Παρασκευή 7/5/2021

Ο Ρουβίκωνας (προσ)καλεί σε… πάρτυ στη ΔΕΘ!

Συμμετοχή στη ΔΕΘ δήλωσε ο Ρουβίκωνας και ετοιμάζεται για τις δικές του… καυτές νύχτες. Με ανακοίνωσή του που φιλοξενείται στο indymedia, την ημέρα των εγκαινίων της Εκθεσης ετοιμάζει τη δική του παρέμβαση καλώντας σε προσυγκέντρωση στην Καμάρα.

Να σημειώσουμε ότι την ίδια μέρα είναι προγραμματισμένη εκδήλωση για το “Σκοπιανό” στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Από ότι φαίνεται οι αστυνομικές δυνάμεις και φέτος θα έχουν αρκετή δουλειά…

Ο Ρουβίκωνας στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι: «H φετινή Δ.Ε.Θ. μπορεί να είναι ένα συμβολικό σημείο επιστροφής στον δρόμο για την βάση. Το θέμα ασφαλώς και δεν είναι ότι στην εξουσία είναι η δεξιά ή ο οποιοσδήποτε άλλος. Το θέμα είναι ότι κράτος και κεφάλαιο ζυγίζουν αντιδράσεις για να δουν τι χώρο έχουν. Σε αυτή την φάση, στην φάση εξόδου από την αγωνιστική έρημο που επέβαλε, σύμφωνα με τον ρόλο της η καθεστωτική αριστερά, το πιο σημαντικό είναι να μειώσουμε τον χώρο κράτους και κεφαλαίου. Γεμίζοντας τους δρόμους, σηκώνοντας τον πήχη, μειώνουμε αυτό τον χώρο. Όλοι στην πορεία της Δ.Ε.Θ. 7/9/2019. Προσυγκέντρωση Καμάρα, στο κοινό αναρχικό μπλοκ.

Οικονομία

Μετά το τέλος ενός ακόμα ιστορικού πειράματος ανάθεσης της κοινωνίας προς την αριστερά, η κοινωνική βάση, όπως είχαν από νωρίς επισημάνει οι αναρχικοί και άλλες επαναστατικές δυνάμεις, βρίσκεται αντιμέτωπη με τον εαυτό της. Ο δικομματικός κύκλος της δημοκρατίας επανήλθε στην προ κρίσης μανιέρα του, η μνημονιακή περίοδος τελείωσε και το αποτέλεσμα για όλους εμάς είναι ξεκάθαρο: Χάσαμε. Σύριζα, ΝΔ, καπιταλιστές, Ε.Ε., νίκησαν και η καταπιεζόμενη κοινωνία έχασε.

Κι αν κάποια πράγματα που χάθηκαν, καλώς χάθηκαν, όπως οι αυταπάτες ότι μπορεί κανείς μέσα από το ίδιο το σύστημα να το επηρεάσει προς όφελος των πολλών (και ελπίζουμε αυτό να γίνει μάθημα για όλους) κάποια άλλα πονάνε. Γιατί η κανονικότητα επανήλθε για το σύστημα αλλά ούτε οι μισθοί, ούτε οι συντάξεις, ούτε τα εργατικά δικαιώματα επέστρεψαν. Αντίθετα, απειλούνται ξανά. Είναι απλό το τι συμβαίνει: η εξουσία με τον αέρα του νικητή επιτίθεται ξανά. Η κοινωνική βάση με τον αέρα του «μπόσικου» κακομοιρολογεί και ελπίζει ξανά σε παλιά, ξεφτισμένα φιλελεύθερα θαύματα-απάτες. Οι μισθοί θα απειληθούν ξανά, απελευθέρωση απολύσεων είναι προγραμματισμένη, ό,τι δημόσιο με πρώτη την ΔΕΗ θα ξεπουληθεί, το αόρατο χέρι της αγοράς θα μας πιάσει από τον λαιμό, η κρατική καταστολή θα προσπαθήσει να εξαφανίσει τους σπόρους της αντίστασης γιατί ξέρει τι έρχεται τους επόμενους μήνες και παίρνει τα μέτρα της.

Και ο κόσμος του αγώνα παίρνει τα δικά του μέτρα.

Η φετινή Δ.Ε.Θ. μπορεί να είναι ένα συμβολικό σημείο επιστροφής στον δρόμο για την βάση. Το θέμα ασφαλώς και δεν είναι ότι στην εξουσία είναι η δεξιά ή ο οποιοσδήποτε άλλος. Το θέμα είναι ότι κράτος και κεφάλαιο ζυγίζουν αντιδράσεις για να δουν τι χώρο έχουν. Σε αυτή την φάση, στην φάση εξόδου από την αγωνιστική έρημο που επέβαλε, σύμφωνα με τον ρόλο της η καθεστωτική αριστερά, το πιο σημαντικό είναι να μειώσουμε τον χώρο κράτους και κεφαλαίου. Γεμίζοντας τους δρόμους, σηκώνοντας τον πήχη, μειώνουμε αυτό τον χώρο. Τα μέτωπα που ανοίγουν είναι πολλά. Από τα εργατικά δικαιώματα έως τα Εξάρχεια και από το μεταναστευτικό έως το ασφαλιστικό. Θα είμαστε παρόντες σε όλα, ταυτόχρονα με το μέγιστο των δυνάμεών μας, απευθύνοντας την ιστορική προειδοποίηση που η εξουσία, οι διαχειριστές της πρώην και νυν, όσο και η βάση πρέπει πάντα να έχουν στο νού:

Μπορείς να κοροϊδέψεις πολλούς για λίγο. Δεν μπορείς να κοροϊδέψεις τους πολλούς για πολύ.

Και κάποιους δεν μπορείς να τους κοροϊδέψεις καθόλου.

Όλοι στην πορεία της Δ.Ε.Θ. 7/9/2019. Προσυγκέντρωση Καμάρα, στο κοινό αναρχικό μπλοκ.

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