Γιώργος Γεραπετρίτης: Βίος και πολιτεία ενός καιροσκόπου της πολιτικής

Από το Δ.Σ. του ΟΤΕ και τις κατηγορίες για τη Siemens στο ΠΑΣΟΚ και από εκεί «alter ego» του πρωθυπουργού και εμπνευστής του φιάσκου με το «επιτελικό κράτος»

Συντάκτης: Newsroom

«Δεν υπάρχει καμιά σκιά» για τον υπουργό Επικρατείας, δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον εναγκαλισμό ΜαξίμουΝ.Δ. με τον Μένιο Φουρθιώτη, μέχρι τη στιγμή που τα «έσπασαν» και ο υπόδικος τηλεπαρουσιαστής αιχμαλωτίζει πλέον μια ολόκληρη κυβέρνηση με καταιγισμό αποκαλυπτικών αναρτήσεων, SMS, τηλεφωνικών κλήσεων και… αναπάντητων. «Προφανώς και ο κ. Γεραπετρίτης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού», είπε ο Γιάννης Οικονόμου. Και πώς θα γινόταν διαφορετικά, όταν ο Γεραπετρίτης είναι το alter ego του Κυριάκου Μητσοτάκη

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Οταν ο πρωθυπουργός κοιτάζεται στον καθρέφτη, βλέπει το πρόσωπο του υπουργού Επικρατείας. Ο Γεραπετρίτης είναι το χέρι και το αυτί του Μητσοτάκη. Τυχόν αποπομπή του συγκεκριμένου υπουργού θα ισοδυναμούσε με πολιτικό ακρωτηριασμό του ίδιου του πρωθυπουργού.

Με λίγα λόγια, ο Γεραπετρίτης δεν μπορεί να μετατραπεί σε αποδιοπομπαίο τράγο, όσο κι αν η δράση του «καίει» το Μαξίμου. Ακριβώς επειδή ο υπουργός Επικρατείας είναι το… Μαξίμου. Κι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά όλοι, από τον Μητσοτάκη μέχρι τον Φουρθιώτη, που χτυπάει ακριβώς εκεί, στην αχίλλειο πτέρνα της κυβέρνησης.

Ο υπόδικος τηλεπαρουσιαστής Φουρθιώτης αιχμαλωτίζει πλέον μια ολόκληρη κυβέρνηση με καταιγισμό αποκαλυπτικών αναρτήσεων, SMS, τηλεφωνικών κλήσεων και… αναπάντητων!

Ο Γεραπετρίτης είναι ο εμπνευστής του «επιτελικού κράτους» που ακόμα και με μια απλή χιονόπτωση, όπως η χθεσινή, καταρρέει μέσα σε ένα 24ωρο. Στην πραγματικότητα, επιτελικό κράτος σήμαινε έφοδος στο κράτος και υπερσυγκεντρωτισμός σε επίπεδα βαθέως κράτους. Είναι αυτός που χειρίστηκε εθνικά θέματα αποδυναμώνοντας τη θέση της Ελλάδας με ανεκδιήγητες δηλώσεις περί 6 ναυτικών μιλίων. Είναι αυτός που υπέδειξε στον πρωθυπουργό την ανεπαρκή για το Προεδρικό Μέγαρο Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Είναι αυτός που προκάλεσε κύμα οργής μιλώντας για τις ΜΕΘ.

Και μόνο αυτά θα αρκούσαν για να χαρακτηριστεί ο άνθρωπος που θεσμικά συμβολίζει κι εκφράζει όσο κανένας άλλος την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Όμως, ο Γεραπετρίτης είναι πολλά περισσότερα. Είναι ο συμβουλάτορας και η ασπίδα του πρωθυπουργού. Είναι ο βραχίονας της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη. Είναι αυτός που καλείται να σβήσει τις φωτιές όταν η κυβέρνηση στριμώχνεται. Κι αυτός που θα εξωραΐσει καταστάσεις, μη διστάζοντας να προσβάλει ακόμα και τη νοημοσύνη των πολιτών αν πρέπει να προστατέψει τον πρωθυπουργό, άρα και τον ίδιο τον εαυτό του.

