Θέση συμβούλου έδωσε ο Μητσοτάκης στον άνθρωπο που χαρακτήρισε «ελκυστικό» τον αγωγό Ισραήλ-Τουρκίας!

Must Read

Την ώρα που ολοένα και αυξάνονται οι αναφορές στα τουρκικά, αλλά και κάποια ευρωπαϊκά ΜΜΕ ότι ήρθε ο καιρός να στραφεί η Ευρώπη σε μια συνεργασία Ισραήλ-Τουρκίας για αγωγό φυσικού αερίου που θα πετύχει την ενεργειακή απεξάρτηση από τη Ρωσία, μια είδηση που έγινε γνωστή προκαλεί αρκετά ερωτηματικά.

Ειδικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη για θέματα ενέργειας, αναλαμβάνει ο Νίκος Τσάφος, ο οποίος είναι κάτοχος της έδρας James R. Schlesinger για την Ενέργεια και τη Γεωπολιτική στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών (CSIS) στην Ουάσιγκτον.

Μέχρι εδώ καλά.

Το αδιανόητο σε αυτή την είδηση είναι ότι ο κ.Τσάφος είχε προ διμήνου υποστηρίξει μέσω άρθρου του στην «Καθημερινή», πως «η πρόταση για αγωγό προς την Τουρκία φαίνεται πιο ελκυστική τώρα απ’ ότι στο παρελθόν». Σε μια περίοδο όπου έμπαινε η «ταφόπλακα» με αμερικανική σφραγίδα στον EastMed, ο Νίκος Τσάφος εκφραζόταν υπέρ του «πόθου» των Τούρκων.

Γιατί αυτός είναι ο πόθος της Τουρκίας. Να γίνει κυρίαρχος στην Ανατολική Μεσόγειο και να κάνει την Ευρώπη να πέσει ακόμα πιο χαμηλά στα πόδια της παρακαλώντας την Άγκυρα. Και ένας αγωγός Ισραήλ-Τουρκίας, που θα λειτουργήσει ως εναλλακτικός του ρωσικού φυσικού αερίου, θα κάνει ακριβώς αυτό. Θα αναβαθμίσει αυτομάτως τον ρόλο της Άγκυρας σε ένα ζωτικής σημασίας ζήτημα της Ευρώπης όπως το ενεργειακό.

Πώς το είχε πει προ μηνός περίπου, ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ;

«Η πιο οικονομική, πιο εφαρμόσιμη και ταχύτερη λύση στην Ανατολική Μεσόγειο είναι η λύση στην οποία βρίσκεται η Τουρκία. Βούληση προς αυτή την κατεύθυνση άρχισε να διαμορφώνεται και από άλλες χώρες»! Κάτι ήξερε μάλλον.

Να σου ταυτόχρονα και το ολοκαίνουριο τουρκικό πλοίο-γεωτρύπανο, το οποίο φθάνει την Πέμπτη στην Τουρκία και τον Ιούλιο ξεκινά για την πρώτη του αποστολή, μαντέψτε που, στην Ανατολική Μεσόγειο!

Όλα αυτά και άλλα πολλά συνηγορούν πως κάτι έχει μοιραστεί στην ενεργειακή «πίτα». Και μεγάλη χαμένη αναμένεται να είναι σίγουρα η Κύπρος σε όλο αυτό το παιχνίδι, αλλά και η χώρα μας, η οποία για να υλοποιηθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, κανείς δεν ξέρει τι σόι υποχωρήσεις θα χρειαστεί να κάνει.

Γι’ αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει για σύμβουλό του έναν άνθρωπο που φαίνεται πως υποστηρίζει τον αγωγό Ισραήλ-Τουρκίας, τη στιγμή ακριβώς που το μεγάλο ενεργειακό παζάρι φαίνεται να φτάνει στο φινάλε του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This