read

Το «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού, με αφορμή τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Documento» για τη γαλλική εταιρία της συζύγου του και τα ερωτήματα τα οποία προκύπτουν, συνεχίζει να πυροδοτεί πολιτική αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εφημερίδα που την περασμένη Κυριακή είχε δημοσιεύσει έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία ενώ στο «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού δηλώνεται ότι η γαλλική εταιρία SCI Personal Ventures της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφσκι έχει μεταβιβαστεί σε τρίτο πρόσωπο το 2016, στα επίσημα γαλλικά έγγραφα η μεταβίβαση εμφανίζεται τέσσερα χρόνια μετά και ότι αυτή η γαλλική εταιρία κρύβεται μέσα σε ελληνική εταιρία «μπάμπουσκα», η οποία φαίνεται να δημιουργείται δύο μέρες πριν από τη μεταβίβαση. Χθες η εφημερίδα επανήλθε και σε νέο δημοσίευμα υποστηρίζει πως η σύζυγός του πρωθυπουργού συνεχίζει να είναι διαχειρίστρια της εταιρίας, παρότι το απαγορεύει ο νόμος.

Απαντώντας με ανακοίνωσή του, το Γραφείο του πρωθυπουργού επιτέθηκε αρχικά κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα υποστηρίζοντας: «Από την πρώτη στιγμή της εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Ν.Δ. εξαπέλυσαν, άλλοτε ευθέως, άλλοτε μέσω εντολοδόχων τους, έναν προσωπικό πόλεμο λάσπης εναντίον του πρωθυπουργού, της συζύγου του και εσχάτως εναντίον του γιου του, επειδή αδυνατούν να τον αντιμετωπίσουν πολιτικά».

Για το επίμαχο θέμα του «πόθεν έσχες» στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «οι μετοχές της γαλλικής εταιρίας ανήκαν στην κυρία Γκραμπόφσκι μέχρι την 3η Αυγούστου 2016 και τότε εξαναγκάστηκε να τις μεταβιβάσει, λόγω του απαράδεκτου νόμου που ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και προέβλεπε απαγόρευση κατοχής μετοχών αλλοδαπών εταιριών και εταιριών της Ε.Ε. από πολιτικά πρόσωπα, είτε αυτοπροσώπως είτε διά παρένθετου προσώπου, όπως η σύζυγος».

Ελέγχθηκε εξονυχιστικά

Αφού αναφέρει ότι ο νόμος αυτός είχε στόχο τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, «η οποία ελέγχθηκε εξονυχιστικά, όσο ελάχιστοι Έλληνες πολίτες», σημειώνει: «Δίνουμε στη δημοσιότητα τη συμφωνία δωρεάς των μετοχών της κυρία Γκραμπόφσκι στον ετεροθαλή αδελφό της Γιώργο Παπαζήση, η οποία έχει υπογραφεί εντός του προβλεπόμενου χρονικού ορίου που έθετε ο νόμος τον Αύγουστο του 2016 και συνεπώς είναι απολύτως σαφές ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα “πόθεν έσχες”».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού καλεί τον κ. Μητσοτάκη «να αφήσει κατά μέρους τα δακρύβρεχτα περί στοχοποίησης της συζύγου του και να απαντήσει επί της ουσίας», υποστηρίζει ότι η απάντηση όχι μόνο δεν δικαιολογεί την παρανομία, αλλά «κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα». Επίσης σημειώνει ότι «το ιδιωτικό συμφωνητικό μεταβίβασης του 2016 μεταξύ μελών της πρωθυπουργικής οικογένειας, χωρίς μάλιστα αυτό να συνοδεύεται από επίσημα έγγραφα αρμόδιων Αρχών, αποτελεί περισσότερο ένδειξη πανικού, παρά απόδειξη νομιμότητας ή έστω νομιμοφάνειας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This