Στην πραγματικότητα, όμως, ο Γεραπετρίτης είναι πάνω απ’ όλα ένας πολιτικός καιροσκόπος. Το ερώτημα εάν είναι ένας δεξιός νομικός που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση Παπανδρέου ή ένας πασόκος πανεπιστημιακός που βρέθηκε δίπλα στον Μητσοτάκη είναι δύσκολο να απαντηθεί. Δεν διστάζει να μεταπηδάει από το ένα κόμμα στο άλλο και να αλλάζει την πολιτική ατζέντα του ανάλογα με το πού φυσάει ο άνεμος.

«Εκσυγχρονιστής» επί Σημίτη, σύμβουλος της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου το 2009, ο «αντ’ αυτού» του Μητσοτάκη στη συνέχεια. Παλαιότερα είχε διατελέσει σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ το 2005 είχε οριστεί και μέλος του Δ.Σ. του ΟΤΕ.

Μικρή σημασία έχουν τα κόμματα

Για τον Γιώργο Γεραπετρίτη τα κόμματα φαίνεται ότι έχουν μικρή σημασία. Μεγαλύτερη έχουν οι κυβερνήσεις. Αλλωστε, δεν χρειάστηκε να ζητήσει ποτέ την ψήφο των πολιτών. Ουδέποτε αγχώθηκε για τα κουκιά σε κάποια εκλογική περιφέρεια, αφού ακόμα και το 2019 όταν εκλέχθηκε βουλευτής έγινε μέσα από το ασφαλές περιβάλλον του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Οι τελευταίες εξελίξεις υποχρεώνουν τον Μητσοτάκη να πληρώσει το τίμημα της πολιτικής του επιβίωσης. Αν αποπέμψει το alter ego του, θα είναι μια αποτυχημένη και πανικόβλητη προσπάθεια «περιορισμού της ζημιάς». Αν τον κρατήσει, η κυβέρνηση θα μοιάζει ακόμα περισσότερο με μια μεγάλη χαρούμενη αγκαλιά με «εκλεκτούς» επιπέδου Φουρθιώτη.

Από το Δ.Σ. του ΟΤΕ και τις κατηγορίες για τη Siemens, στο ΠΑΣΟΚ και μετά «alter ego» του πρωθυπουργού και εμπνευστής του φιάσκου με το «επιτελικό κράτος»

Η νέα υπόθεση που «έσκασε» από προχθές είναι μια ακόμα απόδειξη ότι τα τελευταία δυόμισι χρόνια η χώρα κατρακυλάει στον βούρκο μιας αντιλαϊκής κυβέρνησης ασυδοσίας, ανελευθερίας, σκανδάλων, απευθείας ταΐσματος των «ημετέρων» και νοσηρού εναγκαλισμού με Φουρθιώτηδες και Λιγνάδηδες. Είναι η πρώτη κυβέρνηση που μετατρέπει τον βούρκο σε θεσμό.

Η ιδέα του επιτελικού κράτους ανήκει στον Γιώργο Γεραπετρίτη. Μπορεί ο ίδιος να τη θεωρεί έργο ζωής και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να «τσίμπησε» αμέσως, όμως όταν το 2009 την πάσαρε στον Γιώργο Παπανδρέου, που δεν φημίζεται για την πολιτική του οξυδέρκεια, από το ένα αυτί μπήκε και από το άλλο βγήκε.

Η γνωριμία του Γεραπετρίτη με τον Μητσοτάκη χρονολογείται από τα χρόνια που πρωθυπουργός ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Το 2016 ο Μητσοτάκης τον ενέταξε στο συμβουλευτικό σώμα της Ν.Δ. για την κατάρτιση του κυβερνητικού της προγράμματος, έχοντας εντυπωσιαστεί από τον αέρα εκσυχρονισμού του Γεραπετρίτη και την ιδέα περί «επιτελικού κράτους».

Επιχειρησιακή φανφάρα

Όμως, το επιτελικό κράτος συνετρίβη όταν αναμετρήθηκε με την πραγματικότητα. Η επιχειρησιακή φανφάρα περί συντονισμού έχει καταντήσει ανέκδοτο στα social media σε περιπτώσεις όπως μια χιονόπτωση, όμως η ανυπαρξία του είχε τραγικά αποτελέσματα στη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή του τόπου το περασμένο καλοκαίρι στην Εύβοια.

Στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο, στις 10 Ιουλίου 2019, ο υπουργός Επικρατείας παρουσίασε το μοντέλο του επιτελικού κράτους, που στην πραγματικότητα μετέτρεπε το Μαξίμου σε υπερσυγκεντρωτικό και δυσκίνητο, σε ένα «κλειστό κλαμπ» που γίνεται όλο και πιο δυσώδες. Τα εφέ για μηχανισμούς στόχων ανά εξάμηνο στα υπουργεία, συντονισμούς, χρονοδιαγράμματα και αξιολόγηση της κυβέρνησης γκρεμίστηκαν από τους πρώτους μήνες.

Ο Γεραπετρίτης είναι το χέρι και το αυτί του Μητσοτάκη

«Η κυβέρνηση φέρνει ένα νομοσχέδιο, το οποίο κατατείνει να δημιουργήσει ένα σύγχρονο εγχειρίδιο διακυβέρνησης», ήταν τα λόγια του κ. Γεραπετρίτη. Όμως, η αποτυχία για τον περιβόητο συντονισμό των υπουργείων, την παρακολούθηση και την υποστήριξη του κυβερνητικού έργου γίνεται εμφανής καθημερινά στα δύο χρόνια του αλαλούμ με την πανδημία, ενώ η δήθεν ευελιξία και τα μικρά σχήματα πήγαν περίπατο από ορδές μετακλητών.

Η πρώτη του εμπλοκή με τα δημόσια πράγματα ήταν η συμμετοχή του στο Δ.Σ. του ΟΤΕ επί προεδρίας Παναγή Βουρλούμη. Όπως όλο το τότε Δ.Σ., ο Γεραπετρίτης βρέθηκε τότε κατηγορούμενος για παλιές αμαρτίες και συγκεκριμένα για το σκάνδαλο Siemens.

Όπως είχε δηλώσει τον Οκτώβριο του 2019, «ο ΟΤΕ ήταν ένα πολύ μεγάλο σχολείο. Αντιλήφθηκα τη σημασία συμμετοχής σε ένα συλλογικό όργανο υψηλού κύρους. Αντιλήφθηκα επίσης τη δύναμη της αδράνειας που συνδέεται με τη μετριότητα και τη διαφθορά». Το 2012 ο Γεραπετρίτης απηλλάγη με βούλευμα για την υπόθεση Siemens, μαζί με άλλα 12 άτομα, για τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Με ΦΕΚ το 2021 τού δόθηκαν οι υπερεξουσίες πάσης φύσεως

Ο Καρπαθιώτης νομικός έχει αρμοδιότητες που θα τις ζήλευε κάθε άλλος υπουργός. Η εξουσία του ως υπουργού Επικρατείας τον καθιστούν τον πιο ισχυρό παίκτη μετά τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με την πρωθυπουργική απόφαση για τις αρμοδιότητές του, έχει την ευθύνη για την υποστήριξη των ενεργειών και των δράσεων του πρωθυπουργού που αποβλέπουν στη διασφάλιση της ενότητας της κυβέρνησης και της συνοχής του κυβερνητικού έργου, όπως ο προγραμματισμός, η οργάνωση, η παρακολούθηση και ο συντονισμός μεταξύ των υπουργείων.

Με ΦΕΚ τον Οκτώβριο του 2021 του δόθηκαν υπερεξουσίες. Στις αρμοδιότητες προβλέπεται ακόμα η συνδρομή στον πρωθυπουργό για πάσης φύσεως θεσμικά ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος και των σχέσεων μεταξύ εκτελεστικής και νομοθετικής λειτουργίας, ιδίως δε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των θεσμών, της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων, καθώς και καλή νομοθέτηση.

Στον καθηγητή υπάγονται πλέον και ο διορισμός, η πρόσληψη, η απόσπαση, η μετάταξη και η λύση της υπαλληλικής σχέσης του προσωπικού των υπηρεσιών που υπάγονται στον πρωθυπουργό, αλλά και η εποπτεία και η ρύθμιση οργανωτικών θεμάτων επιτροπών, οργανισμών και φορέων που υπάγονται στον πρωθυπουργό.

Επίσης, η πρόταση για την έκδοση ατομικών και κανονιστικών διαταγμάτων, η πρόταση για την έκδοση διαταγμάτων και η έκδοση πράξεων από κοινού με άλλους υπουργούς, αν. υπουργούς και υφυπουργούς, η υποβολή ερωτημάτων προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και η αποδοχή σχετικών γνωμοδοτήσεων και πρακτικών και η εκπροσώπηση του πρωθυπουργού στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στους διεθνείς οργανισμούς. Το τελευταίο ίσως να είναι και το πιο σημαντικό.

