ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά απαντήσεις για το φορτίο του Antonov – «Ποια είναι η πραγματική προέλευσή του;»

Είχαν ενημερωθεί οι ελληνικές αρχές για το είδος του φορτίου;

Must Read

Απαντήσεις ζητά από την Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ελληνική Λύση σχετικά με την πτώση του αεροσκάφους Antonov που έπεσε στην Καβάλα. 

«Η πτώση του ουκρανικού αεροσκάφους Antonov σε ελληνικό έδαφος θέτει τις ελληνικές αρχές προ της εθνικής και διεθνούς ευθύνης να ερευνήσουν όλες τις πτυχές της συγκεκριμένης πτήσης και του φορτίου του μοιραίου Antonov», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ερωτά τι είδους φορτίο μετέφερε το αεροσκάφος αλλά και το αν είχε ενημερωθεί η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και οι συναρμόδιοι φορείς για το είδος του φορτίου για την πτήση στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Συμπίπτει η ενημέρωση αυτή με το φορτίο που πραγματικά μετέφερε; Το Υπουργείο Άμυνας είναι σε θέση να δώσει απάντηση και θα ζητήσουμε υπεύθυνη ενημέρωση. Έχουν ενεργοποιηθεί οι υπηρεσίες διερεύνησης των αιτιών του ατυχήματος;

Ποια είναι η πραγματική προέλευση και ποιος ο πραγματικός τελικός προορισμός του φορτίου; Θα περιοριστεί η ελληνική κυβέρνηση στις δηλώσεις του σερβικού Υπουργείου Άμυνας για απλή συνεργασία δύο ιδιωτικών εταιρών, μιας σερβικής και μιας ουκρανικής, ή θα ερευνήσει σε βάθος το ζήτημα; Είναι πρόσφατη η ανακοίνωση της Ιντερπόλ που προειδοποιεί για τον κίνδυνο μέρος ακόμη και βαρέος οπλισμού που αποστέλλεται στην Ουκρανία να καταλήξει στη μαύρη αγορά.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι ελληνικές αρχές και η κυβέρνηση θα πράξουν κάθε τι δυνατό για τη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Ερωτήματα και από την Ελληνική Λύση για την πτώση του μεταγωγικού αεροσκάφους

«Ερωτήματα θέτει και η Ελληνική Λύση για τον αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε σε ελληνικό έδαφος.

Η πτώση του αεροσκάφους τύπου Αντόνοφ στην Καβάλα ανάμεσα στους οικισμούς Παλαιοχώρι και Αντιφίλιπποι, στο δήμο Παγγαίου Καβάλας δημιουργεί σοβαρότατα ερωτήματα τα οποία πρέπει να απαντηθούν. Με κυριότερο, το φορτίο που μετέφερε ένα τέτοιο αεροσκάφος, το οποίο μάλιστα κατέπεσε πλησίον κατοικημένης περιοχής θέτοντας τις ζωές δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων σε κίνδυνο.

Πως είναι δυνατόν να μην έχει γνωστοποιηθεί ακόμα το είδος του φορτίου που μετέφερε το μεταγωγικό αεροσκάφος;

Υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους; Γιατί κινητοποιήθηκε ο Ειδικός λόχος Πυρηνικής- Βιολογικής- Χημικής Άμυνας στο σημείο;

Πριν από λίγες ημέρες αεροσκάφος του ίδιου τύπου αντιμετώπισε πρόβλημα κατά την προσγείωση του σε αεροδρόμιο της Ουκρανίας. Το γνώριζαν οι ελληνικές αρχές;

Πέραν των αυτονόητων συλλυπητηρίων στις οικογένειες των θυμάτων, η Ελληνική Λύση απαιτεί απαντήσεις για κάθε πτυχή της συγκεκριμένης υπόθεσης» καταλήγει η Ελληνική Λύση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This