Κυνικός με τους θανάτους στην πανδημία, χειραγωγούσε την Επιτροπή Ειδικών

Οι προσβλητικές δηλώσεις του Γεραπετρίτη για τις ΜΕΘ τον Νοέμβριο του 2020, με το ΕΣΥ να καταρρέει και τους νεκρούς να αυξάνονται καθημερινά, προκάλεσαν σάλο. Η απαξίωση με την όποια μίλησε, όμως, δεν ήταν τυχαία, αλλά προϊόν της ξεκάθαρης κυβερνητικής γραμμής. Το ίδιο πνεύμα υπήρξε ξανά το 2021 με τον τρόπο που μίλησε για τις ΜΕΘ ο Μητσοτάκης στη Βουλή, αλλά και με την αντίδραση του Μαξίμου στην περιβόητη μελέτη του Τσιόδρα.

Τον Οκτώβριο του 2021 του δόθηκαν υπερεξουσίες

Ο κ. Γεραπετρίτης είχε ξεσηκώσει το πανελλήνιο όταν είχε δηλώσει: «Προφανώς θα θέλαμε να είχαμε και δύο και τρεις και πέντε χιλιάδες ΜΕΘ. Να έχουμε, όμως, υπ’ όψιν, ότι οι ΜΕΘ δεν είναι η λύση, θα πρέπει πρώτα να προφυλασσόμαστε οι ίδιοι ώστε να μη χρειάζεται να προσφεύγουμε σε αυτές τις Μονάδες. Εάν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ, αυτό θα σήμαινε ότι θα είχαμε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών. Διότι η θνητότητα μέσα στις ΜΕΘ είναι στο μισό».

Το χέρι του Μητσοτάκη απλώθηκε και στην επιτροπή ειδικών με υποδείξεις του Γεραπετρίτη στους επιστήμονες τι θα αποφασίσουν. Όπως αποκάλυψε η «δημοκρατία» κατά τη συνεδρίαση της 19ης Μαρτίου 2021, όπου αποφασίστηκε το πρώτο άνοιγμα που ήθελε το Μέγαρο Μαξίμου, αυτό των κομμωτηρίων και των κέντρων περιποίησης νυχιών (υπήρχαν δέκα διαφωνίες επιστημόνων, μεταξύ των οποίων και ο Σωτ. Τσιόδρας), η κυβέρνηση έδωσε μέσω του Γεραπετρίτη στους ειδικούς την κατεύθυνση στην οποία έπρεπε να κινηθούν οι εισηγήσεις τους.

Σύμφωνα με τα ντοκουμέντα, «ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε στα μέλη της επιτροπής ότι κρίνεται απαραίτητη η αναπροσαρμογή των εφαρμοσμένων μέτρων, ώστε να υπάρξει εκτόνωση των πολιτών και να επαναλειτουργήσουν δραστηριότητες που έχουν τη μικρότερη δυνατή επίπτωση στην επιδημιολογική εικόνα, η οποία εξακολουθεί να παραμένει κρίσιμη».

«Χάρισε» στον Ερντογάν τα 12 μίλια

Μια συνέντευξη στον Alpha τον Οκτώβριο του 2020 προκάλεσε τεράστια ζημιά για τα εθνικά μας συμφέροντα. Την ανόητη τοποθέτηση από το alter ego του Μητσοτάκη για τα 12 ναυτικά μίλια θα την έκανε μόνο ο Ερντογάν. Στη συνέχεια, ως είθισται στις γκάφες του, ο Γεραπετρίτης προσπάθησε να τα μαζέψει κάνοντας λόγο για παρερμηνεία, αλλά το κακό είχε γίνει, αφού η τουρκική πλευρά ήδη πανηγύριζε.

Αναφερόμενος στις κόκκινες γραμμές για τα Ελληνοτουρκικά, είπε: «Η κόκκινη γραμμή είναι η εθνική κυριαρχία και, όταν λέμε εθνική κυριαρχία, εννοούμε αυτονοήτως τα εθνικά χωρικά ύδατα, τα οποία σήμερα είναι προσδιορισμένα στα έξι ναυτικά μίλια». Και συνέχισε, ολοκληρώνοντας την καταστροφική του δήλωση: «Οι εύκολοι λεονταρισμοί για την επέκταση μονομερώς στα 12 μίλια που αποτελεί ένα δικαίωμα της ελληνικής Πολιτείας και το οποίο θα ασκήσει σε χρόνο τον οποίο η ίδια θα επιλέξει δεν είναι ένα θέμα το οποίο μπορεί να τεθεί εν θερμώ. Είναι υποχρέωσή μας να αναδείξουμε την υποκρισία της Τουρκίας και να την απομονώσουμε διπλωματικά».

Και μόνο ότι, σύμφωνα με τις αρμοδιότητές του, ο Γεραπετρίτης, που δηλώνει δημόσια τέτοιες επικίνδυνες για τα εθνικά συμφέροντα κουβέντες, μπορεί να εκπροσωπεί τον πρωθυπουργό στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στους διεθνείς οργανισμούς προκαλεί τρόμο.

Άλλα έλεγε πριν γίνει υπουργός, άλλα κάνει

Τον Αύγουστο του 2018, ο 55χρονος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου δήλωνε στην «Καθημερινή»: «Συγγνώμη ζητάς ακόμη κι αν δεν έχεις συμμετοχή και ευθύνη, τη ζητάς εφόσον έχεις μια ελάχιστη εξουσία απέναντι σε εκείνον ο οποίος θρηνεί. Τη συγγνώμη την οφείλουμε ηθικά όλοι».

«Ο κυνισμός, η έλλειψη ειλικρίνειας και ευθυκρισίας έκανε τους πάντες να νιώθουν πολύ θυμωμένοι, προσβεβλημένοι», τόνιζε ακόμα με αφορμή την τραγωδία στο Μάτι. «Δεν υπάρχει ευθύνη χωρίς σφάλμα και αν υπάρχει ευθύνη, οφείλει να υπάρχει και συνέπεια. Δεν νοείται ευθύνη χωρίς σφάλμα, δεν νοείται σφάλμα χωρίς κύρωση. Το να έρχεσαι ανέξοδα και να λες αναλαμβάνω πολιτική ευθύνη, δεν είναι παρά ένας πολιτικός βερμπαλισμός που υποβαθμίζει τα πολιτικά ήθη. Είναι πάρα πολύ δημαγωγικό. Οφείλεις να διαπιστώσεις εάν υπάρχει σφάλμα και να αποδώσεις τις ευθύνες, να πληρώσει αυτός που ευθύνεται, είτε είναι διοικητικό είτε κυβερνητικό στέλεχος. Αλλά το να αναλαμβάνεις ενδεχόμενη ευθύνη χωρίς να αναγνωρίζεις σφάλμα είναι ένας πολιτικαντισμός εξαιρετικά παλαιού τύπου», έλεγε.

Αλήθεια, ποιος πλήρωσε για τα λάθη στην Εύβοια; Ποιος πλήρωσε για την επιλογή ενός μέτριου και σχετικά άγνωστου ηθοποιού και σκηνοθέτη σαν τον Λιγνάδη για το Εθνικό Θέατρο; Ποιος πληρώνει για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με άτομα σαν τον Φουρθιώτη, για τα λεφτά που έπαιρνε, και ποιος τον άφηνε να μπαινοβγαίνει στα υπουργεία και να κλοτσάει πόρτες; Και, τέλος, ποιος πληρώνει για το επικοινωνιακό χάος με την πανδημία, που έχει τρελάνει τον κόσμο, αλλά κυρίως για τους χιλιάδες νεκρούς της πανδημίας, που, αν το ΕΣΥ είχε θωρακιστεί έγκαιρα, θα είχαν σωθεί;

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Κοινωνική πολιτική ενός κόμματος που χρωστάει πάνω από 400 εκατ. ευρώ»

Αγανακτισμένος και ο Στέφανος Κασσελάκης με την έξωση που έκαναν σήμερα σε ένα 82χρονο ανάπηρο στη Χαλκιδική.Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε ανάρτηση σχολιάζοντας:«Εδώ...

Το Μαξίμου στρώνει… χαλί παραχωρήσεων στον «σουλτάνο»!

Ο Γεραπετρίτης ετοιμάζει... πεσκέσι στον Ερντογάν τα 10 ν.μ. εθνικού εναέριου χώρου, πετώντας στον Καιάδα τις θυσίες των ηρώων που δημιούργησαν την πατρίδα μας

Οριστικοποιείται υπό τον Αλέξη Χαρίτση η ΚΟ των 11 πρώην του ΣΥΡΙΖΑ –...

Οι 9 συν 2 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ διαμορφώνουν το βράδυ της Τρίτης σε συνάντησή τους στα Εξάρχεια την οριστική...

Εξεταστική: «Το πρώτο αίμα» και οι καταγγελίες για μπούλινγκ

Οι κόντρες Μαρκόπουλου – Κωνσταντοπούλου ξεκίνησαν κυριολεκτικά με το καλημέρα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη. Μέχρι και καταγγελίες για μπούλινγκ επειδή...

Κατατίθεται στη Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο – Όλα όσα προβλέπει για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Κατά 50% μειώνεται το τέλος επιτηδεύματος για όλους τους, ασχέτως του ύψους των δηλωθέντων εισοδημάτων

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια: «Βαδίζει πάνω στις ράγες του...

Καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι εξακολουθεί να μην προστατεύει την α' κατοικία, πλήττει τους δανειολήπτες...

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τα κόκκινα δάνεια και το ιδιωτικό χρέος

Τι ειπώθηκε στην ειδική συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας

Εξεταστική για Τέμπη: Η ΝΔ εκδίωξε την Ζωή Κωνσταντοπούλου!

Εκτός Εξεταστικής Επιτροπής έθεσε ουσιαστικά η ΝΔ την Ζωή Κωνσταντοπούλου με το επιχείρημα ότι η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έχει κώλυμα και σύγκρουση συμφερόντων...

Περίεργη δήλωση Γεραπετρίτη για το «άκυρο» του Σούνακ στον Μητσοτάκη – Τι κρύβουν;

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη για την απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει τη συνάντησή του με τον...

Μέχρι και τα βρετανικά ΜΜΕ γνώριζαν ότι, συνάντηση θα υπήρχε μόνο εάν ο Μητσοτάκης...

Η ψυχρολουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στο Λονδίνο, η απρέπεια Σούνακ και η ελληνοβρετανική διπλωματική διαμάχη βασικό θέμα στα διεθνή ΜΜΕ

«Μύλος» η ΝΔ για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών!

Προ ημερών και με αφορμή επερχόμενο νομοσχέδιο που θεσμοθετεί το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, προκλήθηκαν διάφορες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.Ξεκάθαρα αντίθετος εμφανίστηκε...

Το μέγα φιάσκο της επίσκεψης Μητσοτάκη στο Λονδίνο

Euractiv: Η βρετανική διπλωματική απρέπεια βάζει «φωτιά» στις σχέσεις Ελλάδας-Ηνωμένου Βασιλείου

Ο Σούνακ «άδειασε» τον Μητσοτάκη δύο φορές – Στέλνει σαφές μήνυμα στον Έλληνα πρωθυπουργό

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ακύρωσε «στο παρά πέντε» την προγραμματισμένη συνάντησή τους στη Ντάουνινγκ Στριτ. «Εκφράζω την ενόχλησή μου» δήλωσε ο Κυριάκος που άφησε να εννοηθεί πως αιτία ήταν τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Ο Κασσελάκης παίρνει θέση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα – «Είναι ζήτημα που υπερβαίνει...

Σε... διπλωματικό επεισόδιο από το πουθενά εξελίσσεται η απόφαση του Ρίσι Σούνακ, να ακυρώσει τη συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία ήταν...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κραυγή απόγνωσης από τους κατοίκους του Γέρακα: «Χαώδης και επικίνδυνη κατάσταση»

Ματωμένοι γάμοι, κλοπές, ζημιές και κλίμα τρομοκρατίας στο «κρατίδιο» των Ρομά

«Τουρισμός για όλους»: Περισσότεροι δικαιούχοι

Διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια, δήλωσε η Κεφαλογιάννη. Τι είπε για βραχυχρόνιες μισθώσεις και επιδοτήσεις ξενοδοχείων

Έβγαλαν ξανά στον δρόμο τον 81χρονο ανάπηρο παππού στην Χαλκιδική 

Δεν έχει τέλος το μαρτύριο του συνταξιούχου κ. Θεόφιλου Τζοχουνίδη στη Χαλκιδική, ο οποίος είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο και έμεινε ξανά στον δρόμο,...

Περίεργη δήλωση Γεραπετρίτη για το «άκυρο» του Σούνακ στον Μητσοτάκη – Τι κρύβουν;

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη για την απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει τη συνάντησή του με τον...

Market Pass: Αυτές είναι οι ημερομηνίες των νέων πληρωμών

Πώς διαμορφώνεται το ποσό της επιδότησης

Δημοσκόπηση: Κασσελάκης ή Ανδρουλάκης για αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, εν μέσω της σκληρής εσωκομματικής αντιπαράθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκαν δημοσκοπήσεις που δείχνουν το ΠΑΣΟΚ να διεκδικεί την δεύτερη θέση, στην...

Ο Σούνακ «άδειασε» τον Μητσοτάκη δύο φορές – Στέλνει σαφές μήνυμα στον Έλληνα πρωθυπουργό

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ακύρωσε «στο παρά πέντε» την προγραμματισμένη συνάντησή τους στη Ντάουνινγκ Στριτ. «Εκφράζω την ενόχλησή μου» δήλωσε ο Κυριάκος που άφησε να εννοηθεί πως αιτία ήταν τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Απίστευτη καταγγελία δανειολήπτριας που πήγε να εξοφλήσει το δάνειο – Τι της ζήτησαν

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες δανειοληπτών σε βάρος των funds, που από την μία στιγμή στην άλλη τροποποιούν όρους και προϋποθέσεις. Αυτήν την φορά...

Αδιανόητο: Ο Σούνακ αρνήθηκε να δει το φως του!

Την μοναδική ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το μεγαλείο του Έλληνα μύθου, Κυριάκου Μητσοτάκη, έχασε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ.Δυστυχώς, ο Βρετανός πρωθυπουργός έπεσε...

Ο φαντομάς βιαστής του TikTok κυκλοφορεί ελεύθερος με την ανοχή του ΤΑ Νίκαιας

«Σταρ» της πλατφόρμας ο 24χρονος Ρομά που κατηγορείται για αρπαγή και ομαδική σεξουαλική κακοποίηση 14χρονης

Άφωνος ο Ερντογάν με αυτό που έκανε ο Κυριάκος στο Λονδίνο!

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ προέβη σε μία κίνηση υψηλού ρίσκου σε μία περίοδο μάλιστα που οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν να υπολείπεται 20 μονάδες...

«Κλαίει» όλη η Βρετανία: Ο Σούνακ… έπεσε στα μάτια του Πορτοσάλτε!

Με το φιάσκο της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο ασχολήθηκαν σήμερα στον ΣΚΑΪ, έχοντας υψώσει προστατευτικό τοίχος στον Έλληνα Πρωθυπουργό και βάλλοντας ασταμάτητα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανία: Ηλεκτρολόγος ασελγούσε σε πτώματα γυναικών επί 15 ολόκληρα χρόνια!

Δεκάδες πτώματα γυναικών διαφόρων ηλικιών είχε βιάσει ο Ντέιβιντ Φούλερ στο νεκροτομείο δημόσιου νοσοκομείου στο ανατολικό Σάσεξ της Βρετανίας, καθώς επί 15 ολόκληρα χρόνια μπαινόβγαινε στο κτήριο χωρίς να...

Για τα Γλυπτά μπράβο – Για την Αγία Σοφία τίποτε;

Διαβάστε στην «Εστία»: Να θέσει το ζήτημα ο κ. Μητσοτάκης στην συνάντησή του με τον Πρόεδρο Ερντογάν – Καταρρέει ο τρούλος της, απαιτείται άμεσος αποκατάστασις, υπάρχει κίνδυνος καταστροφής του...

Τσάμπιονς Λιγκ: Περιγραφή, φάσεις και γκολ από όλους τους αγώνες της Τρίτης

Απίστευτη νύχτα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Σίτι έχανε στο γήπεδό της με 2-0 από τη Λειψία, αλλά κατάφερε να πάρει το «τρίποντο« με αντεπίθεση στο β' μέρος και νίκη...

Καθηγητής προκαλεί… Ρίχτερ πριν τον Εγκέλαδο: «Σεισμός 7,4 Ρίχτερ. Είναι επικείμενος, δεν είναι αστείο»!

Ο Νατσί Γκορούρ είναι συνταξιούχος καθηγητής γεωλογίας του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης (İTÜ) και μέλος της τουρκικής Ακαδημίας Επιστημών  και έχει κάνει έργο ζωής το να προειδοποιεί την Τουρκία